Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιχείρηση παγίδευσης: Το FBI εισέβαλε στο σπίτι του Scott Ritter - Οι ΗΠΑ προσπαθούν να τον παρουσιάσουν ως πράκτορα

Επιχείρηση παγίδευσης: Το FBI εισέβαλε στο σπίτι του Scott Ritter - Οι ΗΠΑ προσπαθούν να τον παρουσιάσουν ως πράκτορα
Διώξεων συνέχεια: Το State Department είχε αφαιρέσει αυθαίρετα το διαβατήριο του Ritter τον Ιούνιο
Πράκτορες του FBI εισέβαλαν στην κατοικία του πρώην αξιωματικού των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Scott Ritter στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης στο πλαίσιο της διεξαγωγής έρευνας, μετέδωσε το News Channel 13, τοπικό δίκτυο του καναλιού NBC.
«Το FBI ερευνά το σπίτι του πρώην επιθεωρητή όπλων του ΟΗΕ Scott Ritter σε σχέση με μια ομοσπονδιακή έρευνα», τονίζεται στο τηλεοπτικό ρεπορτάζ.
Σημειώθηκε ότι ένας φωτογράφος του News Channel 13 κατέγραψε βίντεο με πράκτορες να ψάχνουν και να φωτογραφίζουν και τα δύο οχήματα έξω από το σπίτι στο Dover Drive.
Το ρεπορτάζ διευκρίνισε ότι η εκπρόσωπος του FBI Sarah Ruane επιβεβαίωσε την έρευνα στο σπίτι, αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες για την έρευνα.
Επισημαίνεται ότι ο πρώην αξιωματικός της CIA έχει κατακρίνει επανειλημμένα το βαθύ κράτος των ΗΠΑ, όπως εκφράζεται από την κυβέρνηση Biden, στρέφοντας τα βέλη του κατά του αμερικανικού στρατιωτικο-βιομηχανικού συμπλέγματος που αποκομίζει κέρδη από την υποδαύλιση πολεμικών συγκρούσεων σε όλο τον πλανήτη.
Επιπροσθέτως, ο Ritter έχει καταφερθεί ενάντια στις κυρώσεις της Ουάσινγκτον κατά της Ρωσίας, μιλώντας για μάταιη προσπάθεια απομόνωσης της Μόσχας.

Διώξεων συνέχεια: Το State Department είχε αφαιρέσει αυθαίρετα το διαβατήριο του Ritter

Το περιστατικό αυτό δεν έιναι η πρώτη απόπειρα φίμωσης του Ritter.
Τον Ιούνιο, ο πρώην επιθεωρητής του ΟΗΕ επρόκειτο να συμμετάσχει στο ετήσιο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης ως προσκεκλημένος ομιλητής, αλλά υπολόγιζε ... χωρίς το State Department.
«Καθώς επιβιβαζόμουν στην πτήση μου από τη Νέα Υόρκη, με τράβηξαν στην άκρη τρεις αξιωματικοί της CBP, οι οποίοι κατέσχεσαν το διαβατήριό μου. Όταν ρωτήθηκαν γιατί, είπαν ότι επρόκειτο για εντολές του State Department. Δεν δόθηκαν περισσότερες πληροφορίες. Οι τσάντες μου αφαιρέθηκαν από την πτήση και με συνόδευσαν έξω από το αεροδρόμιο», τόνισε τότε ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών.
Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι ο Αμερικανός πρώην δικαστής Andrew Napolitano, οικοδεσπότης του podcast Judging Freedom, επίσης δεν πέταξε στη Ρωσία, ωστόσο, σύμφωνα με τον Ritter, «ακύρωσε το ταξίδι του για εντελώς διαφορετικούς λόγους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης