Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΔΟΑΕ: Έκκληση για μέγιστη αυτοσυγκράτηση στον πυρηνικό σταθμό του Kursk

ΔΟΑΕ: Έκκληση για μέγιστη αυτοσυγκράτηση στον πυρηνικό σταθμό του Kursk
Ο πυρηνικός σταθμός διαθέτει έξι μονάδες δύο διαφορετικών τύπων αντιδραστήρων
Σχετικά Άρθρα
Έκκληση για «μέγιστη αυτοσυγκράτηση» γύρω από τον πυρηνικό σταθμό στην περιφέρεια Kursk της Ρωσίας, όπου μαίνονται μάχες μετά την εισβολή ουκρανικών δυνάμεων, απηύθυνε την Παρασκευή 9/8 ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ).
«Σε αυτό το στάδιο, θα ήθελα να απευθύνω έκκληση προς όλες τις πλευρές να επιδείξουν τη μέγιστη αυτοσυγκράτηση προκειμένου να αποφευχθεί ένα πυρηνικό ατύχημα», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής του ΔΟΑΕ, Mariano Grossi. «Ο εν λόγω πυρηνικός σταθμός διαθέτει έξι μονάδες δύο διαφορετικών τύπων αντιδραστήρων: RBMK-1000 και VVER-510. Δύο από τους RBMK-1000 βρίσκονται σε διακοπή λειτουργίας και δύο είναι πλήρως λειτουργικοί. Οι δύο μονάδες VVER-510 βρίσκονται υπό κατασκευή», αναφέρει σε ανακοίνωση. «Βρίσκομαι προσωπικά σε επαφή με τις αρμόδιες Αρχές των δύο χωρών και θα συνεχίσω να ασχολούμαι με το ζήτημα. Θα συνεχίσω να ενημερώνω τη διεθνή κοινότητα ανάλογα με τις εξελίξεις».
Νωρίτερα, ο περιφερειάρχης Alexei Smirnoff είχε γνωστοποιήσει ότι διακόπηκε η ηλεκτροδότηση στην πόλη Kurchatov όπου βρίσκεται ο πυρηνικός σταθμός, ένας από τους μεγαλύτερους σε όλη τη Ρωσία.
Σε ανάρτησή του στο Telegram, ανέφερε ότι συντρίμμια ουκρανικού drone έπεσαν σε υποσταθμό του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στην περιφέρεια Kursk, με αποτέλεσμα να διακοπεί η ηλεκτροδότηση στην πόλη των 42.000 κατοίκων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης