Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κόλαση στη Μέση Ανατολή: Ο Khamenei διέταξε σκληρά αντίποινα κατά του Ισραήλ - Δολοφονήθηκε ανώτατος διοικητής της Hamas

Κόλαση στη Μέση Ανατολή: Ο Khamenei διέταξε σκληρά αντίποινα κατά του Ισραήλ - Δολοφονήθηκε ανώτατος διοικητής της Hamas
Οι Φρουροί της Επανάστασης έλαβαν εντολή του Ανώτατου Ηγέτη της Τεχεράνης προκειμένου να πραγματοποιήσουν «σκληρή επίθεση», μεταδίδει το ημι-επίσημο ιρανικό πρακτορείο Tasnim
Ο ανώτατος θρησκευτικοπολιτικός ηγέτης του Ιράν Ayatollah Ali Khamenei φέρεται να πατάει τελικά το κουμπί του πολέμου, καθώς έδωσε στους Φρουρούς της Επανάστασης την εντολή να εξαπολύσουν «σκληρά αντίποινα» κατά του Ισραήλ για τη δολοφονία του ηγέτη της Hamas Ismail Haniyeh.
Ειδικότερα, ο Ali Fadavi διοικητής του των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης , τόνισε ότι το στρατιωτικό σώμα του Ιράν έλαβε κατ' επείγουσα οδηγία από τον Ανώτατο Ηγέτη της Τεχεράνης για την πραγματοποίηση της «σκληρής επίθεσης», όπως μετέδωσε το ημι-επίσημο ιρανικό πρακτορείο Tasnim το απόγευμα της Παρασκευής 9/8.
Αυτή η εξέλιξη σηματοδοτεί μια σημαντική αλλαγή στάσης για την Τεχεράνη, καθώς τις τελευταίες ημέρες τα φερόμενα αντίποινα προς το Ισραήλ λάμβαναν συνεχώς αλλεπάλληλες αναβολές.
Κι αυτό διότι μέχρις στιγμής, φερόταν στους κύκλους της Τεχεράνης κυρίαρχη η προσέγγιση που ήθελε ματαίωση της επίθεσης και εξομάλυνση, μια γραμμή που εξέφρασε κυρίαρχα ο νεοκλεγείς μετριοπαθής πρόεδρος Masoud Pezeshkian.
Νωρίτερα, ο διοικητής της δύναμης Quds του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν, Esmail Qaani, έστειλε επιστολή στον νεοεκλεγέντα πολιτικό αρχηγό της Χαμάς, Yahya Sinwar, υποσχόμενος να εκδικηθεί τη δολοφονία του προηγούμενου ηγέτη της οργάνωσης, Ismail Haniyeh, που σημειώθηκε στην καρδιά της Τεχεράνης στα τέλη Ιουλίου.
«Υποσχόμαστε να εκδικηθούμε το αίμα του μάρτυρα Ismail Haniyeh στο τραγικό περιστατικό που έλαβε χώρα στην Ισλαμική Δημοκρατία», έγραψε σχετικά ο Qaani.
Επισημαίνεται ότι το το Ισραήλ, στο οποίο χρεώνεται τη δολοφονία Haniyeh, δεν έχει αναλάβει ακόμα επίσημα την ευθύνη για το χτύπημα ακριβείας.

Φρουροί της Επανάστασης: Στέλνουμε ισχυρό μήνυμα σε Sinwar και Hamas - Θα εκδικηθούμε για τη δολοφονία του Haniyeh

fr4gfr.JPG

Ο διοικητής της δύναμης Quds του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν, Esmail Qaani, έστειλε επιστολή στον νεοεκλεγέντα πολιτικό αρχηγό της Χαμάς, Yahya Sinwar, υποσχόμενος να εκδικηθεί τη δολοφονία του προηγούμενου ηγέτη της οργάνωσης, Ismail Haniyeh, που σημειώθηκε στην καρδιά της Τεχεράνης στα τέλη Ιουλίου.
«Υποσχόμαστε να εκδικηθούμε το αίμα του μάρτυρα Ismail Haniyeh στο τραγικό περιστατικό που έλαβε χώρα στην Ισλαμική Δημοκρατία», έγραψε σχετικά Qaani.

Στοχευμένη επίθεση με drone του Ισραήλ στη Σιδώνα του Λιβάνου – Νεκρό στέλεχος της Hamas

Πάντως, στο μέτωπο των συνόρων του Ισραήλ με τον Λίβανο η κατάσταση γίνεται όλο και πιο εύφλεκτη καθώς οι IDF πραγματοποίησαν στοχευμένη επίθεση με drone στη Σιδώνα του Λιβάνου
To μη επανδρωμένο αεροσκάφος χτύπησε αυτοκίνητο που μετέφερε στέλεχος της Hamas το οποίο είναι νεκρό, σύμφωνα με αραβικά μέσα.

σιδψνη_1.JPG

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στόχος του ισραηλινού χτυπήματος ήταν ο διοικητής της Hamas Samer al-Haj και ο προσωπικός του φρουρό.

Υπενθυμίζεται οτι τις τελευταίες μέρες, εν αναμονή της επίθεσης της Hezbollah, το Ισραήλ έχει εντείνει τις επιθέσεις του προς το νότιο Λίβανο, διευρύνοντας με αυτό τον τρόπο τους στόχους πέραν της εν λόγω περιοχής.
Λίγο νωρίτερα, το Al Jazeera μετέδωσε ότι το Ισραήλ εξαπέλυσε συντονισμένη επίθεση με αεροπορικά χτυπήματα σε χωριά του Λιβάνου κοντά στα σύνορα.

Jerusalem Post: Τι Ισραήλ έχει ήδη χάσει - Η τακτική του Ιράν μας έχει στριμώξει

Παράλληλα, ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στο Τελ Αβίβ είναι σημερινό δημοσίευμα της Jerusalem Post που θέτει το ερώτημα, κατά πόσο το Ισραήλ, με τη δολοφονία του Haniyeh πέτυχε το αποτέλεσμα που προσδοκούσε.
Η σχετική ανάλυση συμπεραίνει ότι ο θάνατος του άλλοτε αρχηγού της Hamas όχι μόνο δεν άξιζε, αλλά έφερε και το Τελ Αβίβ σε επισφαλή θέση.
Τώρα το Ισραήλ θα πρέπει να ζήσει σε έναν αδυσώπητο κύκλο αγωνίας, επισημαίνει.
Σχεδόν όλες οι πτήσεις από και προς το Ισραήλ έχουν ακυρωθεί επ' αόριστον και η οικονομία, που ήδη υποφέρει από τον πόλεμο στη Γάζα, αναμένεται να επιδεινωθεί περαιτέρω σε περίπτωση μεγαλύτερου πολέμου στο Βορρά.
Στο Υπουργείο Οικονομικών, η αβεβαιότητα είναι μεγάλη με τους αξιωματούχους εκεί να προβλέπουν ότι σε περίπτωση μεγαλύτερης σύγκρουσης, ζημιές σε υποδομές, επιχειρήσεις, εισαγωγές και εξαγωγές αγαθών και πολλά άλλα δεν θα μοιάζουν με οτιδήποτε έχει ξαναδεί το Κράτος του Ισραήλ.
Κατά ειρωνικό τρόπο, η στρατηγική του Ιράν για αναβολή του χτυπήματός του έχει προκαλέσει σημαντική ζημιά χωρίς να έχει κάνει χρήση ούτε μιας βολής, ομολογεί η εφημερίδα...
Εκατομμύρια Ισραηλινοί ζουν σε μια κατάσταση ακραίου άγχους, παγιδευμένοι σε έναν αδυσώπητο κύκλο του αν [οι Ιρανοί] «θα το κάνουν ή δεν θα το κάνουν» που ενισχύει μια αφόρητη ένταση.

ξερθσαλεμ_1.JPG

Το πολεμικό ναυτικό του Ιράν ενισχύεται με υπερσύγχρονους πυραύλους Κρουζ

Εντωμεταξύ το Ιράν προετοιμάζεται όχι μόνο για την επόμενη αλλά και για την ... μεθεπόμενη ημέρα του πολέμου στη Μέση Ανατολή καθώς εξοπλίζει με υπερσύγχρονο εξοπλισμό το πολεμικό του ναυτικό.
Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν ανακοίνωσαν την προμήθεια νέων πυραύλων κρουζ εξοπλισμένων με εξαιρετικά εκρηκτικές κεφαλές που είναι μη ανιχνεύσιμες, όπως μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.
«Στον σημερινό κόσμο είτε πρέπει να είσαι ισχυρός για να επιβιώσεις, είτε να παραδοθείς. Δεν υπάρχει μέση λύση», δήλωσε ο ανώτατος διοικητής των Φρουρών, Υποστράτηγος Hossein Salami.

salami_2.jpg

«Ένας μεγάλος αριθμός πυραύλων κρουζ έχει προστεθεί στον στόλο του ναυτικού των Φρουρών. Αυτοί οι νέοι πύραυλοι έχουν δυνατότητες εξαιρετικά εκρηκτικών κεφαλών που είναι μη ανιχνεύσιμες και μπορούν να προκαλέσουν εκτεταμένες ζημιές και να βυθίσουν τους στόχους τους», τονίζουν σχετικά οι Φρουροί σε δήλωσή τους.
Το Πολεμικό Ναυτικό των Φρουρών ανέφερε επίσης σε ανακοίνωσή του ότι στον στόλο του έχουν προστεθεί διάφορα είδη πυραυλικών συστημάτων μεγάλου και μεσαίου βεληνεκούς, καθώς και μη επανδρωμένα αεροσκάφη αναγνώρισης και ναυτικά ραντάρ.
«Αυτά τα συστήματα είναι από τα πιο σύγχρονα όπλα στο ναυτικό των Φρουρών», ανέφερε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης