Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Ουκρανικός στρατός ηττήθηκε στο Kursk, η εισβολή παρέλυσε έχασαν 112 τεθωρακισμένα – Οι Ρώσοι ετοιμάζουν το τελικό χτύπημα

Ο Ουκρανικός στρατός ηττήθηκε στο Kursk, η εισβολή παρέλυσε έχασαν 112 τεθωρακισμένα –  Οι Ρώσοι ετοιμάζουν το τελικό χτύπημα
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ο ουκρανικός στρατός έχασε σχεδόν 1000 στρατιώτες που σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα των στρατιωτικών επιχειρήσεων προς αυτή την κατεύθυνση
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας συνεχίζουν τις χερσαίες επιχειρήσεις στη ρωσική περιοχή Kursk.
Ως αποτέλεσμα 3 ημερών σκληρών μαχών, η ουκρανική επίθεση παρέλυσε.
Ορισμένες ουκρανικές ομάδες επίθεσης σταμάτησαν και περιορίστηκαν σε μάχες θέσης, οι άλλες ήδη υποχωρούσαν.
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ο ουκρανικός στρατός έχασε σχεδόν 1000 στρατιώτες που σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα των στρατιωτικών επιχειρήσεων προς αυτή την κατεύθυνση.
Οι γραμμές του μετώπου αλλάζουν γρήγορα στην περιοχή του Kursk.
Το πρωί της 9ης Αυγούστου, οι ρωσικές δυνάμεις φέρεται να εξαπέλυσαν αντεπίθεση βόρεια της Sudzha που ανακατέλαβαν.
Οι μάχες συνεχίζονταν στο χωριό Malaya Loknya.
Αφού οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας πήραν τον έλεγχο της πόλης Sudzha, οι ομάδες επίθεσης τους με τεθωρακισμένα οχήματα προσπάθησαν να προχωρήσουν πιο ανατολικά κατά μήκος του δρόμου.
Οι επιθέσεις απέτυχαν.
Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές από το πεδίο της μάχης, οι ουκρανικές δυνάμεις απωθήθηκαν από την Sudzha.
Η ρωσική στρατιωτική διοίκηση έστειλε ενισχύσεις στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων των ειδικών δυνάμεων της Τσετσενίας, οι οποίες εισήλθαν στην πόλη και καθαρίζουν τους δρόμους καταστρέφοντας την ουκρανική ομάδα.

Οι Ουκρανοί στέλνουν δυνάμεις… μάταια

Οι ρωσικές ειδικές δυνάμεις στην περιοχή του Kursk στοχεύουν στον περιορισμό των ενεργειών του εχθρού προκειμένου να κερδίσουν χρόνο για την προσέγγιση των συνδυασμένων εφεδρειών του στρατού.
Ο ουκρανικός στρατός στέλνει επίσης μεγάλες δυνάμεις στις ρωσικές συνοριακές περιοχές σε μια προσπάθεια να διατηρήσει την άμυνά του στους καταληφθέντες οικισμούς.
Οι αντιμαχόμενες πλευρές κυνηγούν η μία τα οχήματα της άλλης που κινούνται προς το μέτωπο.
Τη νύχτα, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εξαπέλυσαν πλήγματα ακριβείας με το αμερικανικής κατασκευής HIMARS MLRS οπλισμένο με πυρομαχικά διασποράς.
Ως αποτέλεσμα, μια ρωσική στρατιωτική στήλη καταστράφηκε κοντά στο Rylsk.
Επίσης οι Ρώσοι και οι Ουκρανοί στρατιώτες αντάλλαξαν μαζικά χτυπήματα στις πίσω περιοχές του άλλου.
Ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πύραυλοι επιτέθηκαν σε στόχους στις περιοχές της ανατολικής και κεντρικής Ουκρανίας. Ρωσικά πλήγματα αναφέρθηκαν στις περιοχές Dnipro, Zaporizhia και Poltava.
Ταυτόχρονα, μαζικά ρωσικά πλήγματα σφυροκοπούν την περιοχή Sumy όπου ο ουκρανικός στρατός συσσώρευσε δυνάμεις για στρατιωτικές επιχειρήσεις στις ρωσικές συνοριακές περιοχές.
Με τη σειρά τους, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας επανέλαβαν μαζικές επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στις ρωσικές συνοριακές περιοχές για να υποστηρίξουν τις συνεχιζόμενες επιχειρήσεις στην περιοχή του Kursk.
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, συνολικά 75 ουκρανικά UAV καταστράφηκαν σε ένα βράδυ.
Άλλη μια νυχτερινή επίθεση αποκρούστηκε στη Σεβαστούπολη.
Οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν UAV, μη επανδρωμένα σκάφη και τουλάχιστον έναν πύραυλο Neptune.
Δεν αναφέρθηκαν ζημιές.
Το Κίεβο επίσης δεν εγκαταλείπει τις προσπάθειες να πυροδοτήσει μια νέα εστία εχθροπραξιών στα ρωσικά μετόπισθεν.
Το βράδυ της 9ης Αυγούστου, 12 με 16 ακόμη ουκρανοί κομάντος καταστράφηκαν ως αποτέλεσμα μιας αποτυχημένης επιχείρησης στο Kirburn Spit στην περιοχή Kherson.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης