Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Πακέτο 3,5 δισ. δολαρίων στο Ισραήλ για αμερικανικά όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό

ΗΠΑ: Πακέτο 3,5 δισ. δολαρίων στο Ισραήλ για αμερικανικά όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό
Τα χρήματα προέρχονται από το νομοσχέδιο πρόσθετης χρηματοδότησης 14,1 δισ. δολαρίων για το Ισραήλ που ψηφίστηκε από το Κογκρέσο τον Απρίλιο
Σχετικά Άρθρα
Το ποσό των 3,5 δισ. δολαρίων έδωσαν στο Ισραήλ οι Ηνωμένες Πολιτείες, για να δαπανηθεί σε αμερικανικά όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό, αποδεσμεύοντας τα χρήματα μήνες αφότου εγκρίθηκαν από το Κογκρέσο, σε μία περίοδο που ο πλανήτης παρακολουθεί με αγωνία τα επόμενα βήματα Ισραήλ και Ιράν στη Μέση Ανατολή.
Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το CNN, το State Department ενημέρωσε το Κογκρέσο το βράδυ της Πέμπτης 8/8 ότι η κυβέρνηση του Joe Biden αποδέσμευσε τη στρατιωτική χρηματοδότηση στο Ισραήλ. Τα χρήματα προέρχονται από το νομοσχέδιο πρόσθετης χρηματοδότησης 14,1 δισ. δολαρίων για το Ισραήλ που ψηφίστηκε από το Κογκρέσο τον Απρίλιο.
Το Ισραήλ δεν θα λάβει αμέσως όπλα αμερικανικής κατασκευής αξίας 3,5 δισ. δολαρίων. Αντίθετα, η χρηματοδότηση γίνεται έτσι ώστε το Ισραήλ να μπορεί να προμηθευτεί συστήματα που κατασκευάζονται τώρα και πιθανότατα δεν θα παραδοθούν για αρκετά χρόνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης