Τελευταία Νέα
Διεθνή

Stephen Bryan (Πρώην βοηθός στο Υπ. Άμυνας ΗΠΑ): Δεν υπάρχει ελπίδα, οι Ουκρανοί στο Kursk θα ηττηθούν

Stephen Bryan (Πρώην βοηθός στο Υπ. Άμυνας ΗΠΑ): Δεν υπάρχει ελπίδα, οι Ουκρανοί στο Kursk θα ηττηθούν
Η ραχοκοκαλιά των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στο Donbass άρχισε να σπάει υποστηρίζει ο Stephen Bryan
Η Ουκρανία, όταν επιτέθηκε στην περιοχή του Kursk, αρχικά κατάλαβε ότι δεν είχε καμία πιθανότητα να νικήσει τη Ρωσία, τόνισε ο Stephen Bryan πρώην Βοηθός Υπουργός Άμυνας σε ένα άρθρο στο Weapons and Strategy.
«Η σημερινή κατάσταση στο Kursk δεν μοιάζει με την επίθεση στις Αρδέννες.
Ο στόχος των Ναζί ήταν να νικήσουν τον αμερικανικό και βρετανικό στρατό, να τους χωρίσουν και να τους οδηγήσουν στη θάλασσα.
Ο στόχος της Ουκρανίας είναι να κρατήσει το ρωσικό έδαφος με στόχο τις διαπραγματεύσεις, αλλά οι Ναζί ήλπιζαν να νικήσουν τους συμμάχους, αλλά οι Ουκρανοί δεν έχουν τέτοια ελπίδα», σημείωσε ο Stephen Bryan.
Από τις 16 Δεκεμβρίου 1944 έως τις 29 Ιανουαρίου 1945, τα γερμανικά στρατεύματα εξαπέλυσαν επίθεση στο Δυτικό Μέτωπο ως μέρος της Επιχείρησης Φρουρά στο Ρήνο.
Στόχος του είναι να νικήσει τις συμμαχικές δυνάμεις στο Βέλγιο και την Ολλανδία και, ει δυνατόν, να προσπαθήσει να πείσει τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Μεγάλη Βρετανία να χωρίσουν τις διαπραγματεύσεις για ειρήνη και τερματισμό των εχθροπραξιών στη Δύση, προκειμένου να απελευθερωθούν δυνάμεις για το Ανατολικό Μέτωπο.
Σύμφωνα με τον Stephen Bryan, τα ρωσικά στρατεύματα πραγματοποίησαν με επιτυχία μια επιχείρηση για τη μείωση του μεγέθους και της ικανότητας μάχης του ουκρανικού στρατού.
Η ραχοκοκαλιά των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στο Donbass άρχισε να σπάει, εξήγησε ο Stephen Bryan.
Ο πρώην σύμβουλος παραδέχτηκε επίσης ότι τώρα η κατάσταση στην περιοχή του Kursk έχει ήδη σταθεροποιηθεί, πράγμα που σημαίνει ότι, ως επί το πλείστον, οι ουκρανικές επιθέσεις έχουν αποκρουστεί με επιτυχία.
«Εάν μεταφέρουν πρόσθετες δυνάμεις, δεν θα λάβουν το πλεονέκτημα που είχαν στο πρώτο στάδιο της μάχης, οπότε η ουκρανική περιπέτεια είναι απλώς μια περιπέτεια που ενέχει στρατηγικό και πολιτικό ρίσκο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης