Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές, τα εταιρικά αποτελέσματα δεν ενθουσίασαν τους επενδυτές - Στο +0,3% ο DAX

Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές, τα εταιρικά αποτελέσματα δεν ενθουσίασαν τους επενδυτές - Στο +0,3% ο DAX
Tα εταιρικά αποτελέσματα δεν ενθουσίασαν τους επενδυτές

(upd 3) Μεικτή εικόνα παρουσίασαν σήμερα (8/8/2024) τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, προσπαθώντας να διατηρήσουν το θετικό momentum, με τα εταιρικά αποτελέσματα να μην ενθουσιάζουν τους επενδυτές.
Πιο αναλυτικά:
Ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη διαμορφώθηκε στις 17.666 μονάδες με άνοδο 0,29%
Ο δείκτης FTSE στο Λονδίνο υποχώρησε κατά 0,27% στις 8.144 μονάδες
Ο δείκτης CAC στο Παρίσι κατέγραψε απώλειες της τάξης του 0,26% διαμορφούμενος στις 7.247 μονάδες
Ο δείκτης FTSE MIB στο Μιλάνο διαμορφώθηκε στις 31.741 μονάδες μειωμένος κατά 0,28%
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε οριακή άνοδο 0,02% στις 496,04 μονάδες.

Αναλυτικά, η Siemens AG αύξησε τα έσοδά της στο τρίτο τρίμηνο του οικονομικού της 2024 κατά 4% σε ετήσιο επίπεδο φτάνοντας τα 18,9 δισεκατομμύρια ευρώ. Το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου, τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά 48% σε ετήσια βάση στα 2,1 δισ. ευρώ, ενώ τα μειωμένα κέρδη ανά μετοχή αυξήθηκαν κατά 56% στα 2,48 ευρώ.
Η Deutsche Telekom AG ανακοίνωσε ότι τα έσοδά της στο δεύτερο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2024 παρουσίασαν ετήσια αύξηση 4,3% φτάνοντας τα 28,39 δισ. ευρώ, ξεπερνώντας τις προβλέψεις.
Η Allianz SE ανακοίνωσε αύξηση των τριμηνιαίων κερδών στο δεύτερο τρίμηνο του οικονομικού της 2024, με τα έσοδά της να αυξάνονται κατά 7,6% στα 42,6 δισ. ευρώ, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ήπιες απώλειες στις ασιατικές αγορές

Ήπια πτωτικά έκλεισαν σήμερα 8/8 οι ασιατικές αγορές με επίκεντρο τη δημοσίευση των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας για τη νομισματική πολιτική που έδειξε ότι τα μέλη που ψήφισαν συμφώνησαν ότι τα επιτόκια πρέπει να αυξηθούν "έγκαιρα" και "σταδιακά".
«Υποθέτοντας ότι ο στόχος της σταθερότητας των τιμών θα επιτευχθεί το δεύτερο εξάμηνο του δημοσιονομικού 2025, η Τράπεζα θα πρέπει να αυξήσει το επιτόκιο πολιτικής στο επίπεδο του ουδέτερου επιτοκίου προς εκείνη τη στιγμή», υπογράμμισε η Τράπεζα της Ιαπωνίας στην περίληψη της συνεδρίασης του Ιουλίου, τονίζοντας ότι το ουδέτερο επιτόκιο θα πρέπει να είναι τουλάχιστον γύρω στο 1%.
Ορισμένα μέλη της κεντρικής τράπεζας σημείωσαν ότι η οικονομική δραστηριότητα και οι τιμές της Ιαπωνίας αναπτύσσονται σύμφωνα με τις προοπτικές της, με την τρέχουσα οικονομική κατάσταση να φαίνεται «ευνοϊκή» για την τράπεζα να αυξήσει το επιτόκιο πολιτικής .
Αναλυτικά ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε στο -0,84%, ο δείκτης Shanghai στην Κίνα στο -0,01%, ο ο δεικτής Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ στο -0,20%, ο δείκτης KOSPI στην Νότια Κορέα στο -0,46% και ο δείκτης S&P/ASX 200 στην Αυστραλία στο -0,23%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης