Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ορόσημο για την Κίνα με το «ιπτάμενο τρένο» - Επανάσταση στα ταξίδια, με 1.000 χλμ την ώρα θα φτάνει... ταχύτητες αεροσκαφών

Ορόσημο για την Κίνα με το «ιπτάμενο τρένο» - Επανάσταση στα ταξίδια, με 1.000 χλμ την ώρα θα φτάνει... ταχύτητες αεροσκαφών
Απώτερος στόχος, σύμφωνα με τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης, είναι να δημιουργηθούν τρένα Maglev που μπορούν να «πετούν στο έδαφος» με ταχύτητες συγκρίσιμες με τα αεροσκάφη
Η Κίνα πέτυχε ένα βασικό ορόσημο στην προσπάθειά της να φέρει την επανάσταση στις μεταφορές, με μια άλλη επιτυχημένη δοκιμαστική λειτουργία του συστήματος Maglev, που συχνά αποκαλείται «ιπτάμενο τρένο υψηλής ταχύτητας».
Η τελευταία δοκιμή, που πραγματοποιήθηκε στο Datong της επαρχίας Shanxi, σηματοδότησε ένα κρίσιμο σημείο για το φιλόδοξο έργο που στοχεύει στην επίτευξη ταχύτητων έως και 1.000 χιλιομέτρων την ώρα (621 μίλια την ώρα) σύμφωνα με τους Eurasian Times.
Η δοκιμή, που διεξήχθη σε έναν ειδικά κατασκευασμένο σωλήνα μήκους 2 χιλιομέτρων που διαθέτει περιβάλλον χαμηλού κενού, επικεντρώθηκε στην ενοποίηση και την απόδοση των πολύπλοκων συστημάτων του τρένου.
Αν και δεν αποκαλύφθηκαν συγκεκριμένα δεδομένα ταχύτητας από τη δοκιμή, οι αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν ότι η απόδοση ευθυγραμμίστηκε με τις προβλέψεις τους.
Κατά τη διάρκεια της δοκιμής, το υπεραγώγιμο τρένο Maglev έδειξε σταθερότητα και έλεγχο. Οι βασικές τεχνολογίες αξιολογήθηκαν αυστηρά.

Ένας εκπρόσωπος του έργου τόνισε ότι η επιτυχημένη δοκιμή είχε βελτιώσει σημαντικά την τεχνική ετοιμότητα του συστήματος, θέτοντας γερά θεμέλια για μελλοντικές δοκιμές.
Το φιλόδοξο έργο hyperloop, μια συνεργασία μεταξύ της επαρχιακής κυβέρνησης Shanxi και της China Aerospace Science and Industry Corporation, στοχεύει να επαναπροσδιορίσει τις σιδηροδρομικές μεταφορές.
Απώτερος στόχος, σύμφωνα με τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης, είναι να δημιουργηθούν τρένα Maglev που μπορούν να «πετούν στο έδαφος» με ταχύτητες συγκρίσιμες με τα αεροσκάφη.

Εκτοξεύονται οι Κινέζοι....

Υπό κανονικές συνθήκες, ένα αεροπλάνο ταξιδεύει με μέση ταχύτητα περίπου 885/933 χλμ./ώρα. Οι προγραμματιστές αυτού του τρένου αναμένουν ότι στην τελική φάση δοκιμών του η ταχύτητα του θα ξεπεράσει το ορόσημο των χιλίων χλμ./ώρα. 
Η κινεζική εταιρεία CASIC σχεδιάζει, αναπτύσσει και κατασκευάζει τα πάντα, από διαστημόπλοια μέχρι πυραύλους, αλλά αυτή τη στιγμή εργάζεται σε ένα Hyperloop (ένα μοντέλο μεταφοράς επιβατών και φορτίου που αποτελείται από έναν σωλήνα ή ένα σύστημα σωλήνων με χαμηλή πίεση αέρα.

Και φυσικά ο Elon...

Η ιδέα ενός συστήματος μεταφορών που λειτουργεί μέσα σε ένα σωλήνα χαμηλής πίεσης έχει συναρπάσει μηχανικούς και οραματιστές για περισσότερο από έναν αιώνα.
Ωστόσο, ήταν η λευκή βίβλος του τεχνολογικού δισεκατομμυριούχου Elon Musk το 2013 που έφερε αυτή την ιδέα στο σύγχρονο προσκήνιο.
Το όραμα του Musk, πρότεινε έναν πρωτοποριακό τρόπο μεταφοράς που ονόμασε Hyperloop.
Η ιδέα φανταζόταν αεροδυναμικά λοβούς σχεδιασμένους για να μεταφέρουν επιβάτες και φορτίο, που ταξιδεύουν με εκπληκτικές ταχύτητες έως και 760 μίλια την ώρα μέσω σωλήνων σχεδόν κενού, που θυμίζουν τα φουτουριστικά συστήματα μεταφορών που απεικονίζονται στην κλασική επιστημονική φαντασία.

Πώς λειτουργεί αυτό το τρένο;

Η λειτουργία του T-Flight βασίζεται στο σύστημα μαγνητικής αιώρησης .. Αυτό σημαίνει ότι το τρένο «πλέει» στις ράγες ,πάνω σε ένα «μαξιλάρι» αέρα . Ως εκ τούτου, τα τρένα maglev είναι πιο γρήγορα και πιο αθόρυβα από τα συμβατικά τρένα. Δεδομένου ότι δεν παράγουν άμεσες εκπομπές, είναι επίσης καλύτερα για το περιβάλλον. Τα τρένα Maglev χρησιμοποιούνται ήδη στην Κίνα, τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία, αλλά λειτουργούν με χαμηλότερες ταχύτητες.
Στη δεύτερη φάση των δοκιμών, η CASIC θα επεκτείνει την πίστα δοκιμών κατά περίπου 60 χιλιόμετρα, έτσι ώστε το T-Flight να μπορεί να φτάσει ακόμη μεγαλύτερες ταχύτητες. Το τρένο αναμένεται να φτάσει τελικά τα χίλια χλμ./ώρα, που σημαίνει ότι θα μπορούσατε να φτάσετε από το Σεντζέν στη Σαγκάη σε λίγο περισσότερο από μία ώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης