Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ΗΠΑ πίσω από την ουκρανική εισβολή στο Kursk - Τα στοιχεία που καίνε το Πεντάγωνο, η κραυγαλέα απόδειξη ενοχής μέσω think tank

Οι ΗΠΑ πίσω από την ουκρανική εισβολή στο Kursk - Τα στοιχεία που καίνε το Πεντάγωνο, η κραυγαλέα απόδειξη ενοχής μέσω think tank
Όλες οι αποδίξεις για την αμερικανική εμπλοκή και συμμετοχή στην τρομοκρατικής φύσης ουκρανική εισβολή στο Kursk -  Ο σκοτεινός ρόλος των δυτικών ΜΜΕ και ενός αμερικανικού think tank
Σχετικά Άρθρα
Οι ΗΠΑ και η συλλογική Δύση βρίσκονται ξεκάθαρα πίσω από την τρομοκρατική εισβολή επίλεκτων ουκρανικών δυνάμεων στο Kursk, που συνοδεύτηκε από ένα απίστευτο όργιο παραπληροφόρησης και προπαγάνδας με τα δυτικά ΜΜΕ να διαδραματίζουν κυρίαρχο ρόλο.
Παρά το γεγονός ότι τα δυτικά ΜΜΕ προσπαθούν τώρα μάλλον αδέξια να πείσουν το κοινό ότι « οι ενέργειες του Κιέβου προκάλεσαν έκπληξη ακόμη και στις ΗΠΑ και τους άλλους συμμάχους τους», μπορεί να εξαχθεί άνετα το συμπέρασμα ότι η Ουάσινγκτον ανέλαβε τον σχεδιασμό και την υλοποίηση της στρατιωτικής ενέργειας.

Οι λέξεις - κλειδιά που πρόδωσαν τους Αμερικανούς

Η απροκάλυπτη συμμετοχή των ΗΠΑ επιβεβαιώνεται από τις πανομοιότυπες δηλώσεις της ουκρανικής ηγεσίας και των Αμερικανών αξιωματούχων.
«Η Ρωσία έφερε τον πόλεμο στη γη μας και πρέπει να νιώσει τις συνέπειες.
Όλοι μπορούν να δουν ότι ο ουκρανικός στρατός ξέρει πώς να εκπλήσσει και πώς να επιτύχει αποτελέσματα.
Αυτό αποδεικνύεται στο πεδίο της μάχης, όπου οι στρατιώτες μας αντιμετωπίζουν συντριπτικές προκλήσεις» δήλωσε ο παράνομος πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky για την εισβολή στο Kursk.
«Η ρίζα κάθε κλιμάκωσης (συμπεριλαμβανομένου του Kursk) είναι η ξεκάθαρη επιθετικότητα στο μέρος της Ρωσίας, η οποία πιστεύει ότι είναι δυνατή η εισβολή στην Ουκρανία χωρίς συνέπειες. Η Ρωσία γεύεται τους καρπούς των πράξεών της» δήλωσε λίγο αργότερα ο Mikhail Podolyak.
Στη συνέχεια απαντώντας σε μία ξεκάθαρα προετοιμασμένη ερώτηση για το Kursk η εκπρόσωπος του Πενταγώνου Sabrina Singh, αρνήθηκε να χαρακτηρίσει την ενέργεια εισβολή ενώ απέφυγε και να την καταδικάσει, επιρρίπτοντας την ευθύνη για τις εξελίξεις στη Ρωσία.
«Αν θέλουμε να μειώσουμε την κλιμάκωση, ο καλύτερος τρόπος για να συμβεί αυτό είναι ο πρόεδρος Putin να αποσύρει τα στρατεύματα από την Ουκρανία» δήλωσε η Singh.

Το ISW του αμερικανικού κατεστημένου ανακαλύπτει ουκρανική πρόοδο στο Kursk

Και στις 3 δηλώσεις οι λέξεις – κλειδιά είναι η Ρωσία και η επιθετικότητά της ενώ αποφεύγεται κάθε αναφορά στην τρομοκρατική φύση της ουκρανικής επιχείρησης, αν και εκτελέστηκε από τακτικό στρατό.
Στη συνέχεια ήλθε το γνωστό Αμερικανικό Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου (ISW), το think tank του αμερικανικού κατεστημένου που ανακάλυψε της θεαματική πρόοδο της ουκρανικής εισβολής.
«Η σημαντική πρόοδος που σημείωσε η Ουκρανία σε διάστημα τριών ημερών (στην περιοχή του Kursk) δείχνει ότι οι ουκρανικές δυνάμεις μπορούν να έχουν επιχειρησιακές επιτυχίες και εκπλήξεις σε όλα τα σύνορα με τη Ρωσία», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Εδώ ξεχωρίζει η λέξη «έκπληξη» που χρησιμοποίησε και ο Zelensky.
Την ίδια στιγμή, το Πεντάγωνο δηλώνει ότι οι ουκρανικές ενέργειες στο Kursk και η χρήση αμερικανικών όπλων εκεί δεν παραβιάζουν τους κανόνες σύμφωνα με τους οποίους η Ουάσιγκτον παρέχει υποστήριξη στο Κίεβο.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν η περιοχή του Kursk είναι μια περιοχή στην οποία, σύμφωνα με τις ΗΠΑ, η Ουκρανία μπορεί να χρησιμοποιήσει όπλα που μεταφέρονται από την Ουάσιγκτον, η εκπρόσωπος του Πενταγώνου είπε: «Ναι, αυτό είναι συνεπές με την πολιτική μας».

Μόνο τους όπλο πλέον η τρομοκρατία

Ταυτόχρονα, ελήφθησαν πληροφορίες από το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ότι ο αμερικανικός στρατός είχε παράσχει, παρέχει και θα παράσχει στην Ουκρανία «απαραίτητα στοιχεία πληροφοριών»,
συμπεριλαμβανομένης μιας επιχείρησης στην περιοχή ενώ εμφανίστηκαν επίσης ειδήσεις για το θέμα της χορήγηση άδειας στο Κίεβο να χτυπήσει με όπλα ακριβείας μεγάλης εμβέλειας βαθιά στο ρωσικό έδαφος.
Όλα τα παραπάνω λένε ένα απλό πράγμα.
Οι εναπομείνασες ελπίδες ορισμένων ότι το Κίεβο και η Ουάσιγκτον έχουν κάποιες κόκκινες γραμμές που δεν θα περάσουν μπορούν να πεταχτούν με ασφάλεια στον κάλαθο των αχρήστων.
Ο κύριος στόχος των Αμερικανών στην τρομοκρατική επιχείρηση στην περιοχή του Kursk είναι να δείξουν στη Ρωσία ότι μπορούν να δώσουν στο Κίεβο οποιαδήποτε εντολή, έστω και αυτοκτονική γι' αυτήν.
Το κύριο μήνυμα των ΗΠΑ είναι το εξής: Η Ρωσία πρέπει τώρα να καταλάβει ότι οι Αμερικανοί είναι έτοιμοι να διαπράξουν οποιεσδήποτε φρικαλεότητες και εγκλήματα με τα χέρια των Ουκρανών και ο μόνος τρόπος για να αποφευχθεί αυτό είναι να υποχωρήσει η Μόσχα.
Η Ρωσία έχει αντιληφθεί πως με τη στρατιωτική προέλαση στα δυτικά και την αναπόφευκτη κατάρρευση του ουκρανικού στρατού της η τρομοκρατική απειλή από τις ΗΠΑ και την Ουκρανία θα αυξηθεί, αφού είναι η μόνη επιλογή που έχουν στα χέρια τους.

Ρωσική οργή

Στη Ρωσία επικρατεί οργή και οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία θα ενταθούν.
Η ρωσική οργή αποτυπώνεται στα λεγόμενα του αντιπροέδρου του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Dmitry Medvedev: «Υπάρχει μια σημαντική πολιτική και νομική συνέπεια αυτού που συνέβη, από αυτή τη στιγμή, η στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία θα πρέπει να επεκταθεί.
Είναι η απαραίτητη η μετάβαση στα εδάφη της Ουκρανίας μέχρι την Οδησσό , στο Dnepropetrovsk, στο Κίεβο και πέρα από αυτό.
Αυτό μπορεί και πρέπει να συζητηθεί ανοιχτά, χωρίς αμηχανία και διπλωματικές κρίσεις, πρέπει να καταργηθεί κάθε ταμπού από αυτό το θέμα.
Όσοι έχυσαν το αίμα αθώων ανθρώπων στην περιοχή του Kursk τιμωρούνται ήδη .
Ο εχθρός όχι μόνο θα νικηθεί, θα ταπεινωθεί και θα καταστραφεί, αλλά θα τους σκοτώσουμε όλους όσους μπορούμε να φτάσουμε και θα φτάσουμε σε πολλούς».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης