Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βαρύτατες ποινικές διώξεις για Εσθονή δημοσιογράφο για βιβλίο υπέρ της Ρωσίας – Zakharova: Κατασκευασμένες οι κατηγορίες εναντίον της

Βαρύτατες ποινικές διώξεις για Εσθονή δημοσιογράφο για βιβλίο υπέρ της Ρωσίας – Zakharova: Κατασκευασμένες οι κατηγορίες εναντίον της

Στην πραγματικότητα, αυτό το βιβλίο έχει πολύ μικρή σχέση με την Εσθονία

Σχετικά Άρθρα
Η Εσθονή δημοσιογράφος Svetlana Burtseva κατηγορήθηκε για προδοσία αφού έγραψε και δημοσίευσε ένα βιβλίο στη Ρωσία με τίτλο «Υβριδικός πόλεμος για την ειρήνη.
Πού θα γίνει η «Μάχη του Κουρσκ»; με το ψευδώνυμο LB Svet.
Σύμφωνα με τον εισαγγελέα της Εσθονίας:
«Το βιβλίο είχε σκοπό να διχάσει την εσθονική κοινωνία και να δυσφημήσει τη Δημοκρατία της Εσθονίας και τους θεσμούς της».
Ο δικηγόρος της Burtseva Sven Sillar είπε ότι αρνήθηκε τις κατηγορίες και τόνισε το γεγονός ότι η ποινική υπόθεση θα μπορούσε να αποτελέσει προηγούμενο στην Εσθονία.
«Δημοσιογράφος δεν έχει κατηγορηθεί ποτέ για παρόμοια κατηγορία στην Εσθονία στο παρελθόν», είπε κατά τη διάρκεια δηλώσεων.
«Στο βιβλίο της περιέγραψε τις απόψεις της ως δημοσιογράφου και φιλόσοφου.
Δεν είχε ποτέ καμία πρόθεση να διαπράξει ενέργειες κατά της Δημοκρατίας της Εσθονίας που θα μπορούσαν να θεωρηθούν προδοσία.
Στην πραγματικότητα, αυτό το βιβλίο έχει πολύ μικρή σχέση με την Εσθονία.
Η δημοσιογράφος δεν κάλεσε ποτέ κανέναν να αλλάξει ή να ανατρέψει την κυβέρνηση στην Εσθονία», πρόσθεσε.
Το βιβλίο των 640 σελίδων είναι ακόμα διαθέσιμο στη Ρωσία και χαρακτηρίζεται ως επιστημονική έρευνα.
Σύμφωνα με τον Sillar, η πελάτης του λειτουργούσε βάσει του άρθρου 10 της Σύμβασης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα που εγγυάται σε όλους το δικαίωμα στην ελευθερία του λόγου και το δικαίωμα να εκφράζουν τις σκέψεις τους.
Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Maria Zakharova, καταδίκασε τις κατηγορίες εναντίον της Burtseva, χαρακτηρίζοντας την υπόθεση «κατασκευασμένη».
«Οι σοβαρές κατηγορίες που ασκήθηκαν εναντίον της Burtseva επιδιώκουν μόνο έναν στόχο – να την τιμωρήσουν αυστηρά για τις επαγγελματικές της δραστηριότητες, επειδή δεν ήθελε να ενσωματωθεί υπάκουα στο τοπικό ρεύμα και εξέφρασε μια διαφορετική άποψη, την οποία οι αρχές βρίσκουν απαράδεκτη», είπε η Maria Zakharova στις 7 Αυγούστου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης