Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καταρρέει... με πάταγο το Κίεβο - Πρωτοφανής η σφαγή των Ουκρανών στο Kursk - Φόβοι ΗΠΑ για σκληρά αντίποινα Ρωσίας

Καταρρέει... με πάταγο το Κίεβο - Πρωτοφανής η σφαγή των Ουκρανών στο Kursk  - Φόβοι ΗΠΑ για σκληρά αντίποινα Ρωσίας
Ασφαλές το πυρηνικό εργοστάσιο της Zaporizhia, δεν καταγράφεται αύξηση στα επίπεδα ραδιενέργειας
(upd25) Για πρωτοφανή σφαγή και αποτυχία των Ουκρανών με την εισβολή τους στο Kursk κάνουν λόγο οι Ρώσοι, οι οποίοι υποστηρίζουν πως δεν έχει προηγούμενο τέτοια ημερήσια απώλεια δυνάμεων και στρατιωτικού εξοπλισμού για τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις από την έναρξη του πολέμου τον Φεβρουάριο του 2022.
Συγκεκριμένα, οι Ρώσοι κάνουν λόγο για τουλάχιστον 1.350 νεκρούς Ουκρανούς στρατιώτες και για τουλάχιστον 168 τεθωρακισμένα, ανάμεσα τους 52 κατεστραμμένα άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, αναφέροντας μάλιστα πως ύστερα από έξι ημέρες μαχών η προέλαση των ουκρανικών δυνάμεων προς την ενδοχώρα της Ρωσίας έχει σταματήσει, τη στιγμή που πληροφορίες κάνουν λόγο και για ουκρανική επίθεση στη ρωσική επαρχία του Belgorod.
Αν και ο Ουκρανός πρόεδρος, Volodymyr Zelensky υποστήριξε πως η ουκρανική εισβολή «θα αποκαταστήσει τη Δικαιοσύνη» και θα ασκήσει πίεση στις δυνάμεις της Μόσχας, η Ρωσία δεσμεύεται για σκληρή απάντηση, αναφέροντας πως θα υπάρξει συντριπτικό… χτύπημα.
Την ίδια στιγμή, η ρωσική πλευρά ανακοίνωσε πως κατασβέστηκε πλήρως η πολύ επικίνδυνη φωτιά που είχε ξεσπάσει στον πυρηνικό σταθμό της Zaporizhia, διαβεβαιώνοντας πως δεν παρατηρείται καμία αύξηση στα επίπεδα ραδιενέργειας στην περιοχή.
Σημειώνεται πως Μόσχα και Κίεβο αλληλοκατηγορούνται για την πυρκαγιά στο πυρηνικό εργοστάσιο της Zaporizhia, με τους Ουκρανούς να κατηγορούν τους Ρώσους ότι εσκεμμένα έβαλαν φωτιά και με τους Ρώσους να κατηγορούν για … τρομοκρατική επίθεση τους Ουκρανούς.

Apty Alaudinov (Ρωσία): Απέτυχε το ουκρανικό blietzkrig

Τέτοιος αριθμός νεκρών Ουκρανών σε ημερήσια βάση όσοι αυτοί στην κατεύθυνση του Kursk δεν έχει καταγραφεί από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης από τον Φεβρουάριο του 2022 ανέφερε ο διοικητής των ειδικών δυνάμεων Akhmat, υποστράτηγος Apty Alaudinov, ο οποίος έκανε λόγο για πλήρη αποτυχία του ουκρανικού blitzkrieg.
Όπως είπε, το τελευταίο 24ωρο, στην περιοχή Martynovka και στην κατεύθυνση Sudzhan, στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων Akhmat, μαζί με στρατιώτες της 2ης ταξιαρχίας ειδικών δυνάμεων και των ειδικών δυνάμεων του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, κατέστρεψαν 1 άρμα, 7 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού-μαχητικά οχήματα πεζικού, 13 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 1 φορτηγό, 1 μίνι λεωφορείο, όπλα D-30 και έναν τεράστιο αριθμό μαχητών.
«Ελπίζω ότι ο τελειωμένος Zelensky και η συμμορία του κατάλαβαν την αποτυχία του blitzkrieg…
Φανταστείτε πόσοι φασίστες κάηκαν σε όλη την περιοχή του Kursk.
Δεν είχαμε ποτέ τέτοιον αριθμό εξουδετερωμένων εχθρών σε μια ημέρα σε όλη τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» λέει ο Alaudinov.
«Με την ενέργεια αυτή, εσείς οι ίδιοι αποφασίσατε να επιταχύνετε την πλήρη καταστροφή σας» υποστήριξε ο Alaudinov.
Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, το Κίεβο έχει χάσει έως και 1.350 στρατιωτικούς και τουλάχιστον 168 τεθωρακισμένα, ανάμεσα τους 29 άρματα μάχης και 23 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού.

Wall Street Journal: O Biden φοβάται σκληρά αντίποινα από τη Ρωσία για την εισβολή στο Kursk


Η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden ανησυχεί ότι η Ουκρανία μπορεί να αντιμετωπίσει «σκληρά αντίποινα» από τη Ρωσία για την ουκρανική επίθεση στο Kursk.
Σύμφωνα με τη Wall Street Journal (WSJ) που επικαλείται πηγές από τον Λευκό Οίκο, Αμερικάνοι αξιωματούχοι φοβούνται ένα μαζικό χτύπημα από τη Ρωσική Ομοσπονδία στις κρίσιμες υποδομές της Ουκρανίας ως απάντηση στην επιχείρηση στο Kursk.
«Οι κίνδυνοι της ουκρανικής εισβολής στην περιοχή του Kursk είναι ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν να χάνουν σταθερά θέσεις σε όλους τους τομείς του μετώπου της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» επισημαίνει το δημοσίευμα.
Όπως αναφέρεται, ο τελικός στόχος της επίθεσης στην περιοχή του Kursk παραμένει ασαφής, τη στιγμή που οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν τεράστια έλλειψη τόσο σε άνδρες όσο και σε όπλα και ενώ «στα ανατολικά, τα στρατεύματα του Κιέβου δυσκολεύονται να συγκρατήσουν την προέλαση της Ρωσίας».
Στρατιωτικοί ειδικοί υποστηρίζουν πως οι κινήσεις της Ουκρανίας κοντά στα ρωσικά σύνορα φαντάζουν χωρίς νόημα από πλευράς τακτικής δεδομένων των αποτυχών των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων σε άλλες περιοχές.
Αναλυτές εκτιμούν ότι οι αιτίες πίσω από την επίθεση στο Kursk έχουν να κάνουν με την επιθυμία του Κιέβου να τραβήξει την προσοχή των ΗΠΑ ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου.

Υπ. Άμυνας Ρωσίας: Σταμάτησε η προέλαση των Ουκρανών

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, η προέλαση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στο Kursk έχει πλέον σταματήσει τελείως.
Σε ανακοίνωση του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έκανε γνωστό πως εμπόδισε «απόπειρες διάτρησης» των ρωσικών αμυντικών γραμμών από ουκρανικές μονάδες με «τεθωρακισμένα» κοντά στις κοινότητες Talpino, Zhuravli και Obsi Kalodez ενώ επισήμανε πως έφοδοι των ουκρανικών δυνάμεων ανακόπηκαν με βομβαρδισμούς αεροσκαφών, drones και πυροβολικού, καθώς και την ανάπτυξη εφεδρειών του «βόρειου» σχηματισμού, που δρα στην ουκρανική περιφέρεια του Kharkiv.

Smirnov (κυβερνήτης Kursk): Σταθεροποιείται η κατάσταση

Σε δηλώσεις του ο κυβερνήτης του Kursk, Alexey Smirnov υποστήριξε πως επιπλέον δυνάμεις φτάνουν στην περιοχή και πως λαμβάνονται μέτρα για τη σταθεροποίηση της κατάστασης.
«Συναντήθηκα με τον Ρώσο αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Andrey Bulyga.
Συζητήσαμε την τρέχουσα κατάσταση στις παραμεθόριες περιοχές και τα μέτρα που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση των προσπαθειών της Ουκρανίας να κερδίσουν έδαφος στην περιοχή του Kursk.
Η κατάσταση συνεχίζει να έχει προκλήσεις.
Αλλά την ίδια στιγμή, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας και όλες οι ένστολες υπηρεσίες λαμβάνουν μια πλήρη σειρά μέτρων για να σταθεροποιήσουν την κατάσταση στην περιοχή» επισήμανε ο Smirnov.
Όπως είπε, πρόσθετες δυνάμεις και δυνατότητες φτάνουν στην περιοχή του Kursk και ο στρατός κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να διασφαλίσει την ασφάλεια των πολιτών.

Sunday Times: Ο Zelensky πίεσε την ηγεσία του ουκρανικού στρατού για εισβολή στο Kursk

Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky άσκησε πίεση στη διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU) ενόψει της εισβολής στην περιοχή του Kursk σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να αλλάξει την εικόνα ότι η Ουκρανία χάνει τον πόλεμο αναφέρουν σε δημοσίευμα τους οι Sunday Times.
Όπως επισημαίνουν, ο Zelensky πίεζε εδώ και πολλούς μήνες τη στρατιωτική του ηγεσία προκειμένου να ξεκινήσει μια καλοκαιρινή αντεπίθεση, παρά τις αμφιβολίες που διατύπωναν οι Ουκρανοί στρατιωτικοί λόγω της έλλειψης προσωπικού και στρατιωτικών μέσων.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η εισβολή στην περιοχή του Kursk είναι μια από τις πιο ριψοκίνδυνες αποφάσεις του Zelensky απέναντι στη Ρωσία που λαμβάνει όλα τα δυνατά μέτρα για να σταματήσει αυτή την επίθεση.

Zakharova (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Δεν θα αργήσει η σκληρή απάντηση της Ρωσίας για το Kursk

Η σκληρή απάντηση της Μόσχας στα τελευταία πλήγματα των Ουκρανών σε ρωσικές περιοχές δεν θα αργήσει, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova.
«Καταδικάζουμε σθεναρά αυτές τις βάρβαρες τρομοκρατικές ενέργειες που στοχεύουν στην καταστροφή μη στρατιωτικών υποδομών, τη δολοφονία και τον εκφοβισμό αμάχων», είπε η Zakharova σχολιάζοντας το πυραυλικό χτύπημα των Ουκρανών στο Kursk και τις επιθέσεις με drones σε πολλές άλλες περιοχές.
«Να μην έχουν καμία αμφιβολία οι εγκέφαλοι και οι δράστες αυτών των εγκλημάτων, συμπεριλαμβανομένων των ξένων εποπτών τους, ότι θα λογοδοτήσουν γι' αυτά.
Η σκληρή απάντηση της Ρωσίας δεν θα αργήσει», σημείωσε.
Η Zakharova επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι οι ουκρανικές πυραυλικές επιθέσεις και οι επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε ρωσικές περιοχές είναι σαφώς τρομοκρατικές.
«Για άλλη μια φορά καλούμε τους διεθνείς οργανισμούς να καταδικάσουν τις τρομοκρατικές επιθέσεις από Ουκρανούς μαχητές.
Αν και είμαστε σίγουροι ότι η απάντηση θα είναι μια ντροπιαστική σιωπή από τους αρμόδιους φορείς», είπε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Δεύτερο μέτωπο στο Belgorod - Gladkov (κυβερνήτης Belgorod): Εχθρικές ενέργειες Ουκρανών

Εν τω μεταξύ, μετά το Kursk φαίνεται πως οι Ουκρανοί ανοίγουν δεύτερο μέτωπο στην περιοχή του Belgorod.
Σε δηλώσεις του ο κυβερνήτης του Belgorod, Vyacheslav Gladkov υποστήριξε ότι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις δραστηριοποιούνται στα σύνορα με την περιοχή του Belgorod.
«Έχουμε ένα ανησυχητικό πρωινό, υπάρχει εχθρική δραστηριότητα στα σύνορα της περιοχής Krasnoyaruzhsky.
Είμαι βέβαιος ότι οι στρατιώτες μας θα κάνουν τα πάντα για να αντιμετωπίσουν την επικείμενη απειλή.
Αλλά για να προστατεύσουμε τις ζωές και την υγεία του πληθυσμού μας, ξεκινάμε να μετακινηθούν οι άνθρωποι που ζουν σε αυτή την περιοχή σε ασφαλέστερα μέρη» τόνισε ο Gladkov.
Μάλιστα ο Gladkov υπογράμμισε πως απομακρύνθηκαν κάτοικοι από τμήμα της περιφέρειας του Belgorod για λόγους ασφαλείας, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα πως οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις θα αντιμετωπίσουν την απειλή.

Μήνυμα Putin: Δεν έχει αντίπαλο… η ρωσική τεχνογνωσία σε οπλικά συστήματα – Αποδεδειγμένη η αξία τους

Η τεχνογνωσία της Ρωσίας σε οπλικά συστήματα δεν έχει αντίπαλο υποστήριξε ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin, αναφέροντας πως πολλά ρωσικά όπλα έχουν ήδη αποδείξει την αποτελεσματικότητα τους στο πεδίο της μάχης.
Σε μήνυμα του ενόψει της έναρξης του Φόρουμ «Στρατός – 2024» ο Putin τόνισε ότι στο Φόρουμ θα παρουσιαστούν σε μεγάλη κλίμακα τα προηγμένα, και από πολλές απόψεις μοναδικά επιτεύγματα της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας.
Στο Φόρουμ αναμένεται να παρουσιαστούν πάνω από 240 «δείγματα» εξαγωγικών όπλων, στρατιωτικού και ειδικού εξοπλισμού.
«Θα ήθελα να τονίσω ότι η εγχώρια τεχνογνωσία που προσφέρει καινοτόμες λύσεις, δεν έχουν ανάλογο τους ενώ έχουν αποδείξει την αποτελεσματικότητα τους στο πεδίο της μάχης.
Επιπλέον, τα κύρια, βασικά χαρακτηριστικά τους βελτιώνονται συνεχώς.
Η εργασία των σχεδιαστών, των μηχανικών, των επιστημόνων και των εργατών στα αμυντικά εργοστάσια συνεχίζεται ενεργά, λαμβάνοντας υπόψη την εμπειρία μάχης που έχει αποκτηθεί κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» σημείωσε ο Putin, αναφέροντας πως το Φόρουμ αυτό προσελκύει το ενδιαφέρον πολλών ξένων.
Η Ρωσική Ομοσπονδία είναι έτοιμη να αναπτύξει ένα σύστημα ισότιμης αδιαίρετης ασφάλειας στον κόσμο μαζί με ξένους εταίρους και εκτιμά το ενδιαφέρον τους για το φόρουμ «Στρατός -2024» υπογράμμισε ο Putin.
«Εκτιμούμε τέτοιο ενδιαφέρον, εκτιμούμε τις συνεργασίες μας και είμαστε έτοιμοι να τις αναπτύξουμε, να εργαστούμε μαζί για να δημιουργήσουμε ισότιμη αδιαίρετη ασφάλεια, να οικοδομήσουμε έναν νέο, πιο δίκαιο, πολυπολικό κόσμο μια ειλικρινή, ζωηρή απάντηση», είπε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα του ο Putin.
Όπως είπε,, δεκάδες χώρες έστειλαν αντιπροσωπευτικές αντιπροσωπείες στο Φόρουμ, περισσότερες από 120 εταιρείες έχουν ανακοινώσει τη συμμετοχή και αρκετές ξένες εκθέσεις θα βρίσκονται στο χώρο του «Στρατός – 2024».

Rogov (Ρωσία): Κατασβέστηκε πλήρως η πυρκαγιά στο πυρηνικό εργοστάσιο της Zaporizhia

Κατασβέστηκε πλήρως η πυρκαγιά στο πυρηνικό εργοστάσιο της Zaporizhia υποστήριξε ο Ρώσος αξιωματούχος Vladimir Rogov.
«Η πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί σε πύργο ψύξης στο πυρηνικό ηλεκτροπαραγωγικό εργοστάσιο στη Zaporizhia έπειτα από επίθεση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων κατασβέστηκε πλήρως» υπογράμμισε ο Rogov.
Υπενθυμίζεται πως ο κυβερνήτης της Zaporizhia, Evgeniy Balitsky είχε υποστηρίξει ότι τα συστήματα ψύξης του εργοστασίου είχαν τυλιχθεί στις φλόγες ύστερα από χτύπημα των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, τη στιγμή που το Κίεβο κατηγόρησε τη Μόσχα ότι έβαλε εσκεμμένα φωτιά στον πυρηνικό σταθμό.

Grossi (IAEA): Ασφαλές το πυρηνικό εργοστάσιο

Διαβεβαιώσεις ότι ο πυρηνικός σταθμός ηλεκτροπαραγωγής της Zaporizhia είναι ασφαλής παρείχε ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας, Rafael Grossi.
«Δεν έχει υπάρξει καμία επίπτωση στην πυρηνική ασφάλεια του σταθμού» είπε ο Grossi.
Όπως έγινε γνωστό, οι ειδικοί του ΙΑΕΑ στο εργοστάσιο ζήτησαν πρόσβαση στον πύργο ψύξης που έγινε η επίθεση προκειμένου να εκτιμήσουν τη ζημιά.
«Αυτές οι απερίσκεπτες επιθέσεις θέτουν σε κίνδυνο την πυρηνική ασφάλεια στο εργοστάσιο και αυξάνουν τον κίνδυνο πυρηνικού ατυχήματος.
Πρέπει να σταματήσουν τώρα» υποστήριξε ο Grossi, χωρίς να επιρρίψει ευθύνες για το ποιος βρίσκεται πίσω από το χτύπημα.
Οι ειδικοί του ΙΑΕΑ διαπίστωσαν επίσης πως τα επίπεδα ραδιενέργειας ήταν σε κανονικά επίπεδα.

Εvgenia Yashina (εκπρόσωπος εργοστασίου Zaporizhia): Κάηκε ο πύργος ψύξης

Πάντως η Εvgenia Yashina, εκπρόσωπος του πυρηνικού εργοστασίου της Zaporizhia υποστήριξε ότι ο πύργος ψύξης έχει καεί πλήρως στο εσωτερικό του.
Ωστόσο, όπως είπε, δεν υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης.
«Η φωτιά δεν επηρέασε τη λειτουργία του σταθμού, αφού ο σταθμός έκλεισε και οι πύργοι ψύξης δεν εμπλέκονταν στην ψύξη.
Αλλά από την άποψη της ακεραιότητας του σταθμού και των αρχών της πυρηνικής ασφάλειας, για τις οποίες μιλά συνεχώς ο επικεφαλής της IAEA, RafaEL Grossi, μια πυρκαγιά στον πύργο ψύξης αποτελεί άμεση παραβίαση της ακεραιότητας του σταθμού» υποστήριξε η Yashina.

Aleksandar Vulin (αντιπρόεδρος Σερβίας): Η Ρωσία είναι πυρηνική δύναμη, δεν μπορεί να ηττηθεί

Η Ρωσία είναι πυρηνική δύναμη, είναι αδύνατο να νικηθεί στο πεδίο της μάχης
υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της Σερβίας, Aleksandar Vulin.
«Θέλω ειρήνη, αλλά το μεγαλύτερο μέρος της ΕΕ και όλο το ΝΑΤΟ θέλουν η Ρωσία να ηττηθεί ανεξάρτητα από τις απώλειες που θα απαιτήσει αυτό.
Δεν ενδιαφέρονται για την ειρήνη.
Αλλά είναι αδύνατο να νικήσεις μια παγκόσμια πυρηνική δύναμη, αυτό ισχύει για τις ΗΠΑ, την Κίνα και τη Ρωσία.
Γιατί να αναζωπυρώσουν μια σύγκρουση με τη μεγαλύτερη πυρηνική δύναμη στον κόσμο για να τη φέρουν σε μια κατάσταση όπου μπορεί να χρησιμοποιηθούν πυρηνικά όπλα» διερωτήθηκε ο Vulin.

Marochko (Ρωσία): Αποκρούσαμε 20 προσπάθειες των Ουκρανών να εισβάλλουν στο Luhansk

Την περασμένη εβδομάδα, οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν πάνω από 20 προσπάθειες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων να εισέλθουν στο έδαφος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Luhansk (LPR) υποστήριξε ο Ρώσος στρατιωτικός ειδικός Andrey Marochko.
«Ανάλυση της προόδου της διεξαγωγής της αεράμυνας στα σύνορα του LPR την περασμένη εβδομάδα.
Από τις 3 Αυγούστου έως τις 9 Αυγούστου 2024, μονάδες των ομάδων του Βορρά, του Νότου και της Δύσης απέκρουσαν 23 εχθρικές αντεπιθέσεις.
Σημειώθηκε σημαντική μείωση της εχθρικής δραστηριότητας.
Οι απώλειες των ενόπλων σχηματισμών της Ουκρανίας κατά την περίοδο αναφοράς ανήλθαν σε περίπου 9.150 Ουκρανούς μαχητές και μισθοφόρους» τόνισε ο Marochko.
Όπως υπογράμμισε, κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτής, το ρωσικό στρατιωτικό προσωπικό κατέστρεψε επίσης 19 άρματα μάχης, συμπεριλαμβανομένων δύο Leopard, 125 πυροβόλα πεδίου, 2 αυτοκινούμενες εγκαταστάσεις του αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος Buk M1, 20 σταθμούς ηλεκτρονικού πολέμου, 31 αποθήκες πυρομαχικών και 270 διάφορα εχθρικά οχήματα μάχης.

Ρωσία: Αναχαιτίσαμε 18 ουκρανικά drones

Οι ρωσικές δυνάμεις αεράμυνας κατέρριψαν 18 ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV) πάνω από ρωσικές περιοχές την περασμένη νύχτα, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
«Απετράπησαν απόπειρες του καθεστώτος του Κιέβου να πραγματοποιήσει τρομοκρατικές επιθέσεις με τη χρήση UAV.
Η αεράμυνα εν ώρα υπηρεσίας αναχαίτισε και κατέστρεψε συνολικά 18 UAV, συμπεριλαμβανομένων 11 drones πάνω από την περιοχή Kursk, πέντε UAV με στόχο την περιοχή Belgorod και δύο UAV πάνω από την περιοχή Voronezh» τονίζει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Τι συνέβη στο μέτωπο το τελευταίο 24ωρο

Πέρα από τις αναχαιτίσεις των ουκρανικών drones, οι Ρώσοι επιτέθηκαν σε Κίεβο, Sumy, Zolochiv, Poltava, Kramatorsk.
Οι συγκρούσεις συνεχίζονται στην περιοχή του Kursk, στο Volchansk και στη Sinkokva.
Οι ρωσικές δυνάμεις προέλασαν νότια του Berestove, κοντά στη Stelmakhovka ενώ αναφέρεται πως οι ρωσικές δυνάμεις πήραν τον έλεγχο της Ivanovka.
Οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν στην Kostyantynivka, στη Druzhba και στη Νέα Υόρκη.
1_161.jpg
Συγκρούσεις αναφέρθηκαν και στα περίχωρα της Grodovka, στο Mezhevoe και στη Vozdvyzhenka.
Οι μάχες συνεχίζονται στην Karlovka.

2_247.jpg
Οι ρωσικές δυνάμεις προέλασαν ανατολικά της Stelmakhovka, νότια του Berestove και βόρεια του Peschanoe.
Οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν στη Sinkovka.
3_232.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης