Τελευταία Νέα
Διεθνή

Wall Street Journal: O Biden φοβάται σκληρά αντίποινα από τη Ρωσία για την εισβολή στο Kursk

Wall Street Journal: O Biden φοβάται σκληρά αντίποινα από τη Ρωσία για την εισβολή στο Kursk
Xωρίς νόημα και τακτική οι κινήσεις των Ουκρανών στα σύνορα με τη Ρωσία λένε στρατιωτικοί ειδικοί
Η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden ανησυχεί ότι η Ουκρανία μπορεί να αντιμετωπίσει «σκληρά αντίποινα» από τη Ρωσία για την ουκρανική επίθεση στο Kursk.
Σύμφωνα με τη Wall Street Journal (WSJ) που επικαλείται πηγές από τον Λευκό Οίκο, Αμερικάνοι αξιωματούχοι φοβούνται ένα μαζικό χτύπημα από τη Ρωσική Ομοσπονδία στις κρίσιμες υποδομές της Ουκρανίας ως απάντηση στην επιχείρηση στο Kursk.
«Οι κίνδυνοι της ουκρανικής εισβολής στην περιοχή του Kursk είναι ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν να χάνουν σταθερά θέσεις σε όλους τους τομείς του μετώπου της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» επισημαίνει το δημοσίευμα.
Όπως αναφέρεται, ο τελικός στόχος της επίθεσης στην περιοχή του Kursk παραμένει ασαφής, τη στιγμή που οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν τεράστια έλλειψη τόσο σε άνδρες όσο και σε όπλα και ενώ «στα ανατολικά, τα στρατεύματα του Κιέβου δυσκολεύονται να συγκρατήσουν την προέλαση της Ρωσίας».
Στρατιωτικοί ειδικοί υποστηρίζουν πως οι κινήσεις της Ουκρανίας κοντά στα ρωσικά σύνορα φαντάζουν χωρίς νόημα από πλευράς τακτικής δεδομένων των αποτυχών των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων σε άλλες περιοχές.
Αναλυτές εκτιμούν ότι οι αιτίες πίσω από την επίθεση στο Kursk έχουν να κάνουν με την επιθυμία του Κιέβου να τραβήξει την προσοχή των ΗΠΑ ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης