Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: «Βουτιά» στα επιτόκια στεγαστικών δανείων, υποχώρησαν σε χαμηλό 15 μηνών

ΗΠΑ: «Βουτιά» στα επιτόκια στεγαστικών δανείων, υποχώρησαν σε χαμηλό 15 μηνών
Μικρή «ανάσα» για τους δανειολήπτες
Σχετικά Άρθρα
Στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Μάιο του 2023 υποχώρησαν -για το επταήμερο έως 8/8- τα επιτόκια στεγαστικών δανείων που προσφέρουν οι αμερικανικές τράπεζες, με τη μέση τιμή στο 30ετές να διαμορφώνεται στο 6,47% από 6,73% μία εβδομάδα πριν, σύμφωνα με τα στοιχεία της Freddie Mac.
Ένα χρόνο ακριβώς πριν, το μέσο επιτόκιο ήταν στο 6,96%.
Σε ό,τι αφορά στο 15ετές στεγαστικό δάνειο, το μέσο επιτόκιο υποχώρησε 36 μονάδες βάσης και έφθασε το 5,63% -από 6,34% πέρυσι.
Τα επιτόκια για το 30ετές στεγαστικό δάνειο έφθασαν τον Οκτώβριο 2023 στο υψηλό 25ετίας του 7,79%, ενώ παρέμειναν σε υψηλά επίπεδα μέχρι πριν λίγες εβδομάδες -στο 7,72% το υψηλό του 2024.
«Τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων βυθίστηκαν αυτή την εβδομάδα στο χαμηλότερο επίπεδο σε πάνω από ένα χρόνο, εν μέσω υπερβολικής αντίδρασης στα μη ικανοποιητικά στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ και την αναταραχή στις χρηματοπιστωτικές αγορές.
Η πτώση των επιτοκίων των στεγαστικών δανείων αυξάνει την αγοραστική δύναμη των υποψήφιων αγοραστών κατοικιών και θα αρχίσει να κεντρίζει το ενδιαφέρον. Επιπλέον, αυτή η πτώση των επιτοκίων παρέχει ήδη σε ορισμένους υπάρχοντες ιδιοκτήτες κατοικιών την ευκαιρία να αναχρηματοδοτήσουν, με το μερίδιο αναχρηματοδότησης των αιτήσεων στεγαστικών δανείων στην αγορά να φτάνει σχεδόν το 42%, το υψηλότερο από τον Μάρτιο του 2022», σχολιάζει η Freddie Mac.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης