Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Τουρκία θα άρει την απαγόρευση πρόσβασης στο Instagram - Ποιες διασφαλίσεις έλαβε

Η Τουρκία θα άρει την απαγόρευση πρόσβασης στο Instagram - Ποιες διασφαλίσεις έλαβε
Ο επικεφαλής του Υπουργείου Μεταφορών της Δημοκρατίας, Abdyulkadir Uraloglu, ανακοίνωσε ότι ο περιορισμός θα αρθεί στις 10/8, 21:30 τοπική ώρα
Αίρεται η απαγόρευση πρόσβασης στην Τουρκία στο κοινωνικό δίκτυο Instagram.
Αυτό ανακοίνωσε το Σάββατο ο επικεφαλής του υπουργείου Μεταφορών της Δημοκρατίας, Abdyulkadir Uraloglu.
«Η απαγόρευση πρόσβασης στο Instagram θα αρθεί στις 21:30 τοπική ώρα το Σάββατο 10 Αυγούστου», δήλωσε ο υπουργός σε μήνυμά του στο X (πρώην Twitter).
Το δημοφιλές social media μπλοκαρίστηκε στις 2 Αυγούστου με απόφαση του Συμβουλίου Τεχνολογίας και Επικοινωνιών.
Οι τουρκικές αρχές δήλωσαν ότι αυτή η απόφαση ελήφθη λόγω παραβίασης από το Instagram της εθνικής νομοθεσίας σχετικά με τη χρήση των κοινωνικών δικτύων.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα των τοπικών ΜΜΕ, η Άγκυρα προχώρησε σε αυτό το βήμα σε σχέση με το μπλοκάρισμα των συλλυπητηρίων στο Instagram σε σχέση με τη δολοφονία του επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς, Ισμαήλ Χανιγιέ, στις 31 Ιουλίου στο Ιράν.
Ο επικεφαλής του Υπουργείου Μεταφορών της Τουρκίας είχε προηγουμένως διαπραγματεύσεις με εκπροσώπους του Instagram, κατά τις οποίες δήλωσε την ανάγκη συμμόρφωσης της εταιρείας με την ισχύουσα νομοθεσία και το απαράδεκτο δημοσίευσης υλικού που προωθεί τη βία, την υποκίνηση σε αυτοκτονία, τη χρήση ναρκωτικών κ.λπ. ουσίες επικίνδυνες για την υγεία, άσεμνα υλικά που έρχονται σε αντίθεση με τους τοπικούς κανόνες και παραδόσεις, καθώς και προσβολή του ιδρυτή της Τουρκικής Δημοκρατίας, Κεμάλ Ατατούρκ.
Το μήνυμα του υπουργού μετά τις διαπραγματεύσεις αναφέρει ότι σύμφωνα με τη συμφωνία που επιτεύχθηκε με το Instagram, λογαριασμοί και αναρτήσεις που ανήκουν σε τρομοκρατικές οργανώσεις όπως το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν, το FETO (απαγορευμένο στην Τουρκία) θα διαγραφούν και οι λογαριασμοί και τα δικαιώματα των Τούρκων χρηστών θα προστατεύονται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης