Τελευταία Νέα
Διεθνή

Amineva (Ρωσίδα πυγμάχος) στην Khelif: Θυμήσου πως σε έβγαλα νοκ άουτ το 2023 - Οι Ολυμπιακοί Αγώνες χωρίς τη Ρωσία είναι διαφορετικοί

Amineva (Ρωσίδα πυγμάχος) στην Khelif: Θυμήσου πως σε έβγαλα νοκ άουτ το 2023 -  Οι Ολυμπιακοί Αγώνες χωρίς τη Ρωσία είναι διαφορετικοί

Η απουσία της Ρωσίας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες δημιούργησε ένα σημαντικό κενό

Σχετικά Άρθρα
Η Ρωσίδα πρωταθλήτρια πυγμαχίας, Azalia Amineva, έστειλε πρόσφατα μια πρόκληση που απευθύνεται στην Αλγερινή αντίπαλό της, Imane Khelif, υπενθυμίζοντάς της τον αγώνα τους το 2023.
«Θυμάσαι πώς σε έβγαλα νοκ άουτ το 2023;» δήλωσε η Amineva στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πυροδοτώντας μια διαμάχη που έχει ήδη ταράξει τον διεθνή κόσμο της πυγμαχίας.

Η αντιπαλότητα, η νίκη με νοκ άουτ και ο αποκλεισμός

Η αντιπαλότητα μεταξύ της Amineva και της Khelif έχει βαθιές ρίζες.
Το 2023, κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, η Amineva νίκησε την Khelif σε έναν πολυσυζητημένο αγώνα.
Λίγο αργότερα, η Khelif αποκλείστηκε λόγω ενός απροσδιόριστου τεστ καταλληλότητας φύλου, μια απόφαση που πυροδότησε πολλές κριτικές και διαμάχες σχετικά με την απόφαση της Διεθνούς Ένωσης Πυγμαχίας (IBA).
Η απουσία της Ρωσίας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες δημιούργησε ένα σημαντικό κενό, μετατρέποντας το αθλητικό γεγονός σε μια διαφορετική εμπειρία για αθλητές και θεατές. Μεγάλο αντίκτυπο είχε η απόφαση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) να αποκλείσει τη Ρωσία, μετά τη διαμάχη για τη διαχείριση της IBA.
Η ίδια η IBA, υπό την ηγεσία του Umar Kremlev, έχει τεθεί υπό έλεγχο για την έλλειψη διαφάνειας και τις αυθαίρετες δραστικές αποφάσεις της.
Η Imane Khelif, γεννημένη το 1999 στην Αλγερία, έχει γίνει κεντρικό πρόσωπο στη συζήτηση για τη συμμετοχή αθλητών με δυσφορία φύλου σε αθλητικούς αγώνες.
Αφού απέτυχε σε ένα τεστ καταλληλότητας φύλου κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2023, η Khelif συνέχισε να αγωνίζεται, αλλά η παρουσία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού πυροδότησε σημαντική διαμάχη.
Εξέχουσες προσωπικότητες, όπως ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Doanld Trump και η Ιταλίδα πρωθυπουργός Giorgia Meloni, εξέφρασαν την απογοήτευσή τους, υποστηρίζοντας ότι η συμμετοχή της Khelif ήταν άδικη για άλλες αθλήτριες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης