Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρωτοφανής ανικανότητα Ουκρανών έχασαν 208 τεθωρακισμένα στο Kursk, απέτυχαν στο Belgorod – Τέλος η ειρήνη, καταρρέει το Donbass

Πρωτοφανής ανικανότητα Ουκρανών έχασαν 208 τεθωρακισμένα στο Kursk, απέτυχαν στο Belgorod – Τέλος η ειρήνη, καταρρέει το Donbass
Putin (Ρώσος Πρόεδρος): Τέλος τα σχέδια ειρήνης με την Ουκρανία, είναι θρασύδειλοι τρομοκράτες, θα υποστούν αντίποινα - Stephen Bryan (Πρώην βοηθός στο Υπ. Άμυνας ΗΠΑ): Δεν υπάρχει ελπίδα, οι Ουκρανοί στο Kursk θα ηττηθούν
(upd10) Η παρουσιαζόμενη ως προέλαση των Ουκρανικών δυνάμεων… στο Kursk έχουν διεισδύσει τουλάχιστον 12 χιλιόμετρα (7,5 μίλια) στη Ρωσία και "ελέγχουν" μια συνοριακή περιοχή πλάτους τουλάχιστον 40 χιλιομέτρων… είναι στην πράξη εκτός πραγματικότητας αφού κανένα οικισμό δεν έχουν καταλάβει… οι στρατιώτες προχωρούν… χωρίς να διασφαλίζουν άμυνα και τα εδάφη που δήθεν κατέλαβαν… οπότε είναι επίθεση αυτοκτονίας…
Βραχυπρόθεσμα κερδίζουν τις εντυπώσεις οι Ουκρανοί αλλά το τέλος τους θα είναι απλά μοιραίο.

Μέσα σε μια εβδομάδα οι Ουκρανοί έχασαν 1.800 στρατιώτες στο Kursk και 208 τεθωρακισμένα πάσης φύσεως.
Οι απώλειες είναι τρομακτικές… και αναγνωρίζονται και από τον διεθνή τύπο.
Την ίδια στιγμή ενώ στο Donbass η Ουκρανική άμυνα κατέρρευσε, στο Toretsk οι Ουκρανοί περικυκλώθηκαν, μπήκαν στο Chasiv Yar και έφθασαν στο Pokrovsk διανύοντας 18 χιλιόμετρα αμυντικών οχυρώσεων… ο Ουκρανικός στρατός επιχειρεί τακτικές εντυπώσεων… επιτέθηκαν στην συνοριακή περιφέρεια του Kursk και επιχείρησαν επίθεση στο Belgorod αλλά απέτυχαν.
Κατά τον Putin τον Ρώσο Πρόεδρο η τρομοκρατική ενέργεια των Ουκρανών στο Kursk είναι παραβίαση κόκκινης γραμμής, δεν θα υπάρξει καμία διαπραγμάτευση για ειρήνη με τους Ουκρανούς.

Putin (Ρώσος Πρόεδρος): Τέλος τα σχέδια ειρήνης με την Ουκρανία, είναι θρασύδειλοι τρομοκράτες, θα υποστούν αντίποινα

Η θρασύδειλη και υψηλού κινδύνου διασυνοριακή χερσαία εισβολή της Ουκρανίας στην περιοχή Kursk της Ρωσίας σχεδόν μία εβδομάδα μετά, με τις ρωσικές δυνάμεις να εξακολουθούν να πολεμούν τους εισβολείς ενώ οι Ουκρανοί επιβεβαιώνουν ότι η «επιθετική επιχείρηση» συνεχίζεται.
Οι ρωσικές αρχές έκτακτης ανάγκης απομακρύνουν 180.000 πολίτες από τις παραμεθόριες περιοχές όπου διεξάγονται μάχες. Μια επίσημη ενημέρωση από τον Πρόεδρο Putin σχετικά με την κατάσταση αποκάλυψε ότι αυτή η επίθεση από την Ουκρανία είναι μεγαλύτερη και πιο καταστροφική από ότι πιστεύαμε προηγουμένως.
«Ο στρατός της Ουκρανίας έχει αναλάβει τον έλεγχο 28 οικισμών στη συνοριακή περιοχή Kursk της Ρωσίας, με αποτέλεσμα το ένα έκτο του πληθυσμού να εγκαταλείψει την περιοχή», είπε ο εκτελών χρέη περιφερειάρχη στον Πρόεδρο Putin», γράφει το Bloomberg. Ωστόσο, κατά μήκος των γραμμών του μετώπου εντός της ανατολικής Ουκρανίας, οι ρωσικές δυνάμεις εξακολουθούν να προελαύνουν

O έλεγχος... που δεν είναι έλεγχος 1.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων ρωσικού εδάφους

Η Ουκρανία ισχυρίζεται τώρα ότι οι δυνάμεις της κατέχουν 1.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα ρωσικού εδάφους, αλλά επί της ουσίας δεν ελέγχουν τίποτα…:
Περισσότεροι από 120.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους και περίπου 60.000 ακόμη περιμένουν να εκκενωθούν, είπε ο Alexey Smirnov στους ανώτατους αξιωματούχους ασφαλείας.
Οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν διεισδύσει τουλάχιστον 12 χιλιόμετρα (7,5 μίλια) στη Ρωσία και ελέγχουν μια συνοριακή περιοχή πλάτους τουλάχιστον 40 χιλιομέτρων, αν και δεν υπάρχει «καμία σαφής κατανόηση» για το πού βρίσκονται τα στρατεύματά τους.
Ο Πρόεδρος Putin τόνισε ότι μετά την θρασύδειλη τρομοκρατική επίθεση δεν θα υπάρξουν ειρηνευτικές συνομιλίες ή διευθέτηση με την Ουκρανία.
«Είναι πλέον σαφές γιατί το καθεστώς του Κιέβου αρνήθηκε τις προτάσεις μας για επιστροφή στο σχέδιο για ειρηνική διευθέτηση», είπε ο Putin.
«Ο εχθρός, με τη βοήθεια των δυτικών κυρίων του – εκτελεί τις εντολές τους, και η Δύση διεξάγει πόλεμο εναντίον μας χρησιμοποιώντας Ουκρανούς... επιδιώκει να βελτιώσει τη διαπραγματευτική της θέση στο μέλλον».
«Αλλά για τι είδους διαπραγματεύσεις μπορούμε να μιλήσουμε με ανθρώπους που χτυπούν αδιάκριτα αμάχους, μη στρατιωτικές υποδομές ή προσπαθούν να δημιουργήσουν απειλές για πυρηνικές εγκαταστάσεις», πρόσθεσε ο Ρώσος ηγέτης.
«Τι μπορούμε να συζητήσουμε μαζί τους;»
Αυτό το τελευταίο μέρος αφορούσε το κάπως μυστηριώδες δράμα που συνέβη στον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής της Zaporizhzhia, όπου κατά τους Ρώσους το πραγματοποίησαν Ουκρανοί σαμποτέρ.
Όσον αφορά τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις προσπάθειες της Ρωσίας να απωθήσει τη νότια εισβολή, το Κρεμλίνο εξέδωσε τα ακόλουθα στοιχεία:
Τα νοσοκομεία έχουν δεχθεί 69 άτομα που τραυματίστηκαν από τους βομβαρδισμούς της Ουκρανίας στην περιοχή του Kursk,
17 είναι σε σοβαρή κατάσταση.
Η Ουκρανία έχει χάσει έως και 1.350 στρατιώτες σε νεκρούς και 1.900 ,
Η Ουκρανία έχει χάσει 29 άρματα μάχης και 23 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού από την αρχή

Απέτυχε η προσπάθεια επίθεσης των Ουκρανών στην περιοχή του Belgorod

Νέες εντολές εκκένωσης έχουν εκδοθεί στις περιοχές Belgorod και Kursk της Ρωσίας εν μέσω της διασυνοριακής εισβολής της Ουκρανίας.
Η Κρατική Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) λέει ότι η Ρωσία προσπαθεί να κατηγορήσει ψευδώς τον στρατό του Κιέβου για εγκλήματα πολέμου.
Ο κυβερνήτης του Kursk, δήλωσε ότι ο συνολικός αριθμός των νεκρών αμάχων από την εισβολή της Ουκρανίας στην περιοχή Kursk της Ρωσίας έφτασε τους 12.
Ο Ρώσος πρόεδρος Putin λέει ότι η Ουκρανία προσπαθεί να υπονομεύσει τη ρωσική σταθερότητα με την εισβολή της στο νότιο τμήμα της χώρας, αλλά δεν θα τα καταφέρει.
Η Ρωσία λέει ότι απέκρουσε επτά ουκρανικές επιθέσεις στο Kursk που εξαπέλυσαν η 80η και η 82η αερομεταφερόμενη ταξιαρχία επίθεσης της Ουκρανίας τις τελευταίες 24 ώρες.

Vedant Patel (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Η Ουκρανία αποφασίζει το πώς διεξάγει τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις

Οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι οι αποφάσεις σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η Ουκρανία διεξάγει τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις λαμβάνονται από την ίδια την Ουκρανία, δήλωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Vedant Patel.
«Τελικά, οι αποφάσεις για το πώς η Ουκρανία διεξάγει τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις είναι αποφάσεις που πρέπει να λάβει η Ουκρανία», είπε ο Vedant Patel.
Τόνισε επίσης ότι η θέση της Ουάσιγκτον σχετικά με τη χρήση αμερικανικών όπλων για να χτυπήσει μέσα στη Ρωσία δεν έχει αλλάξει.
«Τίποτα δεν έχει αλλάξει σχετικά με την πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών όσον αφορά τα χτυπήματα πέρα από τα σύνορα», είπε ο αξιωματούχος.
Ο εκπρόσωπος σχολίασε τα λόγια του Ρώσου προέδρου Putin ότι η Ουκρανία θα υποστεί τα κατάλληλα αντίποινα για τις ενέργειές της στην περιοχή του Kursk, λέγοντας ότι η δήλωση δεν αντιπροσωπεύει τίποτα νέο στη ρητορική του Ρώσου ηγέτη.
Είπε ότι η Ρωσία κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης χρησιμοποίησε κλιμακoύμενη γλώσσα».
Οι ουκρανικές δυνάμεις ξεκίνησαν μια μεγάλη επίθεση στην περιοχή του Kursk στις 6 Αυγούστου.
Έκτοτε έχουν εκδοθεί επανειλημμένα προειδοποιήσεις για επίθεση με πυραύλους στην περιοχή.
Από την επίθεση σκοτώθηκαν 12 πολίτες και τραυματίστηκαν άλλοι 121, μεταξύ των οποίων 10 παιδιά.
Τα νοσοκομεία έχουν δεχθεί 69 άτομα. Από αυτούς οι 17 είναι σε σοβαρή κατάσταση.
Η Ρωσία έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι η στρατιωτική υποστήριξη των ΗΠΑ προς το Κίεβο δεν θα μπορέσει να ανατρέψει την κατάσταση στο πεδίο της μάχης, αλλά μόνο θα παρατείνει τη σύγκρουση και θα αυξήσει τις απώλειες, συμπεριλαμβανομένων των αμάχων.

Trump (Υποψήφιος Πρόεδρος ΗΠΑ): Ελπίζω να έχω καλές σχέσεις με τον Putin εάν κερδίσω

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία των ΗΠΑ Trump δήλωσε ότι ελπίζει να έχει καλές σχέσεις με τον Ρώσο πρόεδρο Putin εάν κερδίσει τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές.
«Τα πήγαινα πολύ καλά με τον Putin και με σεβάστηκε», είπε ο Trump σε συνέντευξή του στον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία Elon Musk που μεταδόθηκε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X, προσθέτοντας ότι ελπίζει ότι θα τα πάνε ξανά καλά.
Ο πολιτικός ισχυρίστηκε επίσης ότι οι συγκρούσεις στην Ουκρανία και τη Λωρίδα της Γάζας δεν θα είχαν συμβεί αν ήταν ακόμη πρόεδρος.
Οι προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ έχουν προγραμματιστεί για τις 5 Νοεμβρίου.

Τι πραγματικά συμβαίνει στο μέτωπο του Kursk, απέτυχε προσπάθεια εισβολής στην περιοχή του Belgorod από τους Ουκρανούς

Η ουκρανική επίθεση στις ρωσικές παραμεθόριες περιοχές βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και μια εβδομάδα.
Αφού σταμάτησε η κύρια επίθεση στην περιοχή του Kursk, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας επιχείρησαν νέες επιθέσεις σε διαφορετικές κατευθύνσεις.
Το πρωί της 12ης Αυγούστου, ο ουκρανικός στρατός επιχείρησε επιθέσεις πέρα από τα σύνορα στην περιοχή του Belgorod.
Ουκρανικές δυνάμεις οπλισμένες με οχήματα του ΝΑΤΟ οργάνωσαν ένα λεγόμενο καρουζέλ επίθεσης, ανοίγοντας με συνεχή πυρά με πολλά τεμάχια βαρέως εξοπλισμού, ενώ μικρές ομάδες επίθεσης προσπαθούσαν να προχωρήσουν στο ρωσικό έδαφος.
Οι Ρώσοι συνοριοφύλακες ανέλαβαν δράση και οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις σφυροκοπούσαν την ουκρανική ομάδα σε όλο το μήκος των συνόρων.
Οι ρωσικές αρχές ξεκίνησαν εκκένωση των εναπομεινάντων αμάχων από τη συνοριακή περιοχή.
Ο ουκρανικός στρατός δεν χάνει την ελπίδα του στις προσπάθειές του να επεκτείνει την άμυνα των ρωσικών συνόρων και να πυροδοτήσει μάχες σε όσο το δυνατόν περισσότερα σημεία.
Η Kolotilovka στην περιοχή του Belgorod ήταν η μόνη ενεργή συνοριακή διάβαση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, όπου ξεκίνησαν οι ανταλλαγές αιχμαλώτων πολέμου και σορών νεκρών στρατιωτικών.
Ο έλεγχος αυτού του σημείου είναι στρατηγικά σημαντικός για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.
Μετά τη διακοπή της ουκρανικής επίθεσης στην περιοχή του Kursk, η ουκρανική ομάδα στο ρωσικό έδαφος απειλήθηκε από μερική περικύκλωση και αποκοπή των δρόμων ανεφοδιασμού και των συνδέσεών τους με την Ουκρανία.
Οι ουκρανικές δυνάμεις απέτυχαν να προχωρήσουν κατά μήκος της κύριας διαδρομής.
Ακινητοποιήθηκαν στην πόλη Sudzha όπου συνεχίζονται σφοδρές μάχες στην περιοχή.
Έτσι, η ουκρανική στρατιωτική διοίκηση αποφάσισε να επιχειρήσει νέες επιθέσεις προς τα νότια, όπου θα προσπαθήσει να προχωρήσει κατά μήκος του δρόμου μέσω της Kolotilovka.
Ο έλεγχος των δρόμων θα επιτρέψει στον ουκρανικό στρατό να ενισχύσει τις θέσεις του και να διατηρήσει μεγάλη βάση στο ρωσικό έδαφος για το άμεσο μέλλον.
Ταυτόχρονα, ο ουκρανικός στρατός συσσωρεύει μεγάλα αποθέματα κοντά στα ρωσικά σύνορα, βομβαρδίζοντας σφοδρά το ρωσικό έδαφος, συμπεριλαμβανομένων των κατοικημένων περιοχών, καταστρέφοντας μη στρατιωτικές υποδομές.
Επιχειρούν επίσης χερσαίες επιχειρήσεις με στόχο την αναγνώριση της ρωσικής άμυνας και τη λήψη φωτογραφιών σε ρωσικούς οικισμούς.

Στις 12 Αυγούστου, μια άλλη ουκρανική ομάδα δολιοφθοράς φέρεται να εντοπίστηκε στο χωριό Giryi που βρίσκεται νότια της Sudzha στην περιοχή Kursk.
Οι κάτοικοι της περιοχής κινηματογράφησαν μια μικρή ουκρανική στρατιωτική στήλη να περνά στους δρόμους.
Η ουκρανική ομάδα πιθανότατα διεξήγαγε μια επιχείρηση αναγνώρισης στην περιοχή.
Η ουκρανική προπαγάνδα ισχυρίστηκε άλλη μια ψεύτικη νίκη διαδίδοντας fake news για την υποτιθέμενη επίθεση στην πόλη Belaya προς αυτή την κατεύθυνση. Τα ουκρανικά ψέματα διαψεύστηκαν βιαστικά από αναφορές από τον οικισμό που βρίσκεται υπό πλήρη ρωσικό έλεγχο.
Εν τω μεταξύ, οι ρωσικές αντεπιθέσεις φέρνουν αποτελέσματα στο κύριο πεδίο μάχης στην περιοχή του Kursk.
Οι ρωσικές δυνάμεις πήραν τον έλεγχο της Martynovka και ολοκληρώνουν την επιχείρηση καθαρισμού στο Snagost.

Ποιες περιοχές κατέχουν οι Ουκρανοί

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ουκρανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν νέες εισβολές στη δυτική περιφέρεια Kursk κοντά σε Slobodka-Ivanovka (βορειοδυτικά της πόλης Sumy και δύο χιλιόμετρα από τα διεθνή σύνορα), Tetkino (νότια της Slobodka-Ivanovka κατά μήκος των διεθνών συνόρων), Gordeevka, Uspenka και Viktorovka (όλα τα βόρεια της πόλης Sumy κατά μήκος των διεθνών συνόρων και νότια του Korenevo).
Ρωσικές πηγές υποστήριξαν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις κατέλαβαν τη Slobodka-Ivanovka, την Uspenivka και τη Viktorovka.
Οι Ρώσοι ισχυρίστηκαν ότι οι μάχες συνεχίστηκαν κοντά στο Snagost (νότια του Korenevo) και στο Kremyanoye (ανατολικά του Snagost) και ότι οι ουκρανικές δυνάμεις επιτίθενται βόρεια και νότια του Korenevo σε μια προσπάθεια να παρακάμψουν τον οικισμό.
Το γεωγραφικό υλικό δείχνει ότι οι ουκρανικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα στο Kremyanoye και ανατολικά του Zhuravli (βορειοανατολικά του Korenevo) και ένας Ρώσος ισχυρίστηκε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις προχώρησαν βόρεια του Zhuravli προς το Obshchy Kolodez (βορειοανατολικά του Korenevo και 30 χιλιόμετρα από τα διεθνή σύνορα).
Πρόσθετες γεωγραφικές εικόνες δείχνουν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα σε μια δασική περιοχή βόρεια και ανατολικά της Semenovka (νότια του Lgov και περίπου 24 χιλιόμετρα από τα διεθνή σύνορα) κατά τη διάρκεια μιας πιθανής μηχανικής επίθεσης μεγέθους τάγματος προς την κατεύθυνση του Kauchuk (νότια του Lgov και 27 χιλιόμετρα από τα διεθνή σύνορα), αν και τα ακριβή περιγράμματα της προέλασης της Ουκρανίας είναι ασαφή.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 12 Αυγούστου υποδεικνύουν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις επιχειρούσαν πρόσφατα στη Sudzha και στο βόρειο Zaoleshenka (δυτικά της Sudzha) και οι Ρώσοι ισχυρίστηκαν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις κατέλαβαν τη Sudzha και το Spalnoye (νοτιοανατολικά της Sudzha).
Πρόσθετο γεωγραφικό υλικό που δημοσιεύθηκε στις 12 Αυγούστου δείχνει ουκρανικά οχήματα να επιχειρούν στο βόρειο Giri (νοτιοανατολικά της Sudzha και 13 χιλιόμετρα από τα διεθνή σύνορα) και ρωσικές δυνάμεις να στήνουν ενέδρα στις ουκρανικές δυνάμεις στο κέντρο Giri, υποδεικνύοντας ότι οι ουκρανικές δυνάμεις προχώρησαν τουλάχιστον προσωρινά στον οικισμό, αν και δεν είναι σαφές εάν οι ουκρανικές δυνάμεις διατηρούν θέσεις στην περιοχή.
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας (MoD) ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν μια ουκρανική επίθεση κοντά στο Borki (νοτιοανατολικά της Sudzha), υποδηλώνοντας ότι οι ουκρανικές δυνάμεις πιθανότατα προχώρησαν στο Giri από τα δυτικά.
Το γεωγραφικό υλικό που δημοσιεύτηκε στις 12 Αυγούστου δείχνει ότι οι ουκρανικές δυνάμεις επιχειρούσαν πρόσφατα στο Darino (βορειοδυτικά της Sudzha και τρία χιλιόμετρα από τα διεθνή σύνορα).
Ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις διεξήγαγαν επίσης διασυνοριακές εισβολές με υποστήριξη τεθωρακισμένων οχημάτων από την περιφέρεια Sumy βορειοδυτικά του Grayvoron, την Belgorod Oblast κοντά στην Kolotilovka και την Prelesye και νότια της Grayvoron κοντά στο Bezymeno.
Οι ουκρανικές δυνάμεις επιχειρούν μέσα ή κοντά σε 29 οικισμούς στην περιφέρεια Kursk από τις 11 Αυγούστου και 40 οικισμούς από τις 12 Αυγούστου εκεί όπου σταματάει η Ουκρανική επίθεση.

Zelensky (Ουκρανός Πρόεδρος): Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την επίθεση στο Kursk της Ρωσίας

Ο Vladimir Zelensky παραδέχτηκε για πρώτη φορά την ευθύνη για την επίθεση των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή του Kursk.
«Το αρχηγείο... υπήρχε μια αναφορά από τον Ανώτατο Διοικητή Alexander Syrsky σχετικά με τις αμυντικές μας ενέργειες στο μέτωπο και την επιχείρηση στην περιοχή του Kursk», τόνισε ο Zelensky.
Επιπλέον, ο Zelensky ανακοίνωσε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας, η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας και άλλα τμήματα προετοιμάζουν ένα σχέδιο για τα εδάφη της περιοχής Kursk όπου «εκτελείται η επιχείρηση».
Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας που αριθμούσαν έως και 1.000 στρατιώτες ξεκίνησαν επίθεση στις 5:30 π.μ. στις 6 Αυγούστου με στόχο να καταλάβουν εδάφη στην περιοχή του Kursk, η προέλασή τους σταμάτησε, δήλωσε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, Valery Gerasimov.
Τόνισε ότι η επιχείρηση στην περιοχή του Kursk θα ολοκληρωθεί με ήττα του εχθρού

Telegraph: Η Βρετανία δεν επέτρεψε στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει πυραύλους Storm Shadow στην περιοχή του Kursk…

Οι βρετανικές αρχές δεν έδωσαν άδεια στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει πυραύλους Storm Shadow στην περιοχή του Kursk, αναφέρει η εφημερίδα Telegraph, επικαλούμενη εκπρόσωπο της βρετανικής κυβέρνησης.
«Η θέση του Ηνωμένου Βασιλείου δεν έχει αλλάξει.
Παρέχουμε στρατιωτική βοήθεια για να υποστηρίξουμε το σαφές δικαίωμα της Ουκρανίας στην αυτοάμυνα έναντι παράνομων επιθέσεων από τη Ρωσία σύμφωνα με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο.
Είμαστε ξεκάθαροι ότι ο εξοπλισμός που παρέχεται από το Ηνωμένο Βασίλειο προορίζεται για την άμυνα του Ουκρανία», αναφέρει η Telegraph σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της βρετανικής κυβέρνησης.
Νωρίτερα, το κανάλι Sky News, επικαλούμενο τη βρετανική κυβέρνηση, ανέφερε ότι η στρατιωτική υποστήριξη του Λονδίνου στο Κίεβο θα παραμείνει αμετάβλητη, παρά την «αλλαγή στρατηγικής» των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων και την επίθεση στην περιοχή του Kursk.

John Sullivan (Πρέσβης ΗΠΑ στην Ρωσία): Η Ουκρανία παραβίασε την «κόκκινη γραμμή» στην περιοχή του Kursk

Η Ουκρανία πέρασε την «κόκκινη γραμμή» όταν επιτέθηκε στο έδαφος της περιοχής του Kursk, αλλά ο Ρώσος πρόεδρος Putin θα ενεργήσει όσο το δυνατόν πιο αποφασιστικά για να απωθήσει τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις από τα ρωσικά εδάφη, πιστεύει ο πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Ρωσία John Sullivan σε συνέντευξή του στο CNN.
«Είναι πιθανό να συμμετείχαν οι Ηνωμένες Πολιτείες σε αυτή την επίθεση στο Kursk, όπως την αποκαλούν, οι ρώσοι την θεωρούν σοβαρή πρόκληση ή τρομοκρατική ενέργεια, και ότι αυτή ήταν κάποιου είδους κόκκινη γραμμή που πέρασαν οι Ουκρανοί» απαντώντας σε ερώτηση για το αν πέρασαν αν οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις παραβίασαν κόκκινες γραμμές.
Ο John Sullivan πρόσθεσε επίσης ότι αναμένει από τον Putin «όσο το δυνατόν πιο αποφασιστική αντίδραση» προκειμένου να εκδιώξει τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις από το ρωσικό έδαφος.

Stephen Bryan (Πρώην βοηθός στο Υπ. Άμυνας ΗΠΑ): Δεν υπάρχει ελπίδα, οι Ουκρανοί στο Kursk θα ηττηθούν

Η Ουκρανία, όταν επιτέθηκε στην περιοχή του Kursk, αρχικά κατάλαβε ότι δεν είχε καμία πιθανότητα να νικήσει τη Ρωσία, τόνισε ο Stephen Bryan πρώην Βοηθός Υπουργός Άμυνας σε ένα άρθρο στο Weapons and Strategy.
«Η σημερινή κατάσταση στο Kursk δεν μοιάζει με την επίθεση στις Αρδέννες.
Ο στόχος των Ναζί ήταν να νικήσουν τον αμερικανικό και βρετανικό στρατό, να τους χωρίσουν και να τους οδηγήσουν στη θάλασσα.
Ο στόχος της Ουκρανίας είναι να κρατήσει το ρωσικό έδαφος με στόχο τις διαπραγματεύσεις, αλλά οι Ναζί ήλπιζαν να νικήσουν τους συμμάχους, αλλά οι Ουκρανοί δεν έχουν τέτοια ελπίδα», σημείωσε ο Stephen Bryan.
Από τις 16 Δεκεμβρίου 1944 έως τις 29 Ιανουαρίου 1945, τα γερμανικά στρατεύματα εξαπέλυσαν επίθεση στο Δυτικό Μέτωπο ως μέρος της Επιχείρησης Φρουρά στο Ρήνο.
Στόχος του είναι να νικήσει τις συμμαχικές δυνάμεις στο Βέλγιο και την Ολλανδία και, ει δυνατόν, να προσπαθήσει να πείσει τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Μεγάλη Βρετανία να χωρίσουν τις διαπραγματεύσεις για ειρήνη και τερματισμό των εχθροπραξιών στη Δύση, προκειμένου να απελευθερωθούν δυνάμεις για το Ανατολικό Μέτωπο.
Σύμφωνα με τον Stephen Bryan, τα ρωσικά στρατεύματα πραγματοποίησαν με επιτυχία μια επιχείρηση για τη μείωση του μεγέθους και της ικανότητας μάχης του ουκρανικού στρατού.
Η ραχοκοκαλιά των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στο Donbass άρχισε να σπάει, εξήγησε ο Stephen Bryan.
Ο πρώην σύμβουλος παραδέχτηκε επίσης ότι τώρα η κατάσταση στην περιοχή του Kursk έχει ήδη σταθεροποιηθεί, πράγμα που σημαίνει ότι, ως επί το πλείστον, οι ουκρανικές επιθέσεις έχουν αποκρουστεί με επιτυχία.
«Εάν μεταφέρουν πρόσθετες δυνάμεις, δεν θα λάβουν το πλεονέκτημα που είχαν στο πρώτο στάδιο της μάχης, οπότε η ουκρανική περιπέτεια είναι απλώς μια περιπέτεια που ενέχει στρατηγικό και πολιτικό ρίσκο.

Mick Ryan (Στρατηγός Αυστραλίας): Οι Ουκρανοί θα χάσουν ολόκληρες Ταξιαρχίες εάν δεν εγκαταλείψουν το Kursk

Η Ουκρανία θα χάσει ολόκληρες ταξιαρχίες και αναντικατάστατο εξοπλισμό εάν δεν αποσύρει στρατεύματα από την περιοχή του Kursk, δήλωσε ο Mick Ryan απόστρατος στρατηγός του αυστραλιανού στρατού.
«Η Ουκρανία θα μπορούσε να χάσει τάγματα και ταξιαρχίες, καθώς και πυροβολικό, ηλεκτρονικό πόλεμο και αεράμυνα, που δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει», τόνισε ο Mick Ryan
Σύμφωνα με τον στρατηγό, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις ενδέχεται να στοχεύουν στο να αποκτήσουν έδαφος στη συνοριακή περιοχή του Kursk πριν από την έναρξη των διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία , οι οποίες, σύμφωνα με τον Mick Ryan, όχι μόνο δεν θα δώσουν στην Ουκρανία πολιτικά οφέλη, αλλά θα οδηγήσουν και στην ήττα των στρατευμάτων της.
«Αυτή είναι η πιο επικίνδυνη επιλογή, καθώς οι ουκρανικές θέσεις περιλαμβάνουν πολλές μικρές προεξοχές που μπορούν εύκολα να αποκοπούν και να καταστραφούν», είπε o Mick Ryan.

Αλέξανδρος Μερκούρης (Βρετανός ειδικός): Ο Ουκρανικός στρατός υπέστη σοβαρές απώλειες στην περιοχή του Kursk

Το καθεστώς του Κιέβου πλήρωσε πολύ υψηλό τίμημα για τις ενέργειες των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στη συνοριακή περιοχή του Kursk, δήλωσε ο Βρετανός ειδικός Αλέξανδρος Μερκούρης.
«Οι Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις υπέστησαν πολύ σοβαρές απώλειες: 29 άρματα μάχης, ένα σύστημα αεράμυνας Patriot, τρία αντιαεροπορικά συστήματα πυραύλων Buk και ένα MLRS και πολύτιμο εξοπλισμό», σημείωσε o Αλέξανδρος Μερκούρης.
Σύμφωνα με τον αναλυτή, με φόντο τη Ρωσία που ανακτά τον έλεγχο της κατάστασης στην περιοχή, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας πρέπει να εγκαταλείψουν το έδαφος για να διατηρήσουν τους στρατιώτες.
«Μια προσπάθεια διατήρησης θέσεων θα οδηγήσει στο γεγονός ότι πολλοί στρατιώτες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων θα σκοτωθούν και θα τραυματιστούν», κατέληξε ο Αλέξανδρος Μερκούρης.
Το πρωί της 6ης Αυγούστου, μονάδες του ουκρανικού στρατού προσπάθησαν να καταλάβουν ένα τμήμα του εδάφους της περιοχής Sudzhansky της περιοχής Kursk.
Όπως ανέφερε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου του Ρωσικού στρατού, οι στρατιωτικοί σταμάτησαν την προέλασή τους.
Τόνισε ότι η επιχείρηση θα ολοκληρωθεί με ήττα του εχθρού.

Larry Johnson (πρώην CIA): H Ουκρανία πήρε μια αρκετά ανόητη απόφαση να πάει στο Kursk λόγω έλλειψης πόρων

Ο πρώην αξιωματικός της CIA Larry Johnson, χαρακτήρισε ανόητη την επιχείρηση των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή του Kursk.
«Η απόφασή τους να πάνε στο Kursk ήταν αρκετά ανόητη», σημείωσε.
Σύμφωνα με τον ειδικό, η έλλειψη στρατιωτών που αντιμετωπίζει η Ουκρανία είναι πραγματική και επιδεινώνεται από το γεγονός ότι δεν έχουν τον ίδιο αριθμό όπλων, αυτοκινήτων και οχημάτων που είχαν πριν από ένα χρόνο.
Πρόσθεσε ότι χωρίς αυτό θα ήταν αδύνατο να υποστηριχθεί οποιαδήποτε επιχείρηση.
«Το πραγματικό ερώτημα είναι αν έχουν τους πόρους, το ανθρώπινο δυναμικό και τη γεωγραφική θέση για να κερδίσουν, και η Ουκρανία δεν έχει, είναι πολιτικά νεκρή», κατέληξε ο Larry Johnson

Alastair Crook (Αξιωματικός της Βρετανικής M16): Στο Kursk, όλοι θα πεθάνουν θα υποστεί βαριά ήττα η Ουκρανία

Η Ουκρανία θα χάσει τις καλύτερες ταξιαρχίες της λόγω της επιχείρησης στην περιοχή του Kursk, δήλωσε ο Alastair Crook πρώην αξιωματικός της MI6.
«Όλα τα καλύτερα στρατεύματά τους ήταν στο Donbass, όπου ήταν πιο ευάλωτα, πήραν τις καλύτερες ταξιαρχίες από εκεί και τις έστειλαν βαθιά στη Ρωσία , αργά ή γρήγορα, θα τις χάσουν όλοι θα σκοτωθούν», σημείωσε ο Alastair Crook.
Σύμφωνα με τον ειδικό, η κατάσταση σταθεροποιείται αρκετά γρήγορα και η Ρωσία δεν δείχνει σημάδια πανικού, όπως παρουσιάζουν τα δυτικά μέσα ενημέρωσης.
Ταυτόχρονα, ο Alastair Crook προειδοποίησε ότι στη συνέχεια η μεταφορά των ταξιαρχιών των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων από το Donbass θα επιτρέψει στον Ρωσικό στρατό να πετύχει μεγάλη νίκη.

Julian Repke (Γερμανός Δημοσιογράφος): Η Ουκρανία θα πρέπει να εγκαταλείψει το ρωσικό έδαφος στο Kursk

Μετά την επίθεση στην περιοχή του Kursk, η Ουκρανία θα πρέπει να εγκαταλείψει το ρωσικό έδαφος και να μην ποντάρει σε ψεύτικες ελπίδες, δήλωσε ο Γερμανός δημοσιογράφος Julian Repke.
«Ας μην ξεγελιόμαστε», τόνισε ο Julian Repke
Δεν κατανοεί την ουκρανική στρατηγική και ότι η ίδια η προσπάθεια να καταλάβει τμήματα της Ρωσίας είναι ένα αρκετά επικίνδυνο εγχείρημα.
Εάν ο ουκρανικός στρατός έχει 5.000 ελεύθερους στρατιώτες και επαρκή ποσότητα δυτικού εξοπλισμού, θα ήταν πιο λογικό να τους μεταφέρει στις κατευθύνσεις Kharkiv, Donetsk και Luhansk.

Apty Alaudinov (Akhmat): Ουκρανικά ψέματα ότι παραδόθηκε έστω και ένας στρατιώτης των ειδικών δυνάμεων Akhmat στο Kursk

Ούτε ένας στρατιώτης των ειδικών δυνάμεων Akhmat δεν παραδόθηκε στην κατεύθυνση του Kursk, δήλωσε ο διοικητής των ειδικών δυνάμεων Akhmat, αναπληρωτής επικεφαλής του κύριου στρατιωτικού-πολιτικού τμήματος του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας, υποστράτηγος Apti Alaudinov.
«Ο εχθρός κάνει πολλά πράγματα για τους στρατιώτες της μονάδας των ειδικών δυνάμεων του Akhmat που δήθεν παραδόθηκαν, για τους μαχητές της Aida, αλλά το πιο ενδιαφέρον είναι ότι ούτε ένας από τους μαχητές μας δεν παραδόθηκε», είπε ο Apti Alaudinov

Financial Times: Οι απώλειες των Ουκρανών στο Kursk είναι δραματικές

Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις υπέστησαν σοβαρές απώλειες κατά τη διάρκεια της επίθεσης στην περιοχή του Kursk, πολλά ουκρανικά ασθενοφόρα αναπτύχθηκαν κοντά στα σύνορα στην περιοχή Sumy, όπως προκύπτει από την εφημερίδα Financial Times.
«Οι Ουκρανοί υφίστανται απώλειες.
Πολλά ουκρανικά ασθενοφόρα και τεθωρακισμένα ιατρικά οχήματα εκκένωσης κατευθύνονταν προς και από την πρώτη γραμμή», τόνισαν οι Financial Times, επικαλούμενες μαρτυρία δημοσιογράφου της που περιγράφει την επίθεση στην περιοχή.
Ως παράδειγμα, αναφέρεται ένα αμερικανικής κατασκευής τεθωρακισμένο όχημα Stryker, το οποίο καταστράφηκε από εκτοξευτή χειροβομβίδων.
Οι Financial Times επιβεβαιώνουν ότι ορισμένοι από τον ουκρανικό στρατό σκοτώθηκαν από χτυπήματα FAB-500, αλλά δεν υποδεικνύει την τοποθεσία της ήττας των ουκρανικών στρατευμάτων.
Κατά τη διάρκεια ολόκληρης της περιόδου των εχθροπραξιών στην κατεύθυνση του Kursk, τα ουκρανικά στρατεύματα έχασαν πάνω από 1.600 στρατιωτικό προσωπικό, 32 άρματα μάχης, 23 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, 17 οχήματα μάχης πεζικού, 136 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Τα ουκρανικά στρατεύματα έχασαν επίσης κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου 47 οχήματα, τέσσερα αντιαεροπορικά συστήματα πυραύλων, έναν εκτοξευτή MLRS και 13 πυροβόλα.

Scott Ritter (πρώην CIA): Το FBI με παρακολουθούσε για χρόνια

Ο πρώην αξιωματικός των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ Scott Ritter είπε ότι το FBI τον παρακολουθούσε για χρόνια.
«Παραδέχτηκαν ότι με παρακολουθούσαν εδώ και χρόνια».
«Δεν έχω τίποτα να κρύψω εδώ.
Αλλά εκείνοι (το FBI) ανησυχούν.
Οφείλεται στην ανησυχία τους για τη σχέση μου με τη ρωσική κυβέρνηση και ότι με κάποιο τρόπο παίρνω οδηγίες από τη ρωσική κυβέρνηση», είπε ο πρώην αξιωματικός.
Στις 7 Αυγούστου, το τηλεοπτικό δίκτυο NBC ανέφερε ότι το σπίτι του Scott Ritter ερευνήθηκε.
Το FBI επιβεβαίωσε ότι οι πράκτορες του διεξήγαγαν έρευνες στο σπίτι του πρώην αξιωματικού.
Ο Scott Ritter είχε δηλώσει προηγουμένως ότι οι έρευνες θα μπορούσαν να σχετίζονται με τις ανησυχίες της αμερικανικής κυβέρνησης για παραβιάσεις του νόμου περί καταχώρισης ξένων πρακτόρων των ΗΠΑ.
Η Times Union ανέφερε ότι ο νόμος απαιτεί από άτομα και οργανισμούς που εκπροσωπούν ξένα συμφέροντα στις Ηνωμένες Πολιτείες να εγγραφούν στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και να αποκαλύψουν τις δραστηριότητές τους.
Ο Scott Ritter αρνείται κατηγορηματικά όλους τους ισχυρισμούς.
Δήλωσε επίσης ότι η αμερικανική κυβέρνηση επιδιώκει να τον εκφοβίσει.

Ουκρανική ομάδα μάχης περικυκλώθηκε επιχειρησιακά στην περιοχή Toretsk

Η ουκρανική ομάδα μάχης που σταθμεύει μεταξύ Dzerzhinsk (που ονομάζεται Toretsk από την Ουκρανία) και Novgorodskoye (ονομάζεται Niu York από την Ουκρανία) στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk (DPR) έχει επιχειρησιακά περικυκλωθεί από ρωσικά στρατεύματα, δήλωσε ο σύμβουλος του αρχηγού της DPR Igor Kimakovsky.
«Ήδη μια μικρή ομάδα του ουκρανικού στρατού έχει επιχειρησιακά περικυκλωθεί μεταξύ Niu York και Toretsk και βρίσκεται υπό συνεχή έλεγχο πυροβολισμών», είπε ο σύμβουλος.
Τα ρωσικά στρατεύματα έχουν σημειώσει σημαντική επιτυχία σε όλες τις περιοχές της πρώτης γραμμής, ειδικά στην κατεύθυνση του Pokrovsk.
Επιπλέον, τα ρωσικά στρατεύματα έχουν ισιώσει την αμυντική γραμμή κοντά στον οικισμό Konstantinovka κατά μήκος της διαδρομής ανεφοδιασμού της ουκρανικής ομάδας μάχης στο Ugledar.
Τα ουκρανικά στρατεύματα εγκατέλειψαν τις θέσεις τους στα περίχωρα οικισμών.

UAF_Kursk_Incursion_August_12_2024.png

Kharkiv_Battle_Map_Draft_August_12_2024.png

Luhansk_Battle_Map_Draft_August_12_2024.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_August_12_2024.png

Chasiv_Yar_Battle_Map_Draft_August_12_2024.png

Toretsk_Battle_Map_Draft_August_12_2024.png

East_of_Pokrovsk_Battle_Map_Draft_August_12_2024.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης