Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ναυάγησαν τα σχέδια του ΝΑΤΟ σε Ανατολική Ευρώπη, Βαλκάνια - Το όνειρο των 50 ταξιαρχιών κόντρα στη Ρωσία γίνεται εφιάλτης

Ναυάγησαν τα σχέδια του ΝΑΤΟ σε Ανατολική Ευρώπη, Βαλκάνια - Το όνειρο των 50 ταξιαρχιών κόντρα στη Ρωσία γίνεται εφιάλτης
Αν και οι χώρες του ΝΑΤΟ θέλουν να δημιουργήσουν 35 έως 50 επιπλέον ταξιαρχίες για να αντιμετωπίσουν τη Ρωσία, κάτι τέτοιο φαντάζει αδύνατο σε αυτή τη φάση
Οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης δυσκολεύονται να επανδρώσουν με επάρκεια τις ένοπλες δυνάμεις τους και αδυνατούν να προετοιμαστούν για μια στρατιωτική σύγκρουση με τη Ρωσία, την οποία θεωρούν πιθανή.
Μάλιστα, αν και οι χώρες του ΝΑΤΟ θέλουν να δημιουργήσουν 35 έως 50 επιπλέον ταξιαρχίες για να αντιμετωπίσουν τη Ρωσία, κάτι τέτοιο φαντάζει αδύνατο σε αυτή τη φάση, μεταδίδει το Reuters.
Σύμφωνα με τον δημοσίευμα του πρακτορείου, η Ουγγαρία, η Πολωνία, η Ρουμανία, η Σλοβακία και η Τσεχική Δημοκρατία αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη στρατολόγηση εξειδικευμένου προσωπικού.

Τρομακτική λειψανδρία στην Τσεχία

Συγκεκριμένα, η Πράγα δεν κατάφερε να επιτύχει τους δείκτες-στόχους για τη στελέχωση και την αναπλήρωση του στρατού εδώ και αρκετά χρόνια και δυσκολεύεται να διατηρήσει τον απαιτούμενο αριθμό των στρατευμάτων.
Το πρακτορείο σημειώνει ότι το 2021, οι Τσέχοι εκπλήρωσαν το σχέδιο για τη στρατολόγηση στρατιωτικού προσωπικού μόνο κατά 56%, το 2022 - κατά 85%.
«Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα χωρίς ανθρώπους: εκσυγχρονίζουμε τον εξοπλισμό, αλλά δεν έχουμε αρκετούς ικανούς και με κίνητρα ανθρώπους, όλα είναι σπατάλη χρημάτων», αναφέρει το Reuters επικαλούμενο τα λόγια του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Τσεχίας Karel Rehka.

Όνειρο θερινής νυκτός οι «30 με 50» ταξιαρχίες κόντρα στη Ρωσία

Σύμφωνα με το πρακτορείο, η ρουμανική κυβέρνηση έχει ξεκινήσει μια ενεργή προσπάθεια στρατολόγησης αφού τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Άμυνας έδειξαν ότι η έλλειψη αξιωματικών είναι 43%, ενώ αυτή του στρατευμένου προσωπικού είναι 23%.
Στις 8 Ιουλίου, το Reuters, επικαλούμενο έναν ανώνυμο στρατιωτικό αξιωματούχο του ΝΑΤΟ, επεσήμανε ότι η συμμαχία αναπτύσσει επικαιροποιημένα στρατιωτικά σχέδια με βάση την εμπειρία της σύγκρουσης στην Ουκρανία.
Προβλέπουν ότι το μπλοκ θα χρειαζόταν 35 έως 50 επιπλέον ταξιαρχίες για να αποκρούσει μια υποθετική επίθεση από τη Ρωσία.
Σύμφωνα με το πρακτορείο, το ΝΑΤΟ μπορεί να αντιμετωπίσει δυσκολίες στη συγκρότηση τόσων πολλών ταξιαρχιών, καθεμία από τις οποίες περιλαμβάνει 3.000 έως 7.000 στρατιώτες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης