Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Πορτογαλική Ολυμπιακή Επιτροπή κατακεραυνώνει τη Γαλλία: Δύο αθλητές μας αρρώστησαν, ακατάλληλος και βρώμικος ο Σηκουάνας

Η Πορτογαλική Ολυμπιακή Επιτροπή κατακεραυνώνει τη Γαλλία: Δύο αθλητές μας αρρώστησαν, ακατάλληλος και βρώμικος ο Σηκουάνας

«Δύο αθλητές αρρώστησαν μετά την κολύμβηση στον Σηκουάνα», λέει η Πορτογαλική Ολυμπιακή Επιτροπή

Σχετικά Άρθρα
Η Πορτογαλική Ολυμπιακή Επιτροπή (COP) ανακοίνωσε ότι δύο από τους τριαθλητές της, ο
Vasco Vilaça και η Melanie Santos, αρρώστησαν μετά από κολύμπι στον ποταμό Σηκουάνα.
Σε μια δήλωση στις 7 Αυγούστου, το Τμήμα Αθλητιατρικής του COP ανέφερε ότι ο Vilaça είχε αναπτύξει συμπτώματα σύμφωνα με μια γαστρεντερική λοίμωξη.
«Η Πορτογαλική Ολυμπιακή Επιτροπή (COP) ενημερώνει, μέσω του Τμήματος Αθλητιατρικής της, ότι ο αθλητής Vasco Vilaça εμφάνισε συμπτώματα συμβατά με γαστρεντερική λοίμωξη τις τελευταίες ώρες κατά τη διάρκεια της παραμονής του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024», ανέφερε το σώμα.
Η επιτροπή σημείωσε επίσης ότι ο Vilaça ήταν σε σταθερή κατάσταση και ότι η άλλη αθλήτρια Melanie Santos είχε παρόμοια συμπτώματα, αν και λιγότερο σοβαρά.
Η COP εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με την ποιότητα του νερού του Σηκουάνα, δηλώνοντας:
«Αν και πληρούνται τα απαιτούμενα όρια ασφαλείας, ορισμένες από τις παραμέτρους που αξιολογήθηκαν ενέχουν κίνδυνο μόλυνσης σε αυτό το περιβαλλοντικό πλαίσιο».
Οι Santo και Vilaça διαγωνίστηκαν σε αγώνες που πραγματοποιήθηκαν στον Σηκουάνα στις 31 Ιουλίου και στις 5 Αυγούστου.
Ενώ οι αγώνες τριάθλου που διεξήχθησαν στις 30 και 31 Ιουλίου φαινόταν να πληρούν τα πρότυπα ασφαλείας, υπάρχουν αμφιβολίες σχετικά με τις συνθήκες κατά τη διάρκεια του αγώνα στις 5 Αυγούστου, όπως αναφέρει το γαλλικό έντυπο Mediapart.
Στις 9 Αυγούστου, η Γαλλίδα υπουργός Αθλητισμού Amélie Oudéa-Castéra δήλωσε:
«Από τις 5 διοργανώσεις που πραγματοποιήθηκαν στον Σηκουάνα, το 100 τοις εκατό των δεικτών ποιότητας του νερού ήταν συμβατοί την ημέρα του γεγονότος στη διαδρομή.
Η υπόσχεση κρατήθηκε».
Ο δημοσιογράφος του Mediapart Anton Rouget απάντησε, υποστηρίζοντας ότι τα επίσημα δείγματα που συγκεντρώθηκαν στις 5 Αυγούστου έδειξαν ότι το όριο για εντερικούς εντερόκοκκους είχε ξεπεραστεί:
«Ψευδή Δευτέρα, 5 Αυγούστου, ημέρα του αγώνα μικτού τριάθλου, το όριο για εντερικούς εντερόκοκκους ξεπεράστηκε, όπως αποδεικνύεται από τα αποτελέσματα των επίσημων δειγμάτων», είπε.
Η Oudéa-Castéra αρνήθηκε αυτούς τους ισχυρισμούς στο X και διέψευσε τον ισχυρισμό του ερευνητή δημοσιογράφου ότι ο Σηκουάνας δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια στις 5 Αυγούστου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης