Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin (Ρώσος Πρόεδρος): Τέλος τα σχέδια ειρήνης με την Ουκρανία, είναι θρασύδειλοι τρομοκράτες, θα υποστούν αντίποινα

Putin (Ρώσος Πρόεδρος): Τέλος τα σχέδια ειρήνης με την Ουκρανία, είναι θρασύδειλοι τρομοκράτες, θα υποστούν αντίποινα
Η Ουκρανία ισχυρίζεται τώρα ότι οι δυνάμεις της κατέχουν 1.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα ρωσικού εδάφους, αλλά επί της ουσίας δεν ελέγχουν τίποτα…
Η θρασύδειλη και υψηλού κινδύνου διασυνοριακή χερσαία εισβολή της Ουκρανίας στην περιοχή Kursk της Ρωσίας σχεδόν μία εβδομάδα μετά, με τις ρωσικές δυνάμεις να εξακολουθούν να πολεμούν τους εισβολείς ενώ οι Ουκρανοί επιβεβαιώνουν ότι η «επιθετική επιχείρηση» συνεχίζεται.
Οι ρωσικές αρχές έκτακτης ανάγκης απομακρύνουν 180.000 πολίτες από τις παραμεθόριες περιοχές όπου διεξάγονται μάχες.
Μια επίσημη ενημέρωση από τον Πρόεδρο Putin σχετικά με την κατάσταση αποκάλυψε ότι αυτή η επίθεση από την Ουκρανία είναι μεγαλύτερη και πιο καταστροφική από ότι πιστεύαμε προηγουμένως.
«Ο στρατός της Ουκρανίας έχει αναλάβει τον έλεγχο 28 οικισμών στη συνοριακή περιοχή Kursk της Ρωσίας, με αποτέλεσμα το ένα έκτο του πληθυσμού να εγκαταλείψει την περιοχή», είπε ο εκτελών χρέη περιφερειάρχη στον Πρόεδρο Putin», γράφει το Bloomberg.
Ωστόσο, κατά μήκος των γραμμών του μετώπου εντός της ανατολικής Ουκρανίας, οι ρωσικές δυνάμεις εξακολουθούν να προελαύνουν

O έλεγχος... που δεν είναι έλεγχος 1.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων ρωσικού εδάφους

Η Ουκρανία ισχυρίζεται τώρα ότι οι δυνάμεις της κατέχουν 1.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα ρωσικού εδάφους, αλλά επί της ουσίας δεν ελέγχουν τίποτα…:
Περισσότεροι από 120.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους και περίπου 60.000 ακόμη περιμένουν να εκκενωθούν, είπε ο Alexey Smirnov στους ανώτατους αξιωματούχους ασφαλείας.
Οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν διεισδύσει τουλάχιστον 12 χιλιόμετρα (7,5 μίλια) στη Ρωσία και ελέγχουν μια συνοριακή περιοχή πλάτους τουλάχιστον 40 χιλιομέτρων, αν και δεν υπάρχει «καμία σαφής κατανόηση» για το πού βρίσκονται τα στρατεύματά τους.
Ο Πρόεδρος Putin τόνισε ότι μετά την θρασύδειλη τρομοκρατική επίθεση δεν θα υπάρξουν ειρηνευτικές συνομιλίες ή διευθέτηση με την Ουκρανία.
«Είναι πλέον σαφές γιατί το καθεστώς του Κιέβου αρνήθηκε τις προτάσεις μας για επιστροφή στο σχέδιο για ειρηνική διευθέτηση», είπε ο Putin.
«Ο εχθρός, με τη βοήθεια των δυτικών κυρίων του – εκτελεί τις εντολές τους, και η Δύση διεξάγει πόλεμο εναντίον μας χρησιμοποιώντας Ουκρανούς... επιδιώκει να βελτιώσει τη διαπραγματευτική της θέση στο μέλλον».
«Αλλά για τι είδους διαπραγματεύσεις μπορούμε να μιλήσουμε με ανθρώπους που χτυπούν αδιάκριτα αμάχους, μη στρατιωτικές υποδομές ή προσπαθούν να δημιουργήσουν απειλές για πυρηνικές εγκαταστάσεις», πρόσθεσε ο Ρώσος ηγέτης.
«Τι μπορούμε να συζητήσουμε μαζί τους;»
Αυτό το τελευταίο μέρος αφορούσε το κάπως μυστηριώδες δράμα που συνέβη στον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής της Zaporizhzhia, όπου κατά τους Ρώσους το πραγματοποίησαν Ουκρανοί σαμποτέρ.
Όσον αφορά τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις προσπάθειες της Ρωσίας να απωθήσει τη νότια εισβολή, το Κρεμλίνο εξέδωσε τα ακόλουθα στοιχεία:
Τα νοσοκομεία έχουν δεχθεί 69 άτομα που τραυματίστηκαν από τους βομβαρδισμούς της Ουκρανίας στην περιοχή του Kursk,
17 είναι σε σοβαρή κατάσταση.
Η Ουκρανία έχει χάσει έως και 1.350 στρατιώτες σε νεκρούς και 1.900 ,
Η Ουκρανία έχει χάσει 29 άρματα μάχης και 23 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού από την αρχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης