Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Εκτοξεύεται» η Τουρκία: Ενσωματώσει ρωσικά S-400 στο σύστημα αεράμυνας Iron Dome

«Εκτοξεύεται» η Τουρκία: Ενσωματώσει ρωσικά S-400 στο σύστημα αεράμυνας Iron Dome
Η χρήση των S-400 ως μέρος του Iron Dome θα αυξήσει σημαντικά την αποτελεσματικότητα της άμυνας και θα προσαρμόσει το συγκρότημα στις συγκεκριμένες συνθήκες της Τουρκίας
Η Τουρκία μπορεί να ενσωματώσει τα αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα S-400 που αγοράστηκαν από τη Ρωσία στο σύστημα αεράμυνας πολλαπλών επιπέδων Iron Dome που δημιουργείται ανέφερε η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Hurriyet.
Οι πληροφορίες ανακοινώθηκαν μετά από συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας, που πραγματοποιήθηκε στις 6 Αυγούστου υπό την προεδρία του προέδρου Erdogan.
Σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι TRT Haber, η Τουρκία αναπτύσσει ένα νέο σύστημα αεράμυνας πολλαπλών επιπέδων χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη.
Το σύστημα αυτό θα πρέπει να ενισχύσει σημαντικά την εθνική άμυνα και την προστασία του εναέριου χώρου της χώρας.
Τα αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα S-400 που αγοράστηκαν από τη Ρωσία θα μπορούσαν να γίνουν μέρος αυτού του καινοτόμου συστήματος.
«Το σύστημα αεράμυνας S-400 μπορεί επίσης να συμπεριληφθεί σε αυτό το σύστημα. Δεδομένου ότι αυτό είναι το εθνικό μας σύστημα, μπορούμε να συνδέσουμε τους S-400 σε αυτό», δήλωσε ο αναλυτής άμυνας και ασφάλειας Turan Oguz, σύμφωνα με τη Hurriyet.
Τόνισε ότι η χρήση των S-400 ως μέρος του Iron Dome θα αυξήσει σημαντικά την αποτελεσματικότητα της άμυνας και θα προσαρμόσει το συγκρότημα στις συγκεκριμένες συνθήκες της Τουρκίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης