Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοδος στην τιμή του φυσικού αερίου μετά το «χτύπημα» των Ουκρανών στο Kursk - Στο +1%

Άνοδος στην τιμή του φυσικού αερίου μετά το «χτύπημα» των Ουκρανών στο Kursk - Στο +1%
Ανοδικά κινείται η τιμή του φυσικού αερίου
Σε υψηλά επίπεδα κινείται η τιμή του φυσικού αερίου στον απόηχο του «χτυπήματος» των Ουκρανών στο Kursk.
Ειδικότερα, το ολλανδικό TTF Σεπτεμβρίου ενισχύεται κατά 1% στα 38,845 ευρώ, ενώ νωρίτερα βρισκόταν στο +1,57% στα 39,06 ευρώ.
aerio1.JPG

Οι ρωσικές δυνάμεις μάχονται με ουκρανικά στρατεύματα για τρίτη ημέρα σήμερα Πέμπτη, αφού οι Ουκρανοί πέρασαν τα ρωσικά σύνορα στην περιοχή του Κουρσκ, σε μια τολμηρή επίθεση στη μεγαλύτερη πυρηνική δύναμη του κόσμου.
Περίπου 1.000 Ουκρανοί στρατιώτες πέρασαν τα ρωσικά σύνορα τις πρώτες πρωινές ώρες της 6ης Αυγούστου με άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα, με κάλυψη στον αέρα από σμήνη drones και πυροβολικό, σύμφωνα με Ρώσους αξιωματούχους.
Οι ουκρανικές δυνάμεις σάρωσαν τα χωράφια και τα δάση των συνόρων προς τα βόρεια της συνοριακής πόλης Sudzha, του τελευταίου επιχειρησιακού σημείου μεταφοράς ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη, μέσω Ουκρανίας.
Ο σταθμός της πόλης Sudzha που βρίσκεται κοντά στα σύνορα των δύο χωρών είναι μέρος του τελευταίου αγωγού φυσικού αερίου από τη Ρωσία προς την Ευρώπη μέσω της Ουκρανίας. Μολονότι η Ευρώπη έχει κάνει μεγάλες προσπάθειες από το 2022 να απεξαρτηθεί από το ρωσικό φυσικό αέριο, υπάρχουν οικονομίες που εξακολουθούν να βασίζονται σε αυτό.
Η ρωσική Gazprom ανακοίνωσε πως από τον σταθμό της Sudzha αναμένεται να περάσει φυσικό αέριο 37,3 εκατ. κυβικών μέτρων την Πέμπτη (8/8/2024), ελαφρώς χαμηλότερο από τα επίπεδα των 42 εκατ. που καταγράφονται τους τελευταίους μήνες. Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg, η πτώση αυτή αποδίδεται στη χαμηλότερη ζήτηση από πελάτες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης