Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αναστέλλει τις ηλεκτρονικές πωλήσεις της στην Τουρκία η Nike, λόγω τελωνειακών δασμών

Αναστέλλει τις ηλεκτρονικές πωλήσεις της στην Τουρκία η Nike, λόγω τελωνειακών δασμών
Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε στους καταναλωτές μας ότι οι παραγγελίες τους θα φτάσουν ομαλά και έγκαιρα, επομένως αναστέλλουμε τις ηλεκτρονικές παραγγελίες από την Τουρκία προς το παρόν, αναφέρει ο αμερικανικός κολοσσός αθλητικών ειδών
Λίγες ημέρες μετά την αύξηση των τελωνειακών δασμών που επιβλήθηκαν από την Τουρκία σε ηλεκτρονικές αγορές από το εξωτερικό, η Nike Inc. ανέστειλε τις ηλεκτρονικές πωλήσεις στην Τουρκία μέσω του ιστότοπού της και της εφαρμογής για κινητά, όπως μεταφέρει το Bloomberg.
"Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε στους καταναλωτές μας ότι οι παραγγελίες τους θα φτάσουν ομαλά και έγκαιρα, επομένως αναστέλλουμε τις ηλεκτρονικές παραγγελίες από την Τουρκία προς το παρόν.
Συνεχίζουμε να εξετάζουμε τον αντίκτυπο των πρόσφατων αλλαγών στους τελωνειακούς κανονισμούς της Τουρκίας στην εμπειρία αγορών των καταναλωτών", αναφέρει ο κολοσσός αθλητικών ειδών σε ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του στην Τουρκία.

Δεν διευκρίνισε ποιες αλλαγές την οδήγησαν στην κίνηση

Αν και η Nike δεν διευκρίνισε ποιες αλλαγές την οδήγησαν σε αυτή την κίνηση, ένας νέος κανονισμός αυτή την εβδομάδα οδήγησε να μειωθεί το ανώτατο όριο για τη χρέωση φόρου στις ηλεκτρονικές αγορές ιδιωτών στα 30 ευρώ ($33) από 150 ευρώ προηγουμένως.
Ταυτόχρονα, ο φορολογικός συντελεστής αυξήθηκε στο 30% από 20% για αγαθά που αγοράζονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και σε 60% από 30% για αγαθά που αγοράζονται από άλλες χώρες.
Η εταιρεία συνεχίζει να πουλά τα προϊόντα της στην Τουρκία στα καταστήματα της και σε εκείνα των συνεργατών της.
Τα νέα μέτρα έχουν στόχο να μειώσουν τις "αρνητικές επιπτώσεις" στο μερίδιο αγοράς και στην απασχόληση, συμπεριλαμβανομένων των ιδιοκτητών καταστημάτων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, καθώς και στην απώλεια συναλλάγματος, δήλωσε ο υπουργός Εμπορίου της Τουρκίας, Omer Bolat αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης