Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Nέες κυρώσεις κατά της Λευκορωσίας για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Βρετανία: Nέες κυρώσεις κατά της Λευκορωσίας για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων
«Τέσσερα χρόνια μετά τις βίαιες σκηνές που είδαμε στη Λευκορωσία, η ανελέητη καταστολή της κοινωνίας των πολιτών από τον Alexander Lukashenko δεν έχει δείξει σημάδια ύφεσης»
Σχετικά Άρθρα
Ένα νέο πακέτο κυρώσεων κατά της Λευκορωσίας ανακοίνωσε σήμερα 9/8 η Βρετανία, με τέσσερα φυσικά πρόσωπα και τρεις οντότητες να έχουν τεθεί στο στόχαστρο για «παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και «συνεχιζόμενη διευκόλυνση της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία».
Η βρετανική κυβέρνηση δήλωσε ότι η συντονισμένη δράση με τους διεθνείς εταίρους σηματοδοτεί την τέταρτη επέτειο των «πολύ προβληματικών» προεδρικών εκλογών του 2020 στη Λευκορωσία.
«Τέσσερα χρόνια μετά τις βίαιες σκηνές που είδαμε στη Λευκορωσία, η ανελέητη καταστολή της κοινωνίας των πολιτών από τον Alexander Lukashenko δεν έχει δείξει σημάδια ύφεσης», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, David Lammy. «Στεκόμαστε στο πλευρό του λαού της Λευκορωσίας και στην επιδίωξή του για ελευθερία και δημοκρατία και καλούμε το καθεστώς να απελευθερώσει όλους τους πολιτικούς κρατούμενους αμέσως και άνευ όρων».
Οι τρεις οντότητες στις οποίες επιβλήθηκαν κυρώσεις περιλάμβαναν δύο εταιρείες κατασκευής εργαλειομηχανών που εξήγαγαν προϊόντα στη Ρωσία για χρήση στον ρωσικό στρατιωτικό βιομηχανικό τομέα και μία επιχείρηση που συνδέεται με την κυβέρνηση της Λευκορωσίας και η οποία δραστηριοποιείται στον αμυντικό τομέα.
Η Βρετανία ανακοίνωσε επίσης χρηματοδότηση ύψους 3 εκατ. δολαρίων για τη στήριξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της κοινωνίας της Λευκορωσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης