Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ποινικοποίηση της μάσκας στην κομητεία Nassau από τους Ρεπουμπλικάνους – Τέλος οι πορείες με καλυμμένα πρόσωπα, έξαλλοι οι Δημοκρατικοί

Ποινικοποίηση της μάσκας στην κομητεία Nassau από τους Ρεπουμπλικάνους – Τέλος οι πορείες με καλυμμένα πρόσωπα, έξαλλοι οι Δημοκρατικοί

Οι παραβάτες του νομοσχεδίου θα μπορούσαν να τιμωρηθούν με πρόστιμο έως και 1.000 $ και ακόμη και με φυλάκιση

Σχετικά Άρθρα
Οι Ρεπουμπλικάνοι της κομητείας Nassau ψήφισαν τον «Νόμο για την απαγόρευση της μάσκας», καθιστώντας πλημμέλημα για οποιονδήποτε 16 ετών και άνω φοράει μάσκα προσώπου σε δημόσιους χώρους, εκτός από λόγους υγείας και θρησκευτικούς.
Αυτή η κίνηση στοχεύει να περιορίσει τους εγκληματίες ή τους βίαιους διαδηλωτές που εκμεταλλεύονται τη χρήση μάσκας για να κρύψουν την ταυτότητά τους.
Ο νομοθέτης της κομητείας Nassau Mazi Pilip πρότεινε τον νόμο για τη διαφάνεια της μάσκας μετά την επίθεση σε έναν από τους ψηφοφόρους του από έναν διαδηλωτή που φορούσε μάσκα.
«Το να καλύπτουν τα πρόσωπά τους, νομίζοντας ότι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν, αυτό είναι απολύτως απαράδεκτο», είπε ο Pilip στο NBC New York.
Το στέλεχος της κομητείας Nassau Bruce Blakeman μοιράστηκε παρόμοια άποψη...
«Εκτός εάν κάποιος έχει κάποια ιατρική πάθηση ή θρησκευτική ανάγκη, δεν θα πρέπει να επιτρέπεται στους υπόλοιπους ανθρώπους να καλύπτουν το πρόσωπό τους με τρόπο που να κρύβει την ταυτότητά τους όταν βρίσκονται δημόσια».
Οι παραβάτες του νομοσχεδίου θα μπορούσαν να τιμωρηθούν με πρόστιμο έως και 1.000 $ και ακόμη και με φυλάκιση.
Το νομοσχέδιο είχε ομόφωνη υποστήριξη και από τους 12 Ρεπουμπλικάνους νομοθέτες στην κομητεία Nassau.
Οι ακροαριστεροί διαδηλωτές, συμπεριλαμβανομένων των Antifa, Black Lives Matter, και ορισμένων φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών, έχουν προτιμήσει τις μάσκες για να κρύψουν την ταυτότητά τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης