Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ΗΠΑ έτοιμες να άρουν την απαγόρευση πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία

Οι ΗΠΑ έτοιμες να άρουν την απαγόρευση πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία
Αναμένεται οι πωλήσεις ξεκινήσουν ακόμα και από την επόμενη εβδομάδα
Σχετικά Άρθρα
Η κυβέρνηση του προέδρου Joe Biden αποφάσισε να άρει την απαγόρευση πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο πηγές.
Μάλιστα, αναμένεται οι πωλήσεις ξεκινήσουν από την επόμενη εβδομάδα.
«Οι Σαουδάραβες εκπλήρωσαν τους όρους της συμφωνίας και εμείς είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στους δικούς μας, επιστρέφοντας στις κανονικές παραγγελίες μέσω κατάλληλης ειδοποίησης και διαβούλευσης από το Κογκρέσο», δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης.
Από τον Μάρτιο του 2022, όταν Σαουδική Αραβία και Houthis συνήψαν εκεχειρία υπό την ηγεσία του ΟΗΕ, δεν έχουν γίνει αεροπορικές επιδρομές της Σαουδικής Αραβίας στην Υεμένη και τα διασυνοριακά πυρά από την Υεμένη προς το Βασίλειο έχουν σταματήσει σε μεγάλο βαθμό, δήλωσε ο αξιωματούχος της κυβέρνησης.
Ο Joe Biden είχε υιοθετήσει σκληρή στάση σχετικά με τις πωλήσεις όπλων στη Σαουδική Αραβία το 2021, επικαλούμενος την εκστρατεία της χώρας κατά των Houthis στην Υεμένη που είναι ευθυγραμμισμένοι με το Ιράν, η οποία έχει προκαλέσει σοβαρές απώλειες αμάχων.
Οι Houthis ανέτρεψαν την κυβέρνηση που υποστηρίζεται από τη Σαουδική Αραβία στα τέλη του 2014 και βρίσκονται σε πόλεμο εναντίον μιας στρατιωτικής συμμαχίας υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας από το 2015, μια σύγκρουση που έχει σκοτώσει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους και έχει αφήσει το 80% του πληθυσμού της Υεμένης να εξαρτάται από την ανθρωπιστική βοήθεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης