Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kretschmer (Σαξονία): Διαπραγμάτευση για να λυθεί το Ουκρανικό – Να μην στείλουμε ξανά όπλα στον Zelensky, δεν οδηγεί πουθενά

Kretschmer (Σαξονία): Διαπραγμάτευση για να λυθεί το Ουκρανικό – Να μην στείλουμε ξανά όπλα στον Zelensky, δεν οδηγεί πουθενά

Ο πρωθυπουργός συζήτησε τις τρέχουσες οικονομικές προκλήσεις της Γερμανίας εν μέσω της συνεχιζόμενης δημοσιονομικής κρίσης στο Βερολίνο

Σχετικά Άρθρα
Ένας αυξανόμενος αριθμός κυρίαρχων πολιτικών έχει αρχίσει να "προσχωρεί" στα εθνικά συντηρητικά κόμματα σε όλη την Ευρώπη στην έκκλησή τους να ανατρέψουν την αποτυχημένη στρατηγική της ΕΕ για την Ουκρανία.
Ο τελευταίος που ζήτησε να στραφεί σε μια προσέγγιση υπέρ της κατάπαυσης του πυρός αντί να συνεχίσει να στέλνει ατελείωτες αποστολές όπλων που η Ευρώπη δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά ήταν ο Michael Kretschmer, ο υπουργός και πρόεδρος του γερμανικού ομοσπονδιακού κρατιδίου της Σαξονίας, σε μια πρόσφατη συνέντευξη στο RedaktionsNetzwerk Deutschland ( RND ), που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή 9 Αυγούστου.
«Δεν μπορούμε πλέον να παρέχουμε κεφάλαια για όπλα στην Ουκρανία, μόνο για να εξαντληθούν αυτά τα όπλα και να μην επιτευχθεί τίποτα.
Όλα πρέπει να είναι αναλογικά», είπε ο πολιτικός της κεντροδεξιάς (CDU) στην εφημερίδα —η οποία παρεμπιπτόντως ανήκει στο κυβερνών σοσιαλδημοκρατικό SPD.
«Υποστήριξη, ναι, αλλά συνειδητοποιούμε ότι εμείς η Γερμανία φτάνουμε στα όριά μας», πρόσθεσε.
Ο πρωθυπουργός συζήτησε τις τρέχουσες οικονομικές προκλήσεις της Γερμανίας εν μέσω της συνεχιζόμενης δημοσιονομικής κρίσης στο Βερολίνο - συμπεριλαμβανομένου του πόσο «μη βιώσιμο» είναι το ότι η Γερμανία ξοδεύει «δεκάδες δισεκατομμύρια» τόσο για τη μετανάστευση όσο και για τον πόλεμο.
Ο ερευνητής ρώτησε εάν ήταν υπέρ του περιορισμού ή του τερματισμού της στρατιωτικής υποστήριξης στην Ουκρανία προκειμένου να εξοικονομηθούν χρήματα.
«Από την αρχή, έχω μιλήσει ξεκάθαρα κατά των παραδόσεων όπλων και υποστήριξα διπλωματικές πρωτοβουλίες», είπε ο Kretschmer.
«Έχω πολύ ξεκάθαρη άποψη για αυτό εδώ και δύο χρόνια και πρέπει δυστυχώς να πω ότι αυτό έχει επιβεβαιωθεί σε πολλά σημεία», είπε, επαναλαμβάνοντας τη θέση του ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν θα τελειώσει στο πεδίο της μάχης, αλλά στις διαπραγματεύσεις στο τραπέζι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης