Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπέρ της κατάπαυσης πυρός στη Γάζα ο νέος ηγέτης της Hamas, Yahya Sinwar

Υπέρ της κατάπαυσης πυρός στη Γάζα ο νέος ηγέτης της Hamas, Yahya Sinwar
Ο Sinwar φέρεται να ζήτησε συμφωνία με το Ισραήλ πριν από μια επίθεση του Ιράν
Υπέρ μιας συμφωνίας για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας και για απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων φέρεται να τάσσεται ο νέος επικεφαλής της Hamas, Yahya Sinwar.
Όπως μεταδίδει το ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο 12, o Sinwar έχει εκφράσει το ενδιαφέρον του για μια συμφωνία με το Ισραήλ για εκεχειρία.
Συγκεκριμένα, αναφέρεται πως ο Sinwar σε ένα μακροσκελές μήνυμα του προς τους εκπροσώπους της Hamas που βρίσκονται εκτός της Γάζας, τους καλούσε να καταλήξουν σε μια συμφωνία με το Ισραήλ πριν την πιθανή επίθεση του Ιράν.
Βάσει των πληροφοριών που επικαλείται το ισραηλινό ΜΜΕ, ο Sinwar δεν έχει καλές σχέσεις με το Ιράν, ενώ φέρεται να ζητά από τα μέλη της Hamas στο Κατάρ να μην αναμειχθούν στις διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ, επισημαίνοντας ότι σε αυτές θα συμμετάσχουν οι Khalil al-Hayya και το μέλος του Politburo Ghazi Hamad.
Δημοσίευμα της Wall Street Journal υποστήριξε ότι η εκλογή του Sinwar στην ηγεσία της Hamas θα περιέπλεκε τις διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ, καθώς υπήρχε η εκτίμηση ότι θα ακολουθήσει μια σκληρή γραμμή με μαξιμαλιστικές απαιτήσεις απέναντι στο Ισραήλ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης