Διεθνή

Επιδρομή φίμωσης και εκφοβισμού του Ritter (πρώην CIA): Οι ΗΠΑ εξαφανίζουν αποδείξεις και ντοκουμέντα για να κρύψουν την αλήθεια

Επιδρομή φίμωσης και εκφοβισμού του Ritter (πρώην CIA): Οι ΗΠΑ εξαφανίζουν αποδείξεις και ντοκουμέντα για να κρύψουν την αλήθεια
Τα άτομα που κατηγορούνται για μια τέτοια παράβαση, του Νόμου περί εγγραφής ξένων πρακτόρων (FARA), συνήθως ειδοποιούνται με επιστολή και όχι με επιδρομή.
Για «στοχευμένη παρενόχληση», «εκφοβισμό» και «επιδρομή ψαρέματος» αποδείξεων που κατέχει για όλα όσα γράφει, κατήγγειλε ο στρατιωτικός αναλυτής, πρώην στέλεχος της υπηρεσίας πληροφοριών και πρώην επιθεωρητής όπλων του ΟΗΕ Scott Ritter.
Στο σπίτι του πρώην αξιωματικού των μυστικών υπηρεσιών USMC πραγματοποιήθηκε έφοδος την Τετάρτη 7/8 από το FBI με ισχυρισμούς ότι παραβίασε τον Νόμο για την εγγραφή ξένων πρακτόρων (FARA), ο οποίος απαιτεί από οποιονδήποτε ενεργεί για λογαριασμό ξένου έθνους να εγγραφεί ως τέτοιος στην κυβέρνηση των ΗΠΑ.
Ωστόσο, τα άτομα που κατηγορούνται για μια τέτοια παράβαση συνήθως ειδοποιούνται με επιστολή και όχι με επιδρομή.
Η πρόσφατη επιδρομή που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του Scott Ritter στη Νέα Υόρκη ήταν ένα άλλο κεφάλαιο στην εκστρατεία παρενόχλησης της κυβέρνησης των ΗΠΑ εναντίον του ίδιου και της οικογένειάς του, όπως είπε στο Sputnik.
"Είναι μια εξόρμηση για... ψάρεμα.
Είναι παρενόχληση", είπε ο Ritter με τελικό στόχο να τον δυσφημήσει στα μάτια του κοινού καθώς εργάζεται συνεχώς για να ρίξει φως στην πολιτική των ΗΠΑ.

Είναι παρενόχληση

Μέσα στις περισσότερες από δώδεκα κουτιά που βρέθηκαν και μεταφέρθηκαν από το σπίτι του Ritter υπήρχαν έγγραφα που τεκμηρίωσαν τα ευρήματά του ότι το Ιράκ δεν είχε ποτέ όπλα μαζικής καταστροφής, ένας βασικός ισχυρισμός που ενθάρρυνε τις ΗΠΑ να αναλάβουν την εισβολή τους στο έθνος της Μέσης Ανατολής το 2003.
"Αυτό είναι το αρχείο που υποστηρίζει τους ισχυρισμούς μου, τους ισχυρισμούς μου ότι το Ιράκ δεν διέθετε όπλα μαζικής καταστροφής, ότι οι πολιτικές των ΗΠΑ... που κατηγόρησαν το Ιράκ για κάτι τέτοιο βασίστηκαν σε ένα ψέμα.
Είναι ένα αρχείο στο οποίο βασιζόμουν να γράψουν ένα βιβλίο που είναι σε πρόχειρη μορφή αυτή τη στιγμή, και κατέσχεσαν αυτό το αρχείο», είπε ο Ritter, προσθέτοντας ότι η κατάσχεση αυτών των εγγράφων δεν εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής του εντάλματος έρευνας.
"Δεν πρόκειται για τη FARA.
Πρόκειται για στοχευμένη, παρενόχληση και μια μετωπική επίθεση στην ελευθερία του λόγου και στον ελεύθερο Τύπο."
Αναφερόμενος στο πώς το νομικό σύστημα έχει σκιαγραφήσει ότι το να μοιράζεσαι άποψη με μια ξένη κυβέρνηση δεν ισοδυναμεί με την ιδιότητα του ξένου πράκτορα, ο Ritter θυμάται ότι είχε πει σε έναν από τους πράκτορες  ότι "η βασική του προϋπόθεση είναι η διακοπή ενός πυρηνικού πολέμου" και λιγότερο η όποια υποστήριξη μιας άλλης κυβέρνησης.

Δημοσιογράφος 20 χρόνια

Έχοντας ενεργήσει ως δημοσιογράφος για περίπου 20 χρόνια τώρα, ο Ritter έχει δημοσιεύσει έργα σε πολυάριθμες εκδόσεις που περιλαμβάνουν την Washington Post και τους New York Times.
«Υποστηρίζω τη διπλωματία έναντι του μιλιταρισμού, τον διάλογο αντί για αντιπαράθεση, και τον έλεγχο των εξοπλισμών αντί για μια κούρσα εξοπλισμών», εξήγησε περισσότερο.
«Αν αυτό είναι έγκλημα στην Αμερική, τότε καταδικάστε με και πετάξτε το κλειδί μακριά.
Αλλά δεν είναι.
Προσπαθούν να διαστρεβλώσουν ό,τι συμβαίνει και να πουν με κάποιο τρόπο ότι είμαι υπάλληλος της ρωσικής κυβέρνησης και ότι ενεργώ σύμφωνα με τις οδηγίες της ρωσικής κυβέρνησης.
Υποστηρίζουν ότι προσπαθών να διαμορφώσω τη γνώμη του αμερικανικού λαού. 
Ναι, όλοι όσοι ασχολούνται με τη δημοσιογραφία το κάνουν αυτό.
Αυτό υποτίθεται ότι να κάνουμε για να ενδυναμώσουμε τους ανθρώπους με γνώσεις και πληροφορίες, γνώσεις και πληροφορίες που βασίζονται σε γεγονότα, ώστε να μπορούν να παίρνουν τις δικές τους αποφάσεις Το πιο επικίνδυνο πράγμα σε μια δημοκρατία όπως η Αμερική είναι ένας πολίτης ενημερωμένος, ένας πολίτης που έχει την εξουσία που έρχεται από την ενημέρωση για την επιλογή την ημέρα των εκλογών, όχι χαζά πρόβατα που βοσκούν στο μονοπάτι».

"Πρόκειται για παρενόχληση που έχει σχεδιαστεί για να με φιμώσει.... να με εκφοβίσει.

Πρόκειται για μια μετωπική επίθεση στο Σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών», τόνισε ο Ritter.
«Η ελευθερία του λόγου δεν είναι ελεύθερη εάν μιλάτε ελεύθερα... τότε κάνει επιδρομές το FBI.
Και δεν μπορεί να υπάρξει ελεύθερος Τύπος εάν, ασκώντας τα δημοσιογραφικά καθήκοντα, κατηγορηθείτε λόγω της θέσης που αναλαμβάνετε.
Γνωρίζω, ότι οι θέσεις μου έρχονται σε σύγκρουση με τους επίσημους στόχους πολιτικής των Ηνωμένων Πολιτειών».
Ερωτηθείς εάν η επιδρομή συνδέεται με την κατάσχεση του διαβατηρίου του τον Ιούνιο ή με μια πρόσφατη εκδήλωση στην οποία παρευρέθηκε στη Νέα Υόρκη για να συζητήσει το τελευταίο του έργο και τις προσπάθειές του να ενθαρρύνει μια χαλάρωση της έντασης μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας, ο πρώην αξιωματικός πληροφοριών παραδέχτηκε ότι «είναι όλα συνδεδεμένα».
Ο Ritter διευκρίνισε ότι είχε προγραμματίσει πρόσθετα ταξίδια στη Ρωσία αργότερα το 2024, που θα βοηθούσαν στην απόκτηση πληροφοριών ώστε «να ενημερωθεί το αμερικανικό κοινό σχετικά με, ξέρετε, την πραγματικότητα της Ρωσίας και τον κίνδυνο της αμερικανικής πολιτικής».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης