Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πιο «γεράκι» και από τον Biden - Η Kamala Harris δεν συζητά ένα εμπάργκο όπλων στο Ισραήλ

Πιο «γεράκι» και από τον Biden - Η Kamala Harris δεν συζητά ένα εμπάργκο όπλων στο Ισραήλ
«Δεν υποστηρίζει ένα εμπάργκο όπλων στο Ισραήλ»
Σχετικά Άρθρα
Η νυν αντιπρόεδρος και υποψήφια για την προεδρία των ΗΠΑ, Kamala Harris, δεν συμφώνησε να συζητήσει την επιβολή εμπάργκο όπλων στο Ισραήλ στη διάρκεια μιας συζήτησης με ακτιβιστές υπέρ των Παλαιστινίων, ξεκαθάρισε συνεργάτης της, ο οποίος μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας σε αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.
Η πολιτική ομάδα Uncommitted National Movement δήλωσε την Τετάρτη 7/8 πως η Kamala Harris «μοιράστηκε τη συμπαράστασή της και εξέφρασε ανοικτή στάση για μια συνάντηση με τους ηγέτες της Uncommitted για να συζητήσουν ένα εμπάργκο όπλων» στη διάρκεια της επικοινωνίας που είχαν κατά την προεκλογική εκστρατεία της στο Ντιτρόιτ.
Ωστόσο, η K. Harris δεν εξέφρασε προθυμία να συζητήσει το ενδεχόμενο ενός εμπάργκο όπλων. Όμως, εκπρόσωπος του επιτελείου της προεκλογικής εκστρατείας της δήλωσε πως η αντιπρόεδρος είπε σε μέλη της μουσουλμανικής και της παλαιστινιακής κοινότητας πως θα συνεχίσει να συζητά μαζί τους για τον πόλεμο ανάμεσα στο Ισραήλ και στους Παλαιστίνιους μαχητές της Hamas στη Γάζα, που σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους έχει σκοτώσει σχεδόν 40.000 ανθρώπους.
«Ήταν σαφής: θα διασφαλίζει πάντοτε ότι το Ισραήλ μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του απέναντι στο Ιράν και σε υποστηριζόμενες από το Ιράν τρομοκρατικές ομάδες. Δεν υποστηρίζει ένα εμπάργκο όπλων στο Ισραήλ. Θα συνεχίσει να εργάζεται για την προστασία των αμάχων στη Γάζα και την υποστήριξη του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου», ανέφερε ο εθνικός σύμβουλος ασφαλείας, Phil Gordon, σε ανάρτηση στο «X».
Η Uncommitted National Movement είναι μία πολιτική ομάδα που δημιουργήθηκε για να αντιταχθεί στην ένθερμη υποστήριξη του προέδρου Joe Biden στον πόλεμο του Ισραήλ, που έχει σκοτώσει πάνω από 40.000 αμάχους μέχρι στιγμής και έχει εκτοπίσει σχεδόν το 80% των 2,3 εκατομμυρίων κατοίκων της Γάζας.
Η ανθρωπιστική καταστροφή στη Γάζα έχει οδηγήσει σε εκκλήσεις προς την Ουάσινγκτον να θέσει όρους στη χορήγηση στρατιωτικής και άλλης βοήθειας ύψους δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Ισραήλ, το οποίο έχει λάβει τη μεγαλύτερη εξωτερική βοήθεια που έχουν χορηγήσει οι ΗΠΑ από οποιαδήποτε άλλη χώρα μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες σταμάτησαν τον Μάιο τη μεταφορά βομβών βάρους 2.000 και 500 λιβρών λόγω ανησυχίας για τον αντίκτυπο που θα μπορούσαν να έχουν στη Γάζα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης