Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τι πραγματικά συμβαίνει στο μέτωπο του Kursk, απέτυχε προσπάθεια εισβολής στην περιοχή του Belgorod από τους Ουκρανούς

Τι πραγματικά συμβαίνει στο μέτωπο του Kursk, απέτυχε προσπάθεια εισβολής στην περιοχή του Belgorod από τους Ουκρανούς
Σε εξέλιξη εδώ και μια εβδομάδα οι επιχειρήσεις των Ουκρανών σε ρωσικό έδαφος
Η ουκρανική επίθεση στις ρωσικές παραμεθόριες περιοχές βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και μια εβδομάδα.
Αφού σταμάτησε η κύρια επίθεση στην περιοχή του Kursk, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας επιχείρησαν νέες επιθέσεις σε διαφορετικές κατευθύνσεις.
Το πρωί της 12ης Αυγούστου, ο ουκρανικός στρατός επιχείρησε επιθέσεις πέρα από τα σύνορα στην περιοχή του Belgorod.
Ουκρανικές δυνάμεις οπλισμένες με οχήματα του ΝΑΤΟ οργάνωσαν ένα λεγόμενο καρουζέλ επίθεσης, ανοίγοντας με συνεχή πυρά με πολλά τεμάχια βαρέως εξοπλισμού, ενώ μικρές ομάδες επίθεσης προσπαθούσαν να προχωρήσουν στο ρωσικό έδαφος.
Οι Ρώσοι συνοριοφύλακες ανέλαβαν δράση και οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις σφυροκοπούσαν την ουκρανική ομάδα σε όλο το μήκος των συνόρων.
Οι ρωσικές αρχές ξεκίνησαν εκκένωση των εναπομεινάντων αμάχων από τη συνοριακή περιοχή.
Ο ουκρανικός στρατός δεν χάνει την ελπίδα του στις προσπάθειές του να επεκτείνει την άμυνα των ρωσικών συνόρων και να πυροδοτήσει μάχες σε όσο το δυνατόν περισσότερα σημεία.
Η Kolotilovka στην περιοχή του Belgorod ήταν η μόνη ενεργή συνοριακή διάβαση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, όπου ξεκίνησαν οι ανταλλαγές αιχμαλώτων πολέμου και σορών νεκρών στρατιωτικών.
Ο έλεγχος αυτού του σημείου είναι στρατηγικά σημαντικός για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.
Μετά τη διακοπή της ουκρανικής επίθεσης στην περιοχή του Kursk, η ουκρανική ομάδα στο ρωσικό έδαφος απειλήθηκε από μερική περικύκλωση και αποκοπή των δρόμων ανεφοδιασμού και των συνδέσεών τους με την Ουκρανία.
Οι ουκρανικές δυνάμεις απέτυχαν να προχωρήσουν κατά μήκος της κύριας διαδρομής.
Ακινητοποιήθηκαν στην πόλη Sudzha όπου συνεχίζονται σφοδρές μάχες στην περιοχή.
Έτσι, η ουκρανική στρατιωτική διοίκηση αποφάσισε να επιχειρήσει νέες επιθέσεις προς τα νότια, όπου θα προσπαθήσει να προχωρήσει κατά μήκος του δρόμου μέσω της Kolotilovka.
Ο έλεγχος των δρόμων θα επιτρέψει στον ουκρανικό στρατό να ενισχύσει τις θέσεις του και να διατηρήσει μεγάλη βάση στο ρωσικό έδαφος για το άμεσο μέλλον.
Ταυτόχρονα, ο ουκρανικός στρατός συσσωρεύει μεγάλα αποθέματα κοντά στα ρωσικά σύνορα, βομβαρδίζοντας σφοδρά το ρωσικό έδαφος, συμπεριλαμβανομένων των κατοικημένων περιοχών, καταστρέφοντας μη στρατιωτικές υποδομές.
Επιχειρούν επίσης χερσαίες επιχειρήσεις με στόχο την αναγνώριση της ρωσικής άμυνας και τη λήψη φωτογραφιών σε ρωσικούς οικισμούς.

Fake news

Στις 12 Αυγούστου, μια άλλη ουκρανική ομάδα δολιοφθοράς φέρεται να εντοπίστηκε στο χωριό Giryi που βρίσκεται νότια της Sudzha στην περιοχή Kursk.
Οι κάτοικοι της περιοχής κινηματογράφησαν μια μικρή ουκρανική στρατιωτική στήλη να περνά στους δρόμους.
Η ουκρανική ομάδα πιθανότατα διεξήγαγε μια επιχείρηση αναγνώρισης στην περιοχή.
Η ουκρανική προπαγάνδα ισχυρίστηκε άλλη μια ψεύτικη νίκη διαδίδοντας fake news για την υποτιθέμενη επίθεση στην πόλη Belaya προς αυτή την κατεύθυνση. Τα ουκρανικά ψέματα διαψεύστηκαν βιαστικά από αναφορές από τον οικισμό που βρίσκεται υπό πλήρη ρωσικό έλεγχο.
Εν τω μεταξύ, οι ρωσικές αντεπιθέσεις φέρνουν αποτελέσματα στο κύριο πεδίο μάχης στην περιοχή του Kursk.
Οι ρωσικές δυνάμεις πήραν τον έλεγχο της Martynovka και ολοκληρώνουν την επιχείρηση καθαρισμού στο Snagost.

Ποιες περιοχές κατέχουν οι Ουκρανοί

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ουκρανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν νέες εισβολές στη δυτική περιφέρεια Kursk κοντά σε Slobodka-Ivanovka (βορειοδυτικά της πόλης Sumy και δύο χιλιόμετρα από τα διεθνή σύνορα), Tetkino (νότια της Slobodka-Ivanovka κατά μήκος των διεθνών συνόρων), Gordeevka, Uspenka και Viktorovka (όλα τα βόρεια της πόλης Sumy κατά μήκος των διεθνών συνόρων και νότια του Korenevo).
Ρωσικές πηγές υποστήριξαν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις κατέλαβαν τη Slobodka-Ivanovka, την Uspenivka και τη Viktorovka.
Οι Ρώσοι ισχυρίστηκαν ότι οι μάχες συνεχίστηκαν κοντά στο Snagost (νότια του Korenevo) και στο Kremyanoye (ανατολικά του Snagost) και ότι οι ουκρανικές δυνάμεις επιτίθενται βόρεια και νότια του Korenevo σε μια προσπάθεια να παρακάμψουν τον οικισμό.
Το γεωγραφικό υλικό δείχνει ότι οι ουκρανικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα στο Kremyanoye και ανατολικά του Zhuravli (βορειοανατολικά του Korenevo) και ένας Ρώσος ισχυρίστηκε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις προχώρησαν βόρεια του Zhuravli προς το Obshchy Kolodez (βορειοανατολικά του Korenevo και 30 χιλιόμετρα από τα διεθνή σύνορα).
Πρόσθετες γεωγραφικές εικόνες δείχνουν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα σε μια δασική περιοχή βόρεια και ανατολικά της Semenovka (νότια του Lgov και περίπου 24 χιλιόμετρα από τα διεθνή σύνορα) κατά τη διάρκεια μιας πιθανής μηχανικής επίθεσης μεγέθους τάγματος προς την κατεύθυνση του Kauchuk (νότια του Lgov και 27 χιλιόμετρα από τα διεθνή σύνορα), αν και τα ακριβή περιγράμματα της προέλασης της Ουκρανίας είναι ασαφή.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 12 Αυγούστου υποδεικνύουν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις επιχειρούσαν πρόσφατα στη Sudzha και στο βόρειο Zaoleshenka (δυτικά της Sudzha) και οι Ρώσοι ισχυρίστηκαν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις κατέλαβαν τη Sudzha και το Spalnoye (νοτιοανατολικά της Sudzha).

Ενέδρες

Πρόσθετο γεωγραφικό υλικό που δημοσιεύθηκε στις 12 Αυγούστου δείχνει ουκρανικά οχήματα να επιχειρούν στο βόρειο Giri (νοτιοανατολικά της Sudzha και 13 χιλιόμετρα από τα διεθνή σύνορα) και ρωσικές δυνάμεις να στήνουν ενέδρα στις ουκρανικές δυνάμεις στο κέντρο Giri, υποδεικνύοντας ότι οι ουκρανικές δυνάμεις προχώρησαν τουλάχιστον προσωρινά στον οικισμό, αν και δεν είναι σαφές εάν οι ουκρανικές δυνάμεις διατηρούν θέσεις στην περιοχή.
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας (MoD) ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν μια ουκρανική επίθεση κοντά στο Borki (νοτιοανατολικά της Sudzha), υποδηλώνοντας ότι οι ουκρανικές δυνάμεις πιθανότατα προχώρησαν στο Giri από τα δυτικά.
Το γεωγραφικό υλικό που δημοσιεύτηκε στις 12 Αυγούστου δείχνει ότι οι ουκρανικές δυνάμεις επιχειρούσαν πρόσφατα στο Darino (βορειοδυτικά της Sudzha και τρία χιλιόμετρα από τα διεθνή σύνορα).
Ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις διεξήγαγαν επίσης διασυνοριακές εισβολές με υποστήριξη τεθωρακισμένων οχημάτων από την περιφέρεια Sumy βορειοδυτικά του Grayvoron, την Belgorod Oblast κοντά στην Kolotilovka και την Prelesye και νότια της Grayvoron κοντά στο Bezymeno.
Οι ουκρανικές δυνάμεις επιχειρούν μέσα ή κοντά σε 29 οικισμούς στην περιφέρεια Kursk από τις 11 Αυγούστου και 40 οικισμούς από τις 12 Αυγούστου εκεί όπου σταματάει η Ουκρανική επίθεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης