Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΥΠΕΞ Τουρκίας: Το Ισραήλ πρέπει να ανταποδώσει την ειρηνευτική πρόταση της Παλαιστίνης – Να σταματήσει η εισβολή

ΥΠΕΞ Τουρκίας: Το Ισραήλ πρέπει να ανταποδώσει την ειρηνευτική πρόταση της Παλαιστίνης – Να σταματήσει η εισβολή
Η Άγκυρα υποστηρίζει το σχέδιο της Αιγύπτου, του Κατάρ και των ΗΠΑ να τερματίσουν γρήγορα τον πόλεμο της Γάζας
Σχετικά Άρθρα
Η Τουρκία επαινεί τις προσπάθειες διαμεσολάβησης της Αιγύπτου, του Κατάρ και των Ηνωμένων Πολιτειών για την εξασφάλιση διαρκούς εκεχειρίας στη Γάζα της Παλαιστίνης, η οποία βρίσκεται υπό μια ανελέητη ισραηλινή στρατιωτική επίθεση για περισσότερες από 300 ημέρες.
«Υποστηρίζουμε την εφαρμογή των σημείων που έθεσαν οι ηγέτες αυτών των χωρών στη σημερινή τους δήλωση», δήλωσε την Παρασκευή (9/8/2024) το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, μετά την τριμερή κλήση που προέτρεπε την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για κατάπαυση του πυρός την επόμενη εβδομάδα «χωρίς καμία καθυστέρηση από κανένα μέρος (Hamas και Ισραήλ)."
Το υπουργείο τόνισε τη σημασία της εφαρμογής των μέτρων που ορίζονται στο ψήφισμα 2735 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, τονίζοντας ότι το σχέδιο αυτό παρέχει γερές βάσεις για διαρκή ειρήνη στη Γάζα.
Κάλεσε περαιτέρω το Ισραήλ να «ανταποδώσει την εποικοδομητική προσέγγιση» που επέδειξαν οι Παλαιστίνιοι ως προς την κατάπαυση του πυρός.
Η τουρκική κυβέρνηση προέτρεψε περαιτέρω τη διεθνή κοινότητα να ασκήσει την απαραίτητη πίεση στην ισραηλινή κυβέρνηση υπό τον πρωθυπουργό Netanyahu για να διασφαλίσει την τήρηση της εκεχειρίας και να προωθήσει την ειρηνευτική διαδικασία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης