Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κόλαφος ο Putin για Kursk: Δεν υπάρχει τίποτα να συζητήσουμε με το Κίεβο, θα λάβουν ηχηρή απάντηση - Απέρριψαν την ειρήνη

Κόλαφος ο Putin για Kursk: Δεν υπάρχει τίποτα να συζητήσουμε με το Κίεβο, θα λάβουν ηχηρή απάντηση - Απέρριψαν την ειρήνη
Putin: Η Δύση μάχεται εναντίον μας και η Ουκρανία προσπαθεί να βελτιώσει τις διαπραγματευτικές της θέσεις για το μέλλον
«Δεν υπάρχει τίποτα που μπορούμε να συζητήσουμε με το Κίεβο την ώρα που χτυπά αδιακρίτως αμάχους», τόνισε σε νέα του παρέμβαση ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin σχολιάζοντας την απίστευτη προκλητικότητα των Ουκρανών στην περιοχή του Kursk.
«Είναι πλέον σαφές γιατί το καθεστώς του Κιέβου αρνήθηκε τις προτάσεις μας ώστε να επιστρέψει σε ένα σχέδιο ειρηνικής διευθέτησης», είπε αρχικά ο Putin μιλώντας σε αξιωματούχους.
«Ο εχθρός, με τη βοήθεια των δυτικών χορηγών του - εκτελεί τα θελήματα τους.
Η Δύση μάχεται εναντίον μας και η Ουκρανία προσπαθεί να βελτιώσει τις διαπραγματευτικές της θέσεις για το μέλλον».
Όπως διαμήνυσε ο Putin, ο εχθρός λάβει επάξια απάντηση για ενέργειες στη ρωσική συνοριακή περιοχή και όλοι οι στόχοι της ειδικής επιχείρησης θα επιτευχθούν.
«Αλλά για τι είδους διαπραγματεύσεις μπορούμε να μιλήσουμε, όταν οι Ουκρανοί χτυπούν αδιάκριτα αμάχους, μη στρατιωτικές υποδομές ή προσπαθούν να δημιουργήσουν απειλές για εγκαταστάσεις πυρηνικής ενέργειας»,τόνισε με αγανάκτηση ο Ρώσος πρόεδρος σύμφωνα με όσα μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο TASS.
Όπως πρόσθεσε ο ρώσος ηγέτης, «οι απώλειες των πιο μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU) αυξάνονται και οι«ηγέτες του καθεστώτος του Κιέβου έχουν μπει στον τελικό δρόμο της εξόντωσης του ουκρανικού λαού».
Το Politico εν τω μεταξύ, αναφέρει σε άρθρο του ότι η επίθεση στην περιοχή του Kursk έγινε με την έγκριση της Δύσης.
Σύμφωνα με το Υπουργείο Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης, εξαιτίας των επιθέσεων των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων τις τελευταίες 24 ώρες, περισσότεροι από 8 χιλιάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις παραμεθόριες περιοχές.
Την ίδια ώρα, πάνω από 6 χιλιάδες άνθρωποι βρίσκονται σε κέντρα προσωρινής φιλοξενίας. 69 άτομα νοσηλεύονται σε νοσοκομεία μετά τους βομβαρδισμού στο Kursk, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Υγείας.

Putin: «Δεν μας σταματά τίποτα - Αυξήσαμε τον ρυθμό της προέλασης»

Η ένοπλη πρόκληση της Ουκρανίας στα ρωσικά σύνορα έχει σκοπό να μειώσει τον ρυθμό της επίθεσης των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά οι ελπίδες του Κιέβου είναι άκαρπες.
Ο ρυθμός απελευθέρωσης των εδαφών του Donbass και της Νοβοροσίγια έχει αυξηθεί μάλιστα κατά μιάμιση φορά, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.
«Τέτοιες ενέργειες (όπως στην περιοχή του Kursk) επιδιώκουν ασφαλώς τον κύριο στρατιωτικό στόχο - δηλαδή, να σταματήσουν την προέλαση των στρατευμάτων μας για την πλήρη απελευθέρωση [Donbass και Νοβοροσίγια]», σημείωσε ο Putin.
«Ο ρυθμός των επιθετικών επιχειρήσεων των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, των εθελοντών και των βετεράνων όχι μόνο δεν μειώθηκε, αλλά, αντίθετα, αυξήθηκε μιάμιση φορά». «Σε όλη τη γραμμή μάχης, οι ένοπλες δυνάμεις μας προχωρούν μπροστά», πρόσθεσε ο πρόεδρος.
«Το καθεστώς του Κιέβου απέτυχε να σπείρει διχόνοια στη ρωσική κοινωνία. Επιπλέον, ο αριθμός των ανθρώπων που θέλουν να πάρουν τα όπλα για την υπεράσπιση της πατρίδας έχει αυξηθεί», τόνισε συνεχίζοντας ο Ρώσος πρόεδρος σε ανώταττη συνάντηση για την διαχείριση της κατάστασης στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα.

Πλήρης αποτυχία Ουκρανών στο Kursk

Την ίδια ώρα, οι Ρώσοι κάνουν λόγο για τουλάχιστον 1.350 νεκρούς Ουκρανούς στρατιώτες και για τουλάχιστον 168 τεθωρακισμένα, ανάμεσα τους 52 κατεστραμμένα άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, αναφέροντας μάλιστα πως ύστερα από έξι ημέρες μαχών η προέλαση των ουκρανικών δυνάμεων προς την ενδοχώρα της Ρωσίας έχει σταματήσει, τη στιγμή που πληροφορίες milo;yn και για ουκρανική επίθεση στη ρωσική επαρχία του Belgorod.
Αν και ο Ουκρανός πρόεδρος, Volodymyr Zelensky υποστήριξε πως η ουκρανική εισβολή «θα αποκαταστήσει τη Δικαιοσύνη» και θα ασκήσει πίεση στις δυνάμεις της Μόσχας, η Ρωσία δεσμεύεται για σκληρή απάντηση, αναφέροντας πως θα υπάρξει συντριπτικό… χτύπημα.
Την ίδια στιγμή, η ρωσική πλευρά ανακοίνωσε πως κατασβέστηκε πλήρως η πολύ επικίνδυνη φωτιά που είχε ξεσπάσει στον πυρηνικό σταθμό της Zaporizhia, διαβεβαιώνοντας πως δεν παρατηρείται καμία αύξηση στα επίπεδα ραδιενέργειας στην περιοχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης