Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παίζει με τις αντοχές των Ισραηλινών ο Netanyahu: «Καμία συμφωνία απελευθέρωσης αιχμαλώτων αν δεν ηττηθεί οριστικά η Hamas»

Παίζει με τις αντοχές των Ισραηλινών ο Netanyahu: «Καμία συμφωνία απελευθέρωσης αιχμαλώτων αν δεν ηττηθεί οριστικά η Hamas»
«Πρέπει να πετύχουμε και τους δύο στόχους: να εξασφαλίσουμε την απελευθέρωση όλων των ομήρων και να κερδίσουμε τον πόλεμο» ξεκαθαρίζει ο Ισραηλινός πρωθυπουργός
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu δήλωσε ότι δεν θα συμφωνήσει σε καμία συμφωνία για την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται από τη Hamas, έαν η παλαιστινιακή οργάνωση δεν ηττηθεί ολοκληρωτικά στη Γάζα.
«Όχι, δεν νομίζω. <...> Πρέπει να πετύχουμε και τους δύο στόχους: να εξασφαλίσουμε την απελευθέρωση όλων των ομήρων και να κερδίσουμε τον πόλεμο. Και πιστεύω ότι αυτό είναι δυνατό», τόνισε σχετικά ο Ισραηλινός πρωθυπουγρός σε συνέντευξή του στο το αμερικανικό περιοδικό Time.
Επισημαίνεται ότι στη Μέση Ανατολή πυροδοτήθηκε μια φάση μεγάλης έντασης μετά τη διείσδυση μαχτηών της Hamas από τη Λωρίδα της Γάζας στο ισραηλινό έδαφος στις 7 Οκτωβρίου 2023, που συνοδεύθηκε από δολοφονίες κατοίκων παραμεθόριων οικισμών και την αιχμαλώτιση περισσότερων από 240 ομήρους.
Ως απάντηση, το Ισραήλ ξεκίνησε μια στρατιωτική επιχείρηση στον θύλακα με στόχο την καταστροφή της στρατιωτικής και πολιτικής δομής της Hamas, καθώς και την απελευθέρωση όλων όσων απήχθησαν.
Οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας συνεχίζονται μέχρι σήμερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης