Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία ετοιμάζει «λεγεώνες» φονικών drones βαρέως τύπου, Privet-82XL για να «καθαρίσει» το ουκρανικό μέτωπο

Η Ρωσία ετοιμάζει «λεγεώνες» φονικών drones βαρέως τύπου, Privet-82XL για να «καθαρίσει» το ουκρανικό μέτωπο
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της εταιρείας, το drone με αυξημένο ωφέλιμο φορτίο θα επιτρέψει την πραγματοποίηση απροσδόκητων χτυπημάτων στον εχθρό βαθιά μέσα στις πρώτες γραμμές.
Η Ρωσία ξεκίνησε ήδη τη μαζική παραγωγή του βαρέως τύπου drone σταθερών πτερύγων Privet-82XL με κεφαλή 10 κιλών, ένα drone με αυξημένο ωφέλιμο φορτίο που επιτρέπει την πραγματοποίηση απροσδόκητων καίριων χτυπημάτων στο μέτωπο και βαθιά μέσα στις πρώτες γραμμές του, όπως δήλωσε στο TASS το γραφείο σχεδιασμού Oko.
"Η νέα συσκευή βαρέως τύπου είναι εξοπλισμένη με ωφέλιμο φορτίο έως 10 κιλά, φέρει δηλαδή κεφαλή 10 κιλών.
Το νέο drone βαρέως τύπου έχει ήδη δοκιμαστεί, σε επιχειρησιακό επίπεδο, ωστόσο, προς το παρόν, το Privet-82XL δεν χρησιμοποιείται στη ζώνη ειδικής επιχείρησης.
Η έναρξη της μαζικής παραγωγής του ξεκίνησε, προκειμένου να μεταφερθεί στις πρώτες γραμμές», ανέφερε το γραφείο.
H παραγωγή του εν λόγω drone έρχεται λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση μαζικής παραγωγής του τρομερού drone Rusak, αλλά και των drones από...  κόντρα πλακέ που σαρώνουν το πεδίο!

Rusak: το νέο ρωσικό drone ή αλλιώς ο... τρόμος των τεθωρακισμένων

Η Ρωσία ξεκίνησε τη μαζική παραγωγή του Rusak-S, ενός νέου μη επανδρωμένου εναέριου οχήματος (FPV) με τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας Stratim, που ανέπτυξε το drone.
Το drone Rusak-S λειτουργεί ως UAV καμικάζι που μεταφέρει 2,5-3 κιλά ωφέλιμου φορτίου και πετά με μέγιστη ταχύτητα έως και 150 km (93 μίλια) την ώρα.
Η εμβέλεια πτήσης του είναι 20 km (12 μίλια) .
Το Rusak-S μπορεί ανεξάρτητα να εντοπίσει και να ιεραρχήσει στόχους.
Το μόνο που χρειάζεται να κάνει ο χειριστής του είναι να επιλέξει έναν σχετικό στόχο και να δώσει στο drone την τελική εντολή κατάρριψης.
«Το drone είναι ικανό να παρακολουθεί βαρέα και μεσαία τεθωρακισμένα οχήματα και τροχοφόρα, καθώς και πυροβολικό», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Stratim.
Όταν επιλεγεί ο στόχος και δοθεί η εντολή για καταστροφή, το Rusak-S μπορεί να πετάξει τα τελευταία 500-1000 μέτρα σε αυτόνομη λειτουργία, η οποία επιτρέπει στο UAV να χτυπά αποτελεσματικά στόχους αποφεύγοντας τα εχθρικά συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου.
Η εταιρεία διαφημίζει το Rusak-S ως ένα είδος κατευθυνόμενου αντιαρματικού πυραύλου, που μπορεί να πλήξει το πάνω μέρος του εχθρικού στρατιωτικού εξοπλισμού, όπου βρίσκεται το λεπτότερο στρώμα θωράκισης.


Τα drones - δολώματα

Ο πόλεμος έχει ωθήσει την ανάπτυξη τηλεκατευθυνόμενων συστημάτων άμυνας - επίθεσης και παραπλάνησης και σε αυτό η Ρωσία έχει προπορευτεί, χρησιμοποιώντας ακόμη και drones από... κόντρα πλακέ για παραπλάνηση!
Άρχισε να χρησιμοποιεί έναν νέο και πάμφθηνο drone για να αναγνωρίζει τα συστήματα της ουκρανικής αεράμυνας και λειτουργεί επί της ουσίας ως δόλωμα για την καταστροφή τους.

Αυτό αποκάλυψε στο Reuters ο Andrii Cherniak εκπρόσωπος της υπηρεσίας πληροφοριών του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας.
Η Ρωσία έχει εκτοξεύσει χιλιάδες πάμφθηνα αλλά αποτελεσματικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη τύπου Shahed κατά της Ουκρανίας από το φθινόπωρο του 2022.
Χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά στο πεδίο της μάχης, ενώ τώρα συνήθως στοχεύουν ενεργειακές υποδομές και πόλεις μακριά από την πρώτη γραμμή, όπως το Κίεβο.
Όπως είπε ο Cherniak το νέο είδος μη επανδρωμένου αεροσκάφους από κόντρα πλακέ και αφρώδες πλαστικό προβαίνει σε επιθέσεις μεγάλης εμβέλειας κατά της Ουκρανίας.
Τα νέα drones μπορούν να αποκαλύψουν τη θέση των συστημάτων αεράμυνας, φέρουν κάμερα μαζί με ουκρανική κάρτα sim και στέλνουν οπτικό υλικό πίσω στη Ρωσία.
«Εντοπίζουν πού βρίσκονται οι κινητές μας ομάδες, πού είναι τα πολυβόλα και μπορούν να τα καταστρέψουν», είπε ο Cherniak στο Reuters.
Οι ρωσικές δυνάμεις καταφέρουν έτσι «να αποκτήσουν μια εικόνα για το πού βρίσκονται όλες οι αεροπορικές μας άμυνες», πρόσθεσε.
Τα νέα ρωσικά drones με κάμερες δεν φέρουν εκρηκτικά, αλλά μοιάζουν πολύ με τα κανονικά drones Shahed και πετούν κατά σμήνη, είπε ο Cherniak.
Επειδή ουσιαστικά δεν διακρίνεται από ένα κανονικό επιθετικό drone από το έδαφος, πρέπει να καταρριφθεί, αποκαλύπτοντας πού βρίσκονται τα συστήματα αεράμυνας της Ουκρανίας.
aire_defemce_2.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης