Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ράλι στη Wall, μετά τις αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ – Στο +1,7% ο S&P 500, o Nasdaq +2,2%

Ράλι στη Wall, μετά τις αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ – Στο +1,7% ο S&P 500, o Nasdaq +2,2%
Θετικά πρόσημα στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης
Ανοδικά κινούνται οι δείκτες του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης την Πέμπτη 8 Αυγούστου, μετά τα ενθαρρυντικά στοιχεία από την αγορά εργασίας, τα οποία απομακρύνουν, προσώρας, τον κίνδυνο ύφεσης.
Η πρόσφατη αστάθεια στην αγορά θα μπορούσε να είναι μια προεπισκόπηση του υπόλοιπου έτους, δήλωσε ο Joseph Ferrara, αναλυτής στην Gateway Investment Advisers, προσθέτοντας ότι οι οικονομικές ανησυχίες, οι γεωπολιτικές συγκρούσεις και οι επικείμενες προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ θα μπορούσαν να κρατήσουν τους επενδυτές τουλάχιστον σε εγρήγορση τους επόμενους μήνες.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται +1,25% στις 39.252 μον.,
ο δείκτης S&P 500 καταγράφει άνοδο +1,7% στις 5.290 μον.,
ενώ ο τεχνολογικά βαρύς Nasdaq κερδίζει +2,2% στις 16.542 μον.

Στο ταμπλό, ο φαρμακευτικός κολοσσός Eli Lilly «σκαρφαλώνει» 12%, μετά τα καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα τριμήνου, αλλά και την ισχυρή ζήτηση για τα φάρμακα κατά του διαβήτη και κατά της παχυσαρκίας Mounjaro και Zepbound, αντίστοιχα.
Από την άλλη, οι μετοχές των Warner Bros. και Bumble υποχωρούν, καθώς τα αποτελέσματα τα οποία ανακοίνωσαν δεν στάθηκαν αρκετά πειστικά για τους επενδυτές.

Σε ό,τι αφορά την αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς υποχώρησε ξανά κάτω από το 4%, απόρροια των αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας.

Στα μάκρο, σημαντικά μειωμένες, τόσο από τη μέτρηση της περασμένης εβδομάδας όσο και από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ήταν οι νέες αιτήσεις για λήψη επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας της χώρας.
Ειδικότερα, την τελευταία εβδομάδα υποβλήθηκαν στις ΗΠΑ 233.000 νέα αιτήματα για επίδομα ανεργίας, αριθμός σημαντικά μικρότερος από τα 249.000 της εβδομάδας που είχε προηγηθεί.
Όπως προαναφέρθηκε, η μέτρηση κινήθηκε εξίσου χαμηλότερα και από τη μέση πρόβλεψη των αναλυτών, οι οποίοι περίμεναν μεν μείωση αλλά στα επίπεδα των 240.000 νέων αιτημάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης