Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κρύπτη… 29 μυστικών ρωσικών αρχείων ανακάλυψαν οι FT – Κατηγορούν τη Μόσχα ότι σχεδιάζει πυρηνικά χτυπήματα μέσα στην Ευρώπη

Κρύπτη… 29 μυστικών ρωσικών αρχείων ανακάλυψαν οι FT – Κατηγορούν τη Μόσχα ότι σχεδιάζει πυρηνικά χτυπήματα μέσα στην Ευρώπη
Σύμφωνα με τους FT, οι χάρτες στόχων είναι τόσο εκτεταμένοι όσο η δυτική ακτή της Γαλλίας και το Barrow-in-Furness στο Ηνωμένο Βασίλειο
Με επιφύλαξη το bankingnews.gr (BN) μεταφέρει το «αποκλειστικό» των Financial Times σήμερα, 13 Αυγούστου 2024, καθώς αναφέρεται ότι οι δημοσιογράφοι του ανακάλυψαν… κρύπτη με 29 μυστικά ρωσικά στρατιωτικά αρχεία.
Σύμφωνα με τα όσα επικαλούνται οι FT, η Ρωσία έχει εκπαιδεύσει το ναυτικό της να στοχεύει τοποθεσίες βαθιά μέσα στην Ευρώπη με πυραύλους φέροντες πυρηνικά.
Μάλιστα, στα μυστικά αρχεία, αναφέρονται ενέργειες για μια πιθανή σύγκρουση με το ΝΑΤΟ.
Σύμφωνα με τους FT, οι χάρτες στόχων είναι τόσο εκτεταμένοι όσο η δυτική ακτή της Γαλλίας και το Barrow-in-Furness στο Ηνωμένο Βασίλειο, που περιγράφονται λεπτομερώς σε μια παρουσίαση για αξιωματικούς που προηγείται της πλήρους κλίμακας εισβολής στην Ουκρανία.
Οι FT ανέφεραν από την ίδια κρύπτη 29 μυστικών ρωσικών στρατιωτικών αρχείων ότι η Μόσχα είχε κάνει πρόβα χρησιμοποιώντας τακτικά πυρηνικά όπλα στα πρώτα στάδια μιας σύγκρουσης με μια μεγάλη παγκόσμια δύναμη.
Οι τελευταίες αποκαλύψεις δείχνουν πώς η Ρωσία οραματίστηκε μια σύγκρουση με τη Δύση να φθάνει πολύ πέρα από τα άμεσα σύνορά της στο ΝΑΤΟ, σχεδιάζοντας μια σειρά από συντριπτικά χτυπήματα σε ολόκληρη τη δυτική Ευρώπη, αναφέρουν οι FT.
Όπως επισημαίνει ο δημοσιογράφος Max Seddon, τα έγγραφα που διέρρευσαν δείχνουν επίσης ότι η Ρωσία έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει τακτικά πυρηνικά όπλα σε πλοία επιφανείας παρά τη συμφωνία του 1991 με τις ΗΠΑ για την απομάκρυνσή τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης