Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα καταδίκη του Ισραήλ από τον ΟΗΕ για τις επιθέσεις κατά αμάχων – «Κατάπαυση του πυρός και σεβασμός στους Παλαιστινίους»

Νέα καταδίκη του Ισραήλ από τον ΟΗΕ για τις επιθέσεις κατά αμάχων – «Κατάπαυση του πυρός και σεβασμός στους Παλαιστινίους»

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Antonio Guterres συνεχίζει να καταδικάζει την τακτική του Ισραήλ

Σχετικά Άρθρα
Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Antonio Guterres καταδίκασε την αεροπορική επίθεση του Ισραήλ το Σαββατοκύριακο σε σχολικό καταφύγιο στην πόλη της Γάζας που σκότωσε τουλάχιστον 100 βίαια εκτοπισμένους.
«Ο Γενικός Γραμματέας καταδικάζει τις συνεχιζόμενες απώλειες ζωών στη Γάζα, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών, καθώς γινόμαστε μάρτυρες ενός ακόμη καταστροφικού χτυπήματος του Ισραήλ στο σχολείο Al-Tab'een στην πόλη της Γάζας, φιλοξενώντας εκατοντάδες εκτοπισμένες οικογένειες Παλαιστινίων με πολλούς θανάτους εν μέσω συνεχιζόμενων εκτοπισμών φρίκης και ταλαιπωρίας στη Γάζα», δήλωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΟΗΕ σε συνέντευξη Τύπου.
Λέγοντας ότι ο Guterres «είναι απογοητευμένος που βλέπει ότι οι διατάξεις της απόφασης 2735 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ παραμένουν ανεφάρμοστες», ο επικεφαλής του ΟΗΕ χαιρέτισε «τις μεσολαβητικές προσπάθειες των ηγετών των Ηνωμένων Πολιτειών, της Αιγύπτου και του Κατάρ και προτρέπει και τις δύο πλευρές να επανέλθουν στις διαπραγματεύσεις και να ολοκληρώσουν την εκεχειρία με συμφωνία απελευθέρωσης ομήρων».
Ο Guterres επανέλαβε την «επείγουσα έκκλησή του για άμεση κατάπαυση του πυρός και άνευ όρων απελευθέρωση όλων των ομήρων».
«Υπογραμμίζει επίσης για άλλη μια φορά την ανάγκη να εξασφαλιστεί η προστασία των αμάχων και η απρόσκοπτη και ασφαλής ανθρωπιστική πρόσβαση στη Γάζα και σε όλη τη Γάζα.
Ο Γενικός Γραμματέας τονίζει ότι το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο, συμπεριλαμβανομένων των αρχών της διάκρισης, της αναλογικότητας και των προφυλάξεων και της επίθεσης πρέπει να τηρούνται όλες τις εποχές», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης