Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μερκούρης (Βρετανός ειδικός): Οι Ουκρανοί θέλουν να αναπτύξουν F-16 στη Ρουμανία, αυτό θα τινάξει στον αέρα την κατάσταση

Μερκούρης (Βρετανός ειδικός): Οι Ουκρανοί θέλουν να αναπτύξουν F-16 στη Ρουμανία, αυτό θα τινάξει στον αέρα την κατάσταση
Σύμφωνα με τον Αλέξανδρομ Μερκούρη, ένα τέτοιο επικίνδυνο σενάριο που εξετάζεται στο Κίεβο είναι η ανάπτυξη μαχητικών αεροσκαφών στη Ρουμανία, από όπου θα απογειώνονται για να πραγματοποιούν επιχειρήσεις στην Ουκρανία.
Σχετικά Άρθρα
Η ουκρανική ηγεσία συζητά το ενδεχόμενο βάσης F-16 των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στη Ρουμανία, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε απότομη κλιμάκωση της σύγκρουσης με τη Ρωσία, δήλωσε ο Βρετανός αναλυτής Αλέξανδρος Μερκούρης.
«Ακόμη και αν τα ίδια τα F-16 δεν είναι πολύ αποτελεσματικά αεροσκάφη, οι Ουκρανοί συζητούν πώς να τα χρησιμοποιήσουν με τρόπο που θα μπορούσε εύκολα να οδηγήσει σε κλιμάκωση της κατάστασης και σε εμπλοκή των Ηνωμένων Πολιτειών και των δυτικών δυνάμεων στη σύγκρουση» είπε ο ειδικός.
Σύμφωνα με τον Μερκούρη, ένα τέτοιο επικίνδυνο σενάριο που εξετάζεται στο Κίεβο είναι η ανάπτυξη μαχητικών αεροσκαφών στη Ρουμανία, από όπου θα απογειώνονται για να πραγματοποιούν επιχειρήσεις στην Ουκρανία.
Έτσι, ο Zelensky θέλει να προκαλέσει μια στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ, τόνισε ο Αλέξανδρος Μερκούρης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης