Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τρομοκρατημένοι στη Βρετανία από τον ξεσηκωμό του λαού – Ποινικές διώξεις ακόμα και για αναρτήσεις στο διαδίκτυο υπέρ των συγκεντρώσεων

Τρομοκρατημένοι στη Βρετανία από τον ξεσηκωμό του λαού – Ποινικές διώξεις ακόμα και για αναρτήσεις στο διαδίκτυο υπέρ των συγκεντρώσεων

Οι αρχές έχουν προειδοποιήσει τους Βρετανούς ότι η απλή αναδημοσίευση πληροφοριών σχετικά με τις ταραχές θα μπορούσε να οδηγήσει σε ποινικές διώξεις

Σχετικά Άρθρα
Ο επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στη Βρετανία Sir Mark Rowley
Έχει προειδοποιήσει ότι «πολεμιστές με πληκτρολόγιο» θα μπορούσαν να συλληφθούν με κατηγορίες για τρομοκρατία ή υποκίνηση βίς από το διαδίκτυο, ακόμα κι αν διαμένουν στο εξωτερικό.
Ο Rowley έκανε τα σχόλια ως απάντηση στα κύματα ταραχών που εκτυλίχθηκαν σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο μετά τη δολοφονία τριών νεαρών κοριτσιών σε ένα μάθημα χορού στο Σάουθπορτ από έναν 17χρονο μετανάστη από τη Ρουάντα.
Υποστηρίζοντας ότι η «πλήρης ισχύς του νόμου» θα χρησιμοποιηθεί εναντίον των παραβατών, ο Rowley κατέστησε σαφές ότι αυτό δεν περιελάμβανε μόνο άτομα που εμπλέκονται σωματικά στις ταραχές, αλλά και εκείνους που κάνουν εμπρηστικά σχόλια για αυτούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
«Και είτε βρίσκεστε σε αυτή τη χώρα και διαπράττετε εγκλήματα στους δρόμους ή διαπράττετε εγκλήματα από πιο μακριά στο διαδίκτυο, θα σας κυνηγήσουμε», απείλησε ο σερίφης.
«Τι σκέφτεστε όταν πρόκειται να αντιμετωπίσετε ανθρώπους που χτυπούν πίσω από ένα πληκτρολόγιο και ίσως βρίσκονται σε διαφορετική χώρα», ρώτησε ο δημοσιογράφος τον Rowley.
«Το να είσαι πολεμιστής του πληκτρολογίου δεν σε κάνει ασφαλή από το νόμο, μπορείς να είσαι ένοχος για αδικήματα υποκίνησης, υποκίνησης φυλετικού μίσους, υπάρχουν πολυάριθμα τρομοκρατικά αδικήματα σχετικά με τη δημοσίευση υλικού, όλα αυτά τα αδικήματα παίζουν εάν οι άνθρωποι προκαλούν με τις αναρτήσεις τους», είπε ο Rowley.
Όπως τονίσαμε ήδη, οι αρχές έχουν προειδοποιήσει τους Βρετανούς ότι η απλή αναδημοσίευση πληροφοριών σχετικά με τις ταραχές θα μπορούσε να οδηγήσει σε ποινικές διώξεις.
Ο Stephen Parkinson, Διευθυντής Δημόσιας Εισαγγελίας, είπε στο Sky News ότι οι άνθρωποι δεν χρειάζεται καν να δημοσιεύσουν προσωπικά το περιεχόμενο για να θεωρηθούν ότι διαπράττουν αδίκημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης