Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τα πιόνια στήθηκαν… ο κόσμος βρίσκεται στις τελευταίες ετοιμασίες για τον Μεγάλο Πόλεμο - Τι βλέπει ο συγγραφέας του «Χάους»

Τα πιόνια στήθηκαν… ο κόσμος βρίσκεται στις τελευταίες ετοιμασίες για τον Μεγάλο Πόλεμο - Τι βλέπει ο συγγραφέας του «Χάους»
Έχουμε μπει σε μια εποχή παγκόσμιου πολέμου
Όλα τα πιόνια του σκακιού κινούνται στη θέση τους και δεν θα αργήσει πολύ μέχρι να δούμε παγκόσμιο χάος σε μεγάλη κλίμακα.
Αυτό αναφέρει ο συγγραφέας του best seller «Χάος», Michael Snyder, αν και όπως υποστηρίζει οι περισσότεροι άνθρωποι δεν φαίνεται να το έχουν συνειδητοποιήσει ακόμα, αλλά έχουμε μπει σε μια εποχή παγκόσμιου πολέμου.
Ενώ εκατομμύρια στον δυτικό κόσμο βρίσκονται σε διακοπές, ένας αποκαλυπτικός ολοκληρωτικός πόλεμος απειλεί να ξεσπάσει στη Μέση Ανατολή και η Ουκρανία έχει εξαπολύσει μια αιφνιδιαστική εισβολή στη Ρωσία.
Περιττό να πούμε ότι βλέποντας τα ουκρανικά στρατεύματα να ξεχύνονται στα ελαφρώς προστατευμένα σύνορα της Ρωσίας στην περιοχή του Κουρσκ προκάλεσε σοκ για τον Vladimir Putin και τους στρατηγούς του.
Οι Ουκρανοί αποφάσισαν να πάνε τα πράγματα στο επόμενο επίπεδο και οι Ρώσοι είναι πολλοί εξοργισμένοι.

Τι συμβαίνει στη Μέση Ανατολή

Εν τω μεταξύ, το Ισραήλ προετοιμάζεται για μια «μεγάλης κλίμακας» ιρανική επίθεση ανά πάσα στιγμή…
Το Ισραήλ αναμένει μια «μεγάλης κλίμακας» ιρανική επίθεση και η Hezbollah έχει εκκενώσει τα κεντρικά της γραφεία στη Βηρυτό εν αναμονή ενός εκτεταμένου πολέμου με το Ισραήλ, σύμφωνα με αναφορές.
Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Yoav Gallant είπε στον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Lloyd Austin ότι το Ιράν προετοιμάζεται για μια μεγάλης κλίμακας στρατιωτική επίθεση στο Ισραήλ κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας την Κυριακή, έγραψε ο δημοσιογράφος του Axios News, Barack Ravid στο X.
Η σχεδιαζόμενη επίθεση θα μπορούσε να συμβεί «μέσα σε ημέρες», σύμφωνα με δύο πηγές που μίλησαν στο CNN.
Εν τω μεταξύ, η Hezbollah εκκένωσε τα κεντρικά της γραφεία στη Βηρυτό, σύμφωνα με το λιβανέζικο ειδησεογραφικό πρακτορείο Al Joumhouria – εγείροντας περαιτέρω ανησυχίες.

Ο ρόλος του Ιράν

Περιμέναμε το Ιράν να χτυπήσει το Ισραήλ από τα τέλη Ιουλίου, αλλά μέχρι στιγμής μια τέτοια επίθεση δεν έχει πραγματοποιηθεί.
Πολλοί ήλπιζαν ότι στο Ιράν είχαν επικρατήσει πιο ψύχραιμες φωνές.
Δυστυχώς, φαίνεται ότι μια επίθεση έρχεται ακόμα και ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Yoav Gallant προειδοποιεί ότι το Ιράν και η Hezbollah «απειλούν να μας βλάψουν με τρόπο που δεν έχουν κάνει στο παρελθόν».
Αυτό ακούγεται μάλλον δυσοίωνο.
Εάν υπάρξει επίθεση, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα είναι πιο ουσιαστική από ό,τι είδαμε την προηγούμενη φορά.
Προς το παρόν, ωστόσο, οι Ιρανοί δείχνουν να απολαμβάνουν να κρατούν τους πάντες σε αγωνία…
«Μπορεί να μην υπάρξει καθόλου επίθεση, ή θα μπορούσε να υπάρξει απόψε», δήλωσε στους Financial Times ένας από τους ιρανούς που εμπιστεύονται το καθεστώς.
«Το να περιμένεις τον θάνατο είναι πιο δύσκολο από τον ίδιο τον θάνατο».
«Το Ιράν έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία ψυχολογικού πολέμου για να διατηρήσει τις στρατιωτικές, την ασφάλεια και τις υλικοτεχνικές δυνατότητες του Ισραήλ σε αιχμή, στερώντας από τους κατοίκους των κατεχόμενων εδαφών κάθε αίσθηση ηρεμίας», πρόσθεσε.
Ίσως συνεχίσουν να παίζουν αυτό το παιχνίδι για λίγο.
Ή ίσως θα επιτεθούν απόψε. Απλά δεν ξέρουμε.
Υπήρξαν αναφορές για εκτοξευτές πυραύλων που μετακινήθηκαν στη θέση τους.
Οι ΗΠΑ σίγουρα δεν ρισκάρουν.
Σύμφωνα με τον John Kirby, οι ΗΠΑ λειτουργούν με την παραδοχή ότι μια ιρανική επίθεση θα μπορούσε να συμβεί ήδη αυτή την εβδομάδα.
Οι ΗΠΑ προετοιμάζονται ώστε το Ιράν ή οι πληρεξούσιοί του να επιτεθούν στο Ισραήλ μόλις αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου John Kirby.
Επιβεβαίωσε τη Δευτέρα ότι οι ΗΠΑ αυξάνουν τη στρατιωτική τους παρουσία στην περιοχή και είπε ότι ο πρόεδρος Joe Biden μίλησε με ευρωπαίους συμμάχους για υποστήριξη στο Ισραήλ.
Εάν οι Ιρανοί επιτεθούν, οι ΗΠΑ θα υπερασπιστούν το Ισραήλ.
Ένα υποβρύχιο κατευθυνόμενου πυραύλου αναπτύσσεται στη Μέση Ανατολή και η ομάδα κρούσης του αεροπλανοφόρου USS Abraham Lincoln έλαβε εντολή να «πλεύσει πιο γρήγορα στην περιοχή»…
Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Lloyd Austin διέταξε ένα υποβρύχιο κατευθυνόμενου πυραύλου στη Μέση Ανατολή και είπε στην ομάδα κρούσης αεροπλανοφόρου USS Abraham Lincoln να πλεύσει πιο γρήγορα στην περιοχή, καθώς οι ΗΠΑ δήλωσαν τη Δευτέρα ότι πιστεύουν ότι το Ιράν ή οι πληρεξούσιοί του θα μπορούσαν να εξαπολύσουν επίθεση κατά του Ισραήλ σύντομα αυτή την εβδομάδα.
Οι κινήσεις, που ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Άμυνας την Κυριακή, έρχονται καθώς οι ΗΠΑ και άλλοι σύμμαχοι πιέζουν το Ισραήλ και τη Hamas να επιτύχουν μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός που θα μπορούσε να συμβάλει στην ηρεμία των αυξανόμενων εντάσεων στην περιοχή μετά τη δολοφονία του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς Ismail Haniyeh στην Τεχεράνη και ανώτερος διοικητής της Hezbollah στη Βηρυτό.
Εάν ξεσπάσει ολοκληρωτικός πόλεμος, θα μπορούσε να γίνει πρωταρχικός στόχος είτε για τους Ιρανούς είτε για τη Hezbollah.

Η εικόνα στην Ουκρανία

Εν τω μεταξύ, ο πόλεμος στην Ουκρανία πήρε μια απροσδόκητη τροπή.
Οι Ουκρανοί χάνουν αργά αλλά σταθερά έδαφος στην ανατολική Ουκρανία και έτσι αποφάσισαν να κάνουν κάτι δραματικό για να αλλάξουν την ορμή του πολέμου.
Κανείς δεν περίμενε ότι οι Ουκρανοί θα εισέβαλαν στο ρωσικό έδαφος, και έτσι οι Ρώσοι εξεπλάγησαν εντελώς όταν αυτό συνέβη.
Η σοκαριστική εισβολή της Ουκρανίας πέρα από τα ρωσικά σύνορα στην Περιφέρεια Κουρσκ μπορεί να αναγκάσει σημαντικές στρατηγικές αποφάσεις για τη Μόσχα, καθώς τα στρατεύματα του Προέδρου Vladimir Putin συλλαμβάνονται καθώς απειλούνται οι αιχμάλωτοι πολέμου και οι γραμμές ανεφοδιασμού.
Η ουκρανική επίθεση αιφνιδίασε τις ρωσικές δυνάμεις, σύμφωνα με έναν αμερικανό αξιωματούχο που δεν είχε εξουσιοδότηση να μιλήσει δημόσια.
Σύμφωνα με το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου, το διασυνοριακό παιχνίδι της Ουκρανίας επέτρεψε στο Κίεβο να καταλάβει την πρωτοβουλία του πεδίου της μάχης, την οποία είχαν από καιρό οι ρωσικές δυνάμεις που ήταν σε θέση να υπαγορεύσουν τον χρόνο και τον τόπο των μαχών και να αναγκάσουν τα ουκρανικά στρατεύματα να ξοδέψουν ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό αμυντικές επιχειρήσεις.
Τη Δευτέρα, ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin μίλησε για τη σημασία της απομάκρυνσης αυτών των ουκρανικών δυνάμεων από το ρωσικό έδαφος κατά τη διάρκεια μιας τηλεοπτικής εμφάνισης…
Ο πρόεδρος Putin διέταξε τη Δευτέρα τον στρατό του να «διεκτοπίσει» τα ουκρανικά στρατεύματα που έχουν εισέλθει στο ρωσικό έδαφος καθώς οι αρχές ανέφεραν ότι περισσότεροι από 120.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις μάχες.
Το Κίεβο εξαπέλυσε αιφνιδιαστική επίθεση στη δυτική περιοχή Κουρσκ της Ρωσίας την περασμένη Τρίτη, καταλαμβάνοντας περισσότερους από δώδεκα οικισμούς στην πιο σημαντική διασυνοριακή επίθεση σε ρωσικό έδαφος από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
«Ένας από τους προφανείς στόχους του εχθρού είναι να σπείρει διχόνοια, διαμάχες, εκφοβισμό των ανθρώπων, να καταστρέψει την ενότητα και τη συνοχή της ρωσικής κοινωνίας», είπε ο Putin σε τηλεοπτική συνάντηση με κυβερνητικούς αξιωματούχους.
Οι Ουκρανοί δεν θα μπορέσουν να κρατήσουν το ρωσικό έδαφος για πολύ.

Γιατί λοιπόν το έκαναν αυτό;

Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι Ουκρανοί προσπαθούν να εξοργίσουν τους Ρώσους τόσο που θα αποφασίσουν να χρησιμοποιήσουν τακτικά πυρηνικά όπλα.
Εάν η Ρωσία χρησιμοποιήσει τακτικά πυρηνικά όπλα, το ΝΑΤΟ θα αναγκαστεί να παρέμβει και τότε θα έχουμε πραγματικά ένα εφιαλτικό σενάριο.
Αυτή η σύγκρουση με τη Ρωσία είναι ένας από τους «3 πολέμους της Αποκάλυψης».
Ο επερχόμενος ολοκληρωτικός πόλεμος στη Μέση Ανατολή είναι άλλος.
Όλα τα πιόνια του σκακιού κινούνται στη θέση τους και δεν θα αργήσει πολύς μέχρι να δούμε παγκόσμιο χάος σε μεγάλη κλίμακα, καταλήγει ο συγγραφέας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης