Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θρίλερ στο Πακιστάν με τη μεταφορά βαλλιστικών πυραύλων στο Ιράν για χτύπημα στο Ισραήλ

Θρίλερ στο Πακιστάν με τη μεταφορά βαλλιστικών πυραύλων στο Ιράν για χτύπημα στο Ισραήλ
Το Πακιστάν δεν έχει διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ

Το υπουργείο Εξωτερικών του Πακιστάν διαψεύδει δημοσίευμα της Jerusalem Post ότι το Πακιστάν σχεδίαζε να παράσχει βαλλιστικούς πυραύλους μεσαίου βεληνεκούς Shaheen-III στο Ιράν.
Ο εκπρόσωπος του πακιστανικού υπουργείου, Mumtaz Zahra Baloch, αναφέρθηκε στο άρθρο της Post νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, το οποίο βασίστηκε σε μια αναφορά του Maariv.
Το Maariv, ισραηλινό έντυπο, επικαλέστηκε αραβικές πηγές στην έκθεσή του ότι το Πακιστάν σχεδίαζε να προμηθεύσει το Ιράν με τους πυραύλους σε περίπτωση που ξεσπάσει πόλεμος με το Ισραήλ.
Αυτό φέρεται να συζητήθηκε κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης των υπουργών Εξωτερικών του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC), που ζήτησαν το Ιράν και το Πακιστάν, στη Σαουδική Αραβία.
Το Πακιστάν δεν έχει διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ.
Το Ιράν και το Πακιστάν είχαν βιώσει στο παρελθόν μια τεταμένη σχέση, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε βελτίωση από τότε που ο Ιρανός πρόεδρος επισκέφθηκε το Ισλαμαμπάντ τον Απρίλιο.
Τα δύο κράτη δήλωσαν έκτοτε ότι ενισχύουν τους εμπορικούς δεσμούς και την περιφερειακή συνεργασία.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών του Πακιστάν, Ishaq Dar, μίλησε τηλεφωνικά με τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν τις τελευταίες ημέρες, είπε ο Baloch και συμμετείχε σε έκτακτη συνεδρίαση που συγκάλεσε ο Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC) στη Σαουδική Αραβία αυτή την εβδομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης