Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Σεισμός 6,8 Ρίχτερ - Δεν έχει εκδοθεί προειδοποίηση για τσουνάμι

Ιαπωνία: Σεισμός 6,8 Ρίχτερ  - Δεν έχει εκδοθεί προειδοποίηση για τσουνάμι
Oι ιαπωνικές Αρχές βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού από την Πέμπτη 8/8
Σχετικά Άρθρα
Σεισμός μεγέθους 6,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στην Ιαπωνία, σχεδόν ένα 24ωρο αφότου οι Αρχές εξέδωσαν για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας προειδοποίηση για «μεγασεισμό» στο άμεσο μέλλον, καλώντας τους πολίτες να παραμένουν σε εγρήγορση στα σπίτια τους κλαι με τον πρωθυπουργό,Fumio Kishida, να ακυρώνει το ταξίδι του στην Κεντρική Ασία.
Τα ξημερώματα του Σαββάτου 10/8 σημειώθηκε σεισμός 6,8 Ρίχτερ στη βόρεια Ιαπωνία, χωρίς να εκδοθεί προειδοποίηση για τσουνάμι, με την ιαπωνική μετεωρολογική υπηρεσία το επίκεντρο της δόνησης ήταν στα ανοιχτά της Νότιας Θάλασσας του Οχότσκ.

Σε εγρήγορση

Στο μεταξύ, οι ιαπωνικές Αρχές βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού από την Πέμπτη 8/8, μετά την προειδοποίηση που εκδόθηκε λίγες ώρες μετά τον σεισμό 7,1 Ρίχτερ που σημειώθηκε στα ανοιχτά του νότιου νησιού Kyushu, ο οποίος ωστόσο δεν προκάλεσε σημαντικές ζημιές.
Σύμφωνα με την Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, η πιθανότητα για «μεγασεισμό» είναι μεγαλύτερη από ότι συνήθως, αλλά όχι ότι επίκειται.
Ωστόσο, οι ειδικοί τέθηκαν σε αυξημένη επιφυλακή λόγω του σημείου όπου βρισκόταν το επίκεντρο -στην άκρη της κοιλάδας Nankai, μια τάφρο στον πυθμένα του ωκεανού που εκτείνεται κατά μήκος των ακτών της Ιαπωνίας στον Ειρηνικό, όπου οι προηγούμενοι σεισμοί προκάλεσαν τεράστια τσουνάμι και άφησαν πίσω τους χιλιάδες νεκρούς.
Δεν έδειξε ότι θα συμβεί σίγουρα σεισμός, αλλά ενθάρρυνε τους ανθρώπους να είναι έτοιμοι να εκκενώσουν εάν χρειαστεί.
Αυτοί οι μεγασεισμοί καταγράφονται μία φορά κάθε 90 έως 200 χρόνια, με τον τελευταίο να έχει συμβεί το 1946.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχει 70% έως 80% πιθανότητα να σημειωθεί ένας σεισμός μεγέθους 8 ή 9 βαθμών κάπου κατά μήκος της κοιλάδας τα επόμενα 30 χρόνια, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.
Παλαιότεροι σεισμοί στο ίδιο σημείο έχουν αφήσει χιλιάδες νεκρούς.Σύμφωνα με τις πιο απαισιόδοξες εκτιμήσεις, περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι θα μπορούσαν να σκοτωθούν από τον σεισμό και το πιθανό επακόλουθο τσουνάμι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης