Τελευταία Νέα
Διεθνή

Yilmaz (Τούρκος Υφυπουργός): Εξτρεμιστική και ρατσιστική η κυβέρνηση Netanyahu, υπονομεύει την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή

Yilmaz (Τούρκος Υφυπουργός): Εξτρεμιστική και ρατσιστική η κυβέρνηση Netanyahu, υπονομεύει την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή

Ο Yilmaz επανέλαβε επίσης την υποστήριξη της Τουρκίας στην παλαιστινιακή αντίσταση

Σχετικά Άρθρα
Ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών Nuh Yilmaz καταδίκασε έντονα την κυβέρνηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Netanyahu για περιφερειακό χάος, χαρακτηρίζοντάς την εξτρεμιστική και ρατσιστική.
Κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC) στην Τζέντα την Τετάρτη (7/8/2024), ο Yilmaz κατηγόρησε την κυβέρνηση του Ισραήλ ως εξτρεμιστική και ρατσιστική, λέγοντας ότι έχει ρίξει σκόπιμα την περιοχή στο χάος για πολιτικό όφελος.
Υπέδειξε ως παράδειγμα τη δολοφονία του αρχηγού του Πολιτικού Γραφείου της Hamas, δηλώνοντας ότι αυτή η πράξη υπονόμευσε τις προσπάθειες για την ειρήνη.
Ο Yilmaz εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τον αρχηγό της οργάνωσης, ο οποίος δολοφονήθηκε στο Ιράν στις 31 Ιουλίου, και κατήγγειλε τη δολοφονία ως ξεδιάντροπη πράξη που παραβίαζε την κυριαρχία του Ιράν.
Υποστήριξε ότι οι ενέργειες του Ισραήλ απειλούσαν την περιοχή και την εύθραυστη διεθνή τάξη.
Ο Yilmaz επανέλαβε επίσης την υποστήριξη της Τουρκίας στην παλαιστινιακή αντίσταση και τόνισε ότι η παλαιστινιακή υπόθεση παραμένει ισχυρή, παρά τη συνεχιζόμενη ισραηλινή επιθετικότητα.

Λύση δύο κρατών

Υπογραμμίζοντας τη συνεχιζόμενη κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών από το Ισραήλ, ο Yilmaz επέμεινε ότι η πραγματική ειρήνη στη Μέση Ανατολή μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τον τερματισμό αυτής της κατοχής και την εφαρμογή μιας λύσης δύο κρατών με βάση τα σύνορα του 1967.
Επέκρινε την απόρριψη των διεθνών εκκλήσεων του Ισραήλ για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και τον αποκλεισμό της ανθρωπιστικής βοήθειας, σημειώνοντας ότι το ισραηλινό κοινοβούλιο ψήφισε πρόσφατα νόμους που απορρίπτουν την ίδρυση παλαιστινιακού κράτους και χαρακτηρίζουν την υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA) ως τρομοκρατική οργάνωση.
Ο Τούρκος υπουργός τέλος προειδοποίησε ότι εάν το Ισραήλ δεν συγκρατηθεί, ο Netanyahu θα μπορούσε να επεκτείνει τη σύγκρουση, οδηγώντας σε σοβαρές συνέπειες για την περιοχή και όχι μόνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης