Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκλογές 2024 ΗΠΑ - Rasmussen: Ο Trump με 49% (+5%) κρατά τη δυναμική του, Harris 44%, RFK Jr. 3% - Μαγική εικόνα η ανατροπή

Εκλογές 2024 ΗΠΑ - Rasmussen: Ο Trump με 49% (+5%) κρατά τη δυναμική του, Harris 44%, RFK Jr. 3% - Μαγική εικόνα η ανατροπή
Τι διαπιστώνει η τελευταία εθνική τηλεφωνική και διαδικτυακή έρευνα της Rasmussen Reports
Παρά τη μαγική εικόνα των μεγάλων ΜΜΕ που κάνουν λόγο για ανατροπή στη προεκλογική κούρσα για την αμερικανική προεδρία, ο πρώην πρόεδρος Donald Trump φαίνεται να διατηρεί το προβάδισμά του έναντι της Αντιπροέδρου Kamala Harris ,και η υποστήριξη για την ανεξάρτητη υποψηφιότητα του Robert F. Kennedy Jr. συνεχίζει να μειώνεται .
Η τελευταία εθνική τηλεφωνική και διαδικτυακή έρευνα της Rasmussen Reports διαπιστώνει ότι μέσα από ζεύγη ερωτήσεων το 49% των ψηφοφόρων θα ψήφιζαν τον Trump, ενώ το 44% θα  ψήφιζε τη Harris
Το 4% δηλώνει ότι θα ψήφιζε κάποιον άλλο υποψήφιο και το 3% δηλώνουν αναποφάσιστοι.
Αυτά τα ευρήματα παραμένουν σχεδόν αμετάβλητα σε σχέση με πριν από μια εβδομάδα, που ήταν η δεύτερη έρευνα από τότε που ο πρόεδρος Joe Biden ανακοίνωσε ότι θα αποσύρει την υποψηφιότητά του για επανεκλογή - με τα βασικά στοιχεία που αναδεικνύουν την υπεροχή Trump να είναι στο πεδίο της οικονομίας - με τον πληθωρισμό να έχει κάνει τους αμερικανούς συνολικά φτωχότερους - και την αντιμεταναστρευτική πολιτική κυρίως την εισβολή από τα συνορα με το Μεξικό. 
Στιγμιότυπο_οθόνης_2024-08-10_161803.png

Image
Ανησυχία για την οικονομία - Προς τα δεξιά οι Ισπανόφωνοι

Ανησυχία για την αύξηση των τιμών των τροφίμων, των τιμών του φυσικού αερίου οι μισθοί που δεν συμβαδίζουν με το αυξανόμενο κόστος ζωής καθιστούν μαγική εικόνα την δημοσκοπική εκτόξευση της Kamala Harris κυρίως στις κρίσιμες πολιτείες, όπως διατείνονται τα φίλα προσκείμενα ΜΜΕ.
Αν και η πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η Kamala Harris έχει καλύτερες επιδόσεις από ό,τι ο Biden μεταξύ των Ισπανόφωνων ψηφοφόρων, οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν σημειώσει σημαντικά κέρδη μεταξύ των βασικών δημογραφικών στοιχείων τα τελευταία χρόνια.
Ο εκλογικός αναλυτής του CNN, Harry Enten, παρουσίασε πρόσφατη δημοσκόπηση που δείχνει ότι ο πρώην πρόεδρος Trump είχε προβάδισμα σχεδόν 30 μονάδες στις απόψεις των ψηφοφόρων ότι είναι σε θέση να χειριστεί τη μετανάστευση και την ασφάλεια των συνόρων.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση Axios/Ipsos τον Απρίλιο, οι Λατινοαμερικανοί πιστεύουν στη συντριπτική τους πλειοψηφία ο Trump θα ήταν καλύτερος για την οικονομία και τη μετανάστευση από την κυβέρνηση Biden.
Η δημοσκόπηση διαπίστωσε ότι το 20% των ισπανόφωνων πιστεύει ότι ο Biden είναι «καλός για την οικονομία των ΗΠΑ», ενώ το 42% των ερωτηθέντων απάντησε το ίδιο για τον Trump.
Όσον αφορά τη μετανάστευση, το 22% είπε ότι ο Βιδεν είναι «καλός» στο θέμα, ενώ το 29% είπε το ίδιο για τον Trump.
«Περισσότεροι Ισπανόφωνοι ψηφοφόροι ψηφοφόροι, κινούνται περισσότερο προς τα δεξιά, περισσότερο προς τον Trump», είπε ένας κάτοικος.
«Υπό τον Πρόεδρο Trump, η κατάσταση ήταν καλύτερη.
Υπήρχαν περισσότεροι άνθρωποι που ξόδευαν χρήματα, άνθρωποι που ήθελαν να ταξιδεύουν περισσότερο, να ξοδεύουν, να κουρεύονται πιο συχνά.
«Πριν από δύο χρόνια, όλοι τον μισούσαν. Τώρα [η] πλειοψηφία λέει «όχι, ψηφίζω Trump»», πρόσθεσε ένας άλλος κάτοικος.
Υποψήφιος σερίφης της συνοριακής κομητείας του Τέξας σχετικά με τους Ισπανόφωνους ψηφοφόρους που μετατοπίζονται στο Ρεπουμπλικανικό ΚόμμαΒίντεο
Ορισμένοι κάτοικοι εξέφρασαν πιθανό ενδιαφέρον να ψηφίσουν Ρεπουμπλικάνούς.
«Ήμουν Δημοκρατικός και άρχισα να συνειδητοποιώ ότι οι πολιτικές που ψήφιζα δεν ήταν τα πρότυπά μου ή αυτό που πίστευα», είπε μια γυναίκα στον Campos-Duffy.
Μια άλλη γυναίκα πρόσθεσε: «Το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα έχει τις αξίες που αγαπάμε: Αυτός είναι ο Θεός, η οικογένεια, η ζωή».
Οι κάτοικοι προσέφεραν ξανά και ξανά ιστορίες ανθρώπων που μετακινούνταν προς τα δεξιά.
Ένας άντρας υποστήριξε, «πρέπει να πάρουμε τον ξαναφέρουμε τον Trump στην εξουσία» για να φτιάξουμε την οικονομία.
Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η αντιπρόεδρος Harris αναφέρθηκε ο οικονομικό της μήνυμά στη Φιλαδέλφεια σε μια συγκέντρωση για να εισαγάγει τον κυβερνήτη της Μινεσότα, Tim Walz, υποψήφιo αντιπρόεδρο της, αναγνωρίζοντας ότι αυτό είναι η αχίλλειος πτέρνα της.
«Παλεύουμε για ένα μέλλον όπου χτίζουμε μια οικονομία ευρείας βάσης, όπου κάθε Αμερικανός έχει την ευκαιρία να έχει ένα σπίτι, να ξεκινήσει μια επιχείρηση και να οικοδομήσει πλούτο», είπε.
«Παλεύουμε για ένα μέλλον όπου θα μειώνουμε τις τιμές που εξακολουθούν να είναι πολύ υψηλές και θα μειώνουμε το κόστος ζωής για τις οικογένειες της Αμερικής, ώστε να έχουν την ευκαιρία όχι απλώς να τα βγάλουν πέρα, αλλά να προχωρήσουν», είπε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης