Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σαν αόρατο... «μάτι»: Η ρωσική Rostec παρουσίασε το νέο σύστημα αεράμυνας «Pantsir SMD-E»

Σαν αόρατο... «μάτι»: Η ρωσική Rostec παρουσίασε το νέο σύστημα αεράμυνας «Pantsir SMD-E»
Προσαρμογή στα νέα δεδομένα, ειδικά για την αναχαίτιση drones 
Στο διεθνές στρατιωτικό-τεχνικό φόρουμ "Army-2024", που ξεκίνησε στην Kubinka, η ρωσική κρατική εταιρεία Rostec παρουσίασε το πιο σύγχρονο σύστημα αεράμυνας, το Pantsir-SMD-E.
Σε αντίθεση με τα προηγούμενα μοντέλα, το νέο σύστημα είναι εξοπλισμένο με μονάδα μάχης σύμφωνα με τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή της Rostec Vladimir Artyakov σε συνέντευξή του στο RIA Novosti.
Η ανάπτυξη του συστήματος Pantsir-SMD-E αντανακλά την επιθυμία της Rostec να προσαρμοστεί στις σύγχρονες προκλήσεις και απειλές στον τομέα της αεράμυνας.
Η εγκατάλειψη των αυτόματων όπλων στη νέα έκδοση του συστήματος, σύμφωνα με τον Artyakov, σχετίζεται με μεταβαλλόμενες απαιτήσεις για συστήματα μάχης, όπου η έμφαση δίνεται σε εξαρτήματα πυραύλων υψηλής ακρίβειας.
Επιπλέον, η Rostec παρουσίασε στο φόρουμ νέους πυραύλους αναχαίτισης μικρού βεληνεκούς ειδικά σχεδιασμένους για την καταστροφή μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων μικρών drones, που αποτελούν αυξανόμενη απειλή στα σύγχρονα πεδία μάχης. 
Οι συγκεκριμένοι πύραυλοι έχουν σχεδιαστεί για να διασφαλίζουν την καταστροφή των drones, ένα όλο και πιο σημαντικό και απαιτητικό έργο για τις ένοπλες δυνάμεις.
Russia_presents_new_Pantsir-SMD-E_air_defense_missile_system_without_30_mm_guns_at_Army-2024_925_001-4b2fea94.webp
Το σύστημα είναι εξοπλισμένο με ραντάρ ανίχνευσης ζώνης J ή Ka, που χρησιμοποιεί την τεχνολογία Active Phased Array Radar (AFAR). Αυτό το ραντάρ είναι ικανό να ανιχνεύει μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV) με εξαιρετικά χαμηλό αποτελεσματικό οπτικό πέρασμα (EOP) σε εμβέλεια 5-7 χιλιομέτρων και μπορεί να ανιχνεύσει μεγαλύτερους στόχους, όπως πύραυλους 122 mm, σε αποστάσεις έως και 10 χιλιομέτρων. Για την παρακολούθηση και την απόκτηση στόχων, το Pantsir-SMD-E χρησιμοποιεί το υπάρχον ραντάρ 3 καναλιών 1RS-2 "Helmet", με σχέδια να το αντικαταστήσει τελικά με το ραντάρ 1RS-3, το οποίο βασίζεται σε μια ανακλαστική συστοιχία φάσεων. Επιπλέον, η μονάδα ενσωματώνει ένα πολυφασματικό οπτικο-ηλεκτρονικό σύστημα 10ES1 για τη διαχείριση ενός τέταρτου καναλιού στόχου, ενισχύοντας την ικανότητά του να ανιχνεύει και να αναχαιτίζει εναέριες απειλές.

www.bankignews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης