Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τρόμος στον αέρα με το Su30SM2 – Η Ρωσία στέλνει στην Ουκρανία τον «φονιά των Patriot», πανικός στο ΝΑΤΟ

Τρόμος στον αέρα με το Su30SM2  – Η Ρωσία στέλνει στην Ουκρανία τον «φονιά των Patriot», πανικός στο ΝΑΤΟ
Tα νέα αεροσκάφη είναι εξοπλισμένα με όπλα υψηλής ακρίβειας, συμπεριλαμβανομένων των υπερηχητικών, ικανά να εκτελούν πλήγματα σε στόχους αέρος, ξηράς και θάλασσας από απόσταση πολλών εκατοντάδων χιλιομέτρων
Τα νέα πολλαπλών ρόλων μαχητικά αεροσκάφη SU-30SM2 παραδόθηκαν στις ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις, που πρόκειται να χρησιμοποιηθούν άμεσα στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία η οποία προβλέπεται πως θα κλιμακωθεί μετά την ουκρανική εισβολή στο Kursk.
Οπως ανακοίνωσε η United Aircraft Corporation (UAC) τα νέα αεροσκάφη είναι εξοπλισμένα με όπλα υψηλής ακρίβειας, συμπεριλαμβανομένων των υπερηχητικών, ικανά να εκτελούν πλήγματα σε στόχους αέρος, ξηράς και θάλασσας από απόσταση πολλών εκατοντάδων χιλιομέτρων.
Η εταιρεία τόνισε ότι τα μαχητικά αεροσκάφη SU-30SM2,  τα super Sukhoi είναι το επόμενο στάδιο ανάπτυξης για τα αεροσκάφη που χρησιμοποιούν οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.
Σημείωσε ότι το μαχητικό τους δυναμικό έχει αυξηθεί μετά τον εκσυγχρονισμό στον οποίο υποβλήθηκαν.

SU301.jpg

sU302_2.jpg
Το μαχητικό Su-30SM2 έχει το πιο ολοκληρωμένο πολυκαναλικό σύστημα επικοινωνίας και μετάδοσης δεδομένων OSNOD (ενοποιημένο σύστημα επικοινωνίας, ανταλλαγής δεδομένων, πλοήγησης και αναγνώρισης).
Διαθέτει νέο τελευταίας τεχνολογίας ραντάρ παντός καιρού.
sU30_3.jpg

Το νέο ραντάρ έχει αυξημένη εμβέλεια ανίχνευσης για εναέριους, επίγειους και θαλάσσιους στόχους.

Ο φονιάς των Patriot

Επίσης διαθέτει νέο οπτικο-ηλεκτρονικό σύστημα πλοήγησης με βελτιωμένα χαρακτηριστικά απόδοσης ενώ είναι οπλισμένο με το πιο σύγχρονο σύνολο ηλεκτρονικών αντίμετρων (ECCM).
Το SU-30SM2 είναι πραγματικά ο φόβος και ο τρόμος για το ΝΑΤΟ, καθώς το συγκεκριμένο αεροσκάφος με τα αντι – ραντάρ όπλα που διαθέτει, δεν αποκαλείται τυχαία ο «φονιάς των Patriot».
Εξάλλου είναι το αεροσκάφος που με το «καλημέρα» των επιχειρήσεών του στην Ουκρανία χτύπησε το καλύτερο σύστημα αεράμυνας, που διαθέτει η Βορειοατλαντική Συμμαχία.
Το Su-30SM2 διαθέτει πλέον σχεδόν διπλάσιο εύρος ανίχνευσης
από τον προκάτοχό του, το Su-30SM, τόσο για εναέριους όσο και για επίγειους στόχους.
Αυτή η βελτίωση οφείλεται εν μέρει στην ενσωμάτωση ενός νέου συστήματος ραντάρ και μιας προηγμένης «βεντάλιας» όπλων μεγάλης εμβέλειας από το οπλοστάσιο της Ρωσίας, καθιστώντας το αεροσκάφος έναν τρομερό αντίπαλο στον σύγχρονο πόλεμο.
Το Sukhoi Su-30SM2 είναι μια προηγμένη έκδοση του μαχητικού Su-30, αναβαθμισμένη ώστε να ενσωματώνει τεχνολογίες από το Su-35.
Η παραγωγή και η εισαγωγή του στον ρωσικό στρατό ξεκίνησε πρόσφατα, με τις πρώτες παραδόσεις να πραγματοποιούνται το 2022.
Ο ρωσικός στρατός σχεδιάζει να αναβαθμίσει περίπου 110 υπάρχοντα αεροσκάφη Su-30SM στο πρότυπο SM2 έως το 2027.
Το Su-30SM2 εντυπωσιάζει και με το ενισχυμένο βεληνεκές ανίχνευσης και τον οπλισμό του, χάρη στην ενσωμάτωση του ραντάρ Irbis-E και των ισχυρότερων κινητήρων AL-41F1S.

Βόμβες διάτρησης

Αυτό το ραντάρ αυξάνει σημαντικά την εμβέλεια ανίχνευσης του αεροσκάφους τόσο για εναέριους όσο και για θαλάσσιους στόχους.
Οι κινητήρες AL-41F1S, που χρησιμοποιούνται επίσης στο Su-35, προσφέρουν σημαντική αύξηση ώσης και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, βελτιώνοντας έτσι τη συνολική απόδοση του αεροσκάφους.
Το Su-30SM2 μπορεί να μεταφέρει ένα ευρύ φάσμα όπλων υψηλής ακρίβειας για αποστολές αέρος-αέρος και αέρος-εδάφους, συμπεριλαμβανομένων των πυραύλων Kh-59MK2 και των βομβών ολίσθησης KAB-250, προσαρμόζοντας το αεροσκάφος για πιο διαφοροποιημένους ρόλους στο πεδίο της μάχης.
Αυτός ο εκσυγχρονισμός αντανακλά τις συνεχείς προσπάθειες της Ρωσίας να ενισχύσει τις εναέριες μαχητικές της ικανότητες ως απάντηση στις τεχνολογικές εξελίξεις και τις σύγχρονες επιχειρησιακές απαιτήσεις.
Το Su-30SM2 φημίζεται και για τις βόμβες διάτρησης σκυροδέματος
, υπογραμμίζοντας τις προηγμένες δυνατότητες χτυπήματος ακριβείας του αεροσκάφους. Αυτές οι βόμβες έχουν σχεδιαστεί για να διεισδύουν στο έδαφος πριν εκραγούν, επιδεικνύοντας ένα προηγμένο επίπεδο τακτικής ευελιξίας.
Ο Vijainder K Thakur, ειδικός στη ρωσική αμυντική βιομηχανία και βετεράνος της Ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας, σημείωσε ότι ο σχεδιασμός του Su-30SM2 ενσωματώνει διδάγματα από τις ρωσικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία .
Δήλωσε ότι το μοντέλο στοχεύει στη συγχώνευση της οικογένειας Su-30 με τη σειρά Su-35, μειώνοντας τις απαιτήσεις υλικοτεχνικής υποστήριξης και συντήρησης.
Ο Thakur ανέφερε επίσης ότι το βελτιωμένο μαχητικό θα μπορούσε να αναπτύξει ένα ευρύ φάσμα σύγχρονων και μελλοντικών όπλων υψηλής ακρίβειας, συμπεριλαμβανομένων βομβών ολίσθησης KAB-250 και πυραύλων αέρος-εδάφους X-59MK2.
Εκτός από τις προόδους στα όπλα και τα ραντάρ, το πρόγραμμα Su-30 πρόκειται να λάβει νέους κινητήρες παρόμοιους με αυτούς που χρησιμοποιούνται στα Su-35 και Su-57, βελτιώνοντας τις δυνατότητες απόδοσης του αεροσκάφους.

su4_1.png

su5.png

1_757.JPG
2_547.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης