Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η απαγόρευση της εκπαίδευσης ΛΟΑΤΚΙ προπαγάνδας πυροδότησε διαδηλώσεις στη Βουλγαρία – Τα έβαλαν και με τον Putin οι «δικαιωματιστές»

Η απαγόρευση της εκπαίδευσης ΛΟΑΤΚΙ προπαγάνδας πυροδότησε διαδηλώσεις στη Βουλγαρία – Τα έβαλαν και με τον Putin οι «δικαιωματιστές»

Η διαμαρτυρία οργανώθηκε από φεμινιστικές, LGBTQ+ και άλλες ομάδες δικαιωμάτων που απαιτούσαν την απόσυρση της τροπολογίας

Σχετικά Άρθρα
Διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το βουλγαρικό κοινοβούλιο για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους για μια τροπολογία νόμου που ψηφίστηκε την προηγούμενη μέρα που απαγορεύει την προώθηση της LGBTQ+ και των «μη παραδοσιακών σεξουαλικών προτιμήσεων» στα σχολεία.
Η διαμαρτυρία οργανώθηκε από φεμινιστικές, LGBTQ+ και άλλες ομάδες δικαιωμάτων που απαιτούσαν την απόσυρση της τροπολογίας, ανέφερε το Euronews.
Οι διαδηλωτές κυμάτισαν σημαίες με ουράνιο τόξο και φώναζαν «Βέτο στον νόμο!» καθώς η αστυνομία ασφάλιζε το σημείο.
Ένας από τους διαδηλωτές, είπε στο Euronews ότι πίστευε ότι ήταν το πρώτο βήμα προς την ποινικοποίηση του μη παραδοσιακού σεξουαλικού προσανατολισμού, μια κίνηση που θεωρεί εντελώς απαράδεκτη και αντίθετη με αυτό που θέλει να υποστηρίξει η Βουλγαρία.
Ένας από τους διοργανωτές της διαδήλωσης ήταν το τοπικό παράρτημα της Διεθνούς Αμνηστίας, μιας οργάνωσης που έχει λάβει τεράστια χρηματοδότηση από τα Open Society Foundations που υποστηρίζονται από τον George Soros όλα αυτά τα χρόνια.
Η τροπολογία ψηφίστηκε από το βουλγαρικό κοινοβούλιο την Τετάρτη (7/8/2024) και υπερψηφίστηκε από πολλά υπέρ της ΕΕ κόμματα.
Στο κοινοβούλιο των 240 εδρών, 159 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της τροπολογίας.
Η τροπολογία απαγορεύει την «προώθηση και υποστήριξη σε σχολεία ιδεών και απόψεων που σχετίζονται με μη παραδοσιακό σεξουαλικό προσανατολισμό ή σεξουαλική ταύτιση εκτός από το βιολογικό φύλο».
Η Βουλγαρία είχε στο παρελθόν επικριθεί από την ΕΕ για παραβίαση των δικαιωμάτων της LGBTQ+ κοινότητας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης