Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σφαγή Ουκρανών: Η απόβαση στο Kinburn Spit έληξε μέσα… σε κόλαση πυρός

Σφαγή Ουκρανών: Η απόβαση στο Kinburn Spit έληξε μέσα… σε κόλαση πυρός
Νεκροί 12 Ουκρανοί στρατιώτες
Σε… σφαγή κατέληξε μια ακόμα απόπειρα των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων να αποβιβάσουν δυνάμεις στο Kinburn Spit, μια λωρίδα γης στη Μαύρη Θάλασσα, που αν και ανήκει στην επαρχία του Mikolaiv, η μοναδική της χερσαία πρόσβαση είναι από την περιοχή της Kherson που ελέγχει ο ρωσικός στρατός.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι ρωσικές δυνάμεις κατάφεραν να αποτρέψουν απόπειρα αποβίβασης μιας ομάδας δολιοφθοράς και αναγνώρισης των ειδικών δυνάμεων του ουκρανικού ναυτικού.
54_1.jpg
56_3.jpg
«Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας απέτρεψαν μια προσπάθεια του κέντρου ειδικών επιχειρήσεων του Ουκρανικού Ναυτικού να αποβιβαστεί στο Kinburn Spit.
Οι σαμποτέρ, που αριθμούσαν έως και 16 μαχητές σε δύο ταχύπλοα, υπό την κάλυψη δύο σκαφών υποστήριξης, επιχείρησαν να αποβιβάσουν στρατεύματα στην ακτή.
Οι σαμποτέρ υπέστησαν τις πρώτες τους απώλειες στα ανοικτά των ακτών, ανατινάχτηκαν στα ναρκοπέδια, και όσοι κατάφεραν να φτάσουν στη στεριά καταστράφηκαν από πυρά όπλων» τονίζει το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.
Όπως επισημαίνεται, οι Ουκρανοί έχοντας υποστεί μεγάλες απώλειες, επιχείρησαν να απομακρυνθούν από τη γραμμή, άλλα εξουδετερώθηκαν από πυρά πυροβολικού και ΑTGM.
«Οι συνολικές απώλειες του εχθρού ήταν 12 μαχητές και δύο σκάφη» επισημαίνει το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας. Η δεύτερη απόβαση που πνίγηκε στο αίμα

Αυτή ήταν η δεύτερη απόπειρα των Ουκρανών να αποβιβάσουν δυνάμεις σε περιοχές κοντά στην Kherson μέσα σε μια εβδομάδα.
Στις 5 Αυγούστου, ουκρανικές δυνάμεις επιχείρησαν να κάνουν απόβαση σε νησάκι, στην περιοχή της Kherson, την οποία ελέγχει ο ρωσικός στρατός.
Οι Ουκρανοί επιχείρησαν με 12 σκάφη να αποβιβαστούν στο Tendra Spit, ένα μικρό νησί που βρίσκεται στη βορειοδυτική ακτή της Μαύρης Θάλασσας και που ανήκει στην επαρχία της Kherson.
«Χθες το βράδυ, Ουκρανοί σαμποτέρ επιχείρησαν να κάνουν απόβαση από τη θάλασσα στο Tendra Spit.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, 12 σκάφη ενεπλάκησαν στην απόβαση, τα 8 με σαμποτέρ και τα υπόλοιπα 4 ως υποστήριξη πυρός.
Ο εχθρός χρησιμοποίησε επίσης αναγνωριστικά drones» ανέφερε σε ανάρτηση του στο Telegram ο κυβερνήτης της Kherson, Vladimir Saldo.
Όπως είπε, ο ρωσικός στρατός είχε ανιχνεύσει τις κινήσεις των Ουκρανών και τους παρακολουθούσε ήδη από όταν τα σκάφη τους άφησαν την περιοχή του Ochakov.
«Όταν τα σκάφη πλησίασαν το Tendra Spit, Ρώσοι πεζοναύτες, με την υποστήριξη άλλων μονάδων, άνοιξαν πυρ με όλα τα είδη όπλων» υπογράμμισε ο Saldo, αναφέροντας πως τρία σκάφη καταστράφηκαν ολοσχερώς μαζί με τα πληρώματα τους και βυθίστηκαν, με τα υπόλοιπα να υποχωρούν έχοντας υποστεί τεράστιες απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό.
Σύμφωνα με τον Saldo, αυτή ήταν η δεύτερη απόπειρα απόβασης των Ουκρανών στο νησάκι Tendra Spit, η οποία αποδείχθηκε εξίσου αποτυχημένη όσο και η πρώτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης