Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη Tusk: Οι Ευρωπαίοι δείχνουν στην Ουγγαρία την έξοδο από Schengen και ΕΕ - Ανεύθυνα παιχνίδια της Ευρωβουλής

Αποκάλυψη Tusk: Οι Ευρωπαίοι δείχνουν στην Ουγγαρία την έξοδο από Schengen και ΕΕ - Ανεύθυνα παιχνίδια της Ευρωβουλής
«Θα ήμουν προσεκτικός με δηλώσεις για αποκλεισμό κρατών από την ΕΕ», τόνισε σχετικά ο Πολωνός πρωθυπουργός
Ο Πολωνός πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Donald Tusk κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων που υποδηλώνουν την έξοδο της Ουγγαρίας από τη ζώνη Σένγκεν και κατ' επέκταση από την ίδια την ΕΕ.
Η Ευρώπη «δεν πρέπει να αποξενώσει την Ουγγαρία ως απάντηση στην απλούστευση των πολιτικών έκδοσης visa για τους Ρώσους και τους Λευκορώσους πολίτες», διεμήνυσε προς τους Ευρωπαίους συναδέλφους του ο Πολωνός πρωθυπουργός.
«Ο αποκλεισμός από τη ζώνη Σένγκεν, όπως γνωρίζετε, είναι το πρώτο βήμα για την αποπομπή από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Θα ήμουν προσεκτικός με δηλώσεις για αποκλεισμό κρατών από την ΕΕ», τόνισε σχετικά, κρούοντας έτσι τον κώδωνα του κινδύνου.
Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθησή του, ότι η Ευρώπη δεν πρέπει να «απομακρύνει τους Ούγγρους από τον πυρήνα της».
Υπενθυμίζεται ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απαιτεί από την Κομισιόν να αναστείλει τη συμμετοχή της Ουγγαρίας στη ζώνη Σένγκεν.
Οι βουλευτές το χαρακτήρισαν ως αντίποινα στην απόφαση της Βουδαπέστης να διευκολύνει τις προϋποθέσεις έκδοσης visa για πολίτες οκτώ χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας και της Λευκορωσίας.
Προηγουμένως είχε γίνει γνωστό ότι η Βουλγαρία και η Ρουμανία θα αρχίσουν να εκδίδουν θεωρήσεις Σένγκεν σε Ρώσους πολίτες για πρώτη φορά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης