Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η εισβολή στο Kursk βάζει ταφόπλακα στις ειρηνευτικές συνομιλίες – Η Ρωσία θα τεμαχίσει την Ουκρανία με νεκρές ζώνες 200 χλμ.

Η εισβολή στο Kursk βάζει ταφόπλακα στις ειρηνευτικές συνομιλίες – Η Ρωσία θα τεμαχίσει την Ουκρανία με νεκρές ζώνες 200 χλμ.
Η Ρωσία θα δώσει σκληρή απάντηση στην Ουκρανία και το ΝΑΤΟ για την εισβολή στο Kursk - Έρχεται ένταση των στρατιωτικών επιχειρήσεων καθώς η Μόσχα σχεδιάζει τη δημιουργία αποστρατιωτικοποιημένων ζωνών
Σχετικά Άρθρα
Η προκλητική ενέργεια των ουκρανικών δυνάμεων με την αιματηρή εισβολή στο Kursk θέτει επί της ουσίας τέλος στο ενδεχόμενο ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων μεταξύ Κιέβου και Μόσχας, όπου επικρατεί οργή.
Μάλιστα δεν είναι λίγοι οι Ρώσοι αξιωματούχοι με προεξάρχοντα τον αντιπρόεδρο του ρωσικού συμβουλίου ασφαλείας Dmitry Medvedev, ο οποίος πρότεινε γενική επίθεση στην Ουκρανία ως απάντηση στην εισβολή, που εξελίχθηκε σε λουτρό αίματος για τις ίδιες τις δυνάμεις του Κιέβου.
Η εξέλιξη αυτή επαναφέρει σύμφωνα με τους Ρώσους επικεφαλής την ανάγκη δημιουργίας ουδέτερων ή αποστρατιωτικοποιημένων ζωνών σε βάθος μεγαλύτερο των 200 χιλιομέτρων στο ουκρανικό έδαφος.
Οι Ουκρανοί με το απονενοημένο διάβημα στο οποίο προέβησαν με την εισβολή στο Kursk υπογράφουν την καταδίκη τους, καθώς η Ρωσία σχεδιάζει διεύρυνση και ένταση των στρατιωτικών επιχειρήσεων, που θα έχουν ως αποτέλεσμα τον τεμαχισμό της Ουκρανίας.

Vodolyatsky (Ρώσος Στρατηγός): Καμία συνομιλία με τους τρομοκράτες Ουκρανούς – Αποστρατιωτικοποιημένες ζώνες άνω των 200 χιλιομέτρων

Ιδιαίτερη σημασία έχουν τα όσα δήλωσε ο Viktor Vodolatsky Στρατηγός του Ρωσικού Στρατού και Αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής της Δούμας για Υποθέσεις που είναι αρμόδια για τα θέματα της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών και Ευρασιατικής Ολοκλήρωσης.
Σύμφωνα με τον Vodolatsky εξάγονται δύο συμπεράσματα από την αποτυχημένη εισβολή των Ουκρανών στο Kursk.
Ο Ρώσος στρατηγός τονίζει ότι οι ενέργειες της ουκρανικής πλευράς θέτουν οριστικό τέλος στο ενδεχόμενο ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων.
Υπογραμμίζει πως οι ουκρανικές επιθέσεις επιβεβαιώνουν την ανάγκη δημιουργίας αποστρατιωτικοποιημένων ή νεκρών ζωνών στο ουκρανικό έδαφος για την προστασία των Ρώσων που ζουν κοντά στα σύνορα.
Οι Ουκρανοί συμπεριφέρθηκαν σαν τρομοκράτες και είναι αδύνατο να διαπραγματευτεί κανείς μαζί τους, σημειώνει ο Vodolatsky.
«Δεν μπορούμε να τους εμπιστευτούμε, έχουμε εντελώς διαφορετικά σχέδια και στόχους», τόνισε.
Ο Vodolatsky αναφερόμενος στη δημιουργία αποστρατιωτικοποιημέων ζωνών, υποστηρίζει ότι η Ρωσία θα πρέπει να λάβει υπόψη τις δυνατότητες των όπλων που μεταφέρονται στην Ουκρανία από τη Δύση, καθώς ορισμένοι από τους πυραύλους μπορούν να καλύψουν αποστάσεις έως και 200 χιλιόμετρα.
Σύμφωνα με τον Vodolatsky μία αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη στην Ουκρανία θα μπορούσε ενδεχομένως να περιλαμβάνει το Κίεβο ανάλογα με τις προμήθειες της Δύσης σε όπλα μεγάλης εμβέλειας.
Στα μέσα Μαρτίου 2024, ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin είχε δηλώσει ότι η Μόσχα θα πρέπει να επανεξετάσει τη δημιουργία «μιας ζώνης ασφαλείας» στην Ουκρανία εάν η Δύση δώσει στο Κίεβο την άδεια να χρησιμοποιήσει όπλα μεγάλης εμβέλειας για να χτυπήσει ρωσικό έδαφος.
«Το μέγεθος της ζώνης ασφαλείας θα εξαρτηθεί από τους δυτικούς αντιπάλους μας.
Στην περίπτωση όπλων πολύ μεγάλης εμβέλειας (σ.σ. δεν έχουν δοθεί τέτοια μέχρι σήμερα) τότε θα πρέπει να δημιουργηθεί μια νεκρή ζώνη πλάτους 500 χιλιομέτρων, έτσι ώστε οι πύραυλοι να μην χτυπούν ρωσικό έδαφος», εξήγησε ο Ρώσος στρατηγός.
Καθώς η απόσταση μεταξύ Lugansk και Κιέβου είναι 482 χιλιόμετρα, η νεκρή ζώνη θα πρέπει να περιλαμβάνει το Κίεβο, πρόσθεσε.
bufffer.jpg
Επιδεινώνεται η κατάσταση – Ο πόλεμος θα ενταθεί

Η επίθεση των Ουκρανών στο Kursk επιδεινώνει τη στρατιωτική σύγκρουση παρατηρεί πολύ εύστοχα η κινεζική εφημερίδα Global Times, που επικαλείται Κινέζους ειδικούς με βαθιά γνώση των ρωσικών ζητημάτων.
Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες, η ουκρανική επίθεση «αναμφίβολα θα επιδεινώσει την κατάσταση στο πεδίο της μάχης και θα σβήσει οριστικά τις όποιες ελπίδες για ειρηνευτικές συνομιλίες για τις οποίες η διεθνής κοινότητα κατέβαλε προσπάθειες», αναφέρει το δημοσίευμα.
«Οι ΗΠΑ έχουν αποκαλύψει την υποκριτική τους διπροσωπία καθώς ισχυρίζονται ότι "περιορίζουν" τη χρήση όπλων αμερικανικής κατασκευής από τη μία πλευρά, ενώ στην πραγματικότητα παρέχουν απλόχερα στο Κίεβο οικονομική και στρατιωτική υποστήριξη.
Σε κάποιο βαθμό, η επίθεση σε ρωσικούς στόχους είναι αποτέλεσμα του γεγονότος ότι οι ΗΠΑ ρίχνουν λάδι στη φωτιά», δήλωσε στους Global Times ο Li Haidong καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Διεθνών Σχέσεων της Κίνας.
«Οι ενέργειες των ΗΠΑ δεν έχουν κοπάσει παρά τις διεθνείς προσπάθειες για διάλογο• αντίθετα, εμποδίζουν την ειρηνική επίλυση της κρίσης ενάντια στη θέληση της παγκόσμιας πλειοψηφίας», υποστηρίζει ο ειδικός.

ukraine_kursk.png

Διπλωματικές ενέργειες της Ρωσίας για να τονιστεί η τρομοκρατική φύση του ουκρανικού καθεστώτος

Παράλληλα με τις στρατιωτικές ενέργειες η Ρωσία θα κινηθεί και σε διπλωματικό επίπεδο προκειμένου να έχει και διεθνή υποστήριξη το επόμενο χρονικό διάστημα.
Στο πλαίσιο αυτό ο επικεφαλής του Προεδρικού Συμβουλίου της Ρωσίας για την Κοινωνία των Πολιτών και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
(HRC), Valery Fadeyev, δήλωσε ότι ετοιμάζει έκκληση στους διεθνείς οργανισμούς να αναγνωρίσουν πως οι σκόπιμες δολοφονίες αμάχων στην περιοχή του Kursk από το καθεστώς του Κιέβου είναι τρομοκρατικές ενέργειες.
«Αυτή τη στιγμή, συντάσσω έκκληση προς τους αρμόδιους διεθνείς φορείς, συμπεριλαμβανομένων εκείνων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με αίτημα να αναγνωριστεί η τρομοκρατική φύση των ενεργειών του καθεστώτος του Κιέβου στην περιοχή του Kursk», είπε.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η ουκρανική επίθεση στη συνοριακή περιοχή της Ρωσίας είχε ως αποτέλεσμα θανάτους αμάχων.
«Και αυτές δεν είναι μόνο παράπλευρες απώλειες, οι οποίες, δυστυχώς, συμβαίνουν στη μάχη - πρόκειται για σκόπιμες δολοφονίες.
Μια έγκυος σκοτώθηκε, υπάρχουν τραυματισμένα παιδιά, στοχοποιούνται οχήματα πολιτών ενώ βομβαρδίστηκε το μοναστήρι του Nicholas Belogorsky με αποτέλεσμα ένα άτομο να σκοτωθεί», είπε ο Fadeyev.
Υπενθυμίζεται ότι η Ουκρανία εξαπέλυσε μαζική επίθεση στην περιοχή του Kursk στις 6 Αυγούστου.
Τουλάχιστον έξι άμαχοι έχουν σκοτωθεί και περισσότεροι από 60 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων εννέα παιδιά, έχουν τραυματιστεί ως αποτέλεσμα βομβαρδισμών και επιθέσεων από ουκρανικά στρατεύματα.
Οι κάτοικοι της περιοχής μεταφέρθηκαν σε άλλες ρωσικές περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της Μόσχας και της ευρύτερης περιοχής της ρωσικής πρωτεύουσας.
Η ρωσική βόρεια ομάδα μάχης με τη Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) απέτρεψαν την προέλαση ουκρανικών μονάδων και τις προσπάθειες διείσδυσης στις περιοχές Sudzha και Korenevo της περιοχής Kursk.
Κατά τις στρατιωτικές επιχειρήσεις οι Ουκρανοί έχασαν 945 στρατιώτες και 102 τεθωρακισμένα οχήματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης